top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.05.08.
"2022 fantasztikus év volt a Pfizer számára" – gratulált magának Bourla a Chicagói Gazdasági Klubban tartott kis összejövetelen, 2023-ban. A Covid egy főpróba volt. Becslések szerint világszerte 1,4 milliárd ember kapott már a kísérleti Covid vakcinából, de a nagy dobás még hátravan.


A bíróság meállapította, hogy a Telex vétett...


Jó lenne, ha rajtam kívül még sokan elgondolkodnának. Mert a múltnak és a jelennek meghatározó befolyása lesz a jövőnkre nézve.
Oroszország ahogy eddig is, továbbra is nyitott a párbeszédre és a másik féltől függ, hogyan lépnek tovább. VILAG HELYZETE


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök figyelmen kívül hagyta azokat a közvetlen figyelmeztetéseket, amelyek szerint Kijev tavalyi ellentámadása az orosz katonai fölény miatt kudarcra van ítélve – mondta Guido Crosetto olasz védelmi miniszter.Thierry Breton szerint az EU Ukrajna iránti elkötelezettsége „szilárdabb, mint valaha”.


Harmadik, egyúttal utolsó olvasatban olyan törvénymódosítási javaslatokat fogadott el az orosz parlament alsóháza hétfőn, amelyek megtiltják a külföldi ügynöknek minősített személyek számára, hogy választásokon bármilyen szinten jelöltek, jelöltek meghatalmazottai vagy megfigyelők legyenek.


A lett vasúttársaság, a Pasažieru Vilciens (PV) azt kérte az ország parlamentjétől (Siemas), hogy törölje a vonatalkatrészek Oroszországból és Belaruszból történő beszerzésének tilalmát – jelentette a TVNET.


Lehallgatásra alkalmas készüléket talált a lengyel államvédelmi szolgálat (SOP) és a belbiztonsági ügynökség (ABW) Katowicében abban a teremben, ahol a kormány keddi kihelyezett ülését tartja - közölte Jacek Dobrzynski, a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter szóvivője.


Duda, Donald két jó barát. A POLITICO úgy látja: mivel Trump „semmit nem szeret jobban, mint azt, ha az egóját simogatják”, jól jöhet, hogy a Jog és Igazságosság (PiS) és Duda is „nagy gyakorlattal rendelkezik a Donaldnak való puncsolásban”. Felemlegetik: a PiS politikusai rendszeres felszólalók amerikai konzervatív gyűléseken. 2018-ban az akkori PiS-kormányban felmerült, hogy egy katonai bázist „Fort Trumpnak” nevezzenek el, és ezzel csábítsanak amerikai katonákat Lengyelországba. Sőt: 2020-ban Duda még csak nem is gratulált Joe Biden elnök megválasztásához.


A Denník N. publicistája szerint Robert Fico azért barátkozhat Orbán Viktorral, mert már nem gondolja úgy, hogy a szlovákok jogosultak lennének az országuk déli részére, amit a csehek foglaltak el számukra.


Eddig bírták: sztrájkba kezdtek tegnap az olasz közmédia, a RAI újságírói, mert úgy érzik, hogy „fojtogató kontrollt” gyakorol felettük Giorgia Meloni miniszterelnök és kormánya. Az újságírók közleménye szerint Meloniék „kormányzati szócsővé szeretnék változtatni a RAI-t” – számol be a POLITICO. A brüsszeli lap beismeri: „olasz kormányzati hagyomány, hogy a RAI vezető állásaiba támogatóikat nevezik ki”, de Meloni esetében ez valamiért most egészen tűrhetetlen. Antonio Tajani külügyminiszter, aki korábban maga is a RAI újságírója volt, hétfőn egy sajtótájékoztatón elmondta: „mindig volt ott politikai jelenlét”, ő maga például azért hagyta ott anno a közszolgálati médiát, mert az Olasz Kommunista Párt a RAI stúdióiban toborzott magának tagokat.


Az EP szocialista, liberális és zöld frakciója élesen figyelmeztette az Európai Bizottság elnökét: nem nyithat a jobboldal felé, máskülönben nem támogatják újraválasztását.


Egyelőre még nem tudni, hogy ez mit jelent a Gázában fogvatartott túszok számára.


Hétfő este izraeli tankok hatoltak be a Gáza déli részén fekvő Rafah városába. A támadást hónapok óta halogatták, mert az Egyesült Államok nyomást helyezett az izraeli kormányra. Mivel a Hamasszal való tárgyalások eredménytelenek voltak, ezért Netanjahu a támadás mellett döntött.


“Ez őrültségnek hangzik, ha így van!” – írta Elon Musk. Lényegében bármit is mondtál a múltban, mostantól a mai drákói normák szerint fegyverként lehet majd ellened felhasználni. VILAG HELYZETE


A "szólásszabadságra" hivatkozva állították vissza a zsidógyűlölő és holokauszttagadó Nick Fuentes fiókját. (neokohn...)
Véget ért az izraeli birkózócsapat álma, hogy részt vegyen a nyári párizsi olimpián.


Lázasan szűrik a normalitáspárti, azaz "gyűlölködő" véleményeket.


A szabályzat kibővítése azért kulcsfontosságú, mert az óvodáktól kezdve az állami főiskolákig az oktatási intézmények nagyban függenek a szövetségi állam pénzügyi támogatásától. Ha szembe mennek az új szabályokkal, az a pénzek megvonásához vezethet – mondta May Mailman, az Independent Women's Law Center jogásza Megyn Kelly műsorában. Az interneten számtalan videó terjed, amelyekben magukat transzként azonosító személyek hisztériáznak, amiért nem a megfelelő módon lettek megszólítva. 


Drámaian megnőtt az abortuszok száma Németországban: tavaly mintegy 106 ezer terhességmegszakítás történt, ami az elmúlt tíz évben a legmagasabb számnak számít – közölte a Magyar-Német Intézet. Az is kiderül a statisztikából, hogy az abortuszt kérő nők jelentős száma  – mintegy42 százalék – még gyermektelen.


Közleményt jelentetett meg a Mi Hazánk Mozgalom EP-képviselőjelöltje. Dr. Borvendég Zsuzsanna országjárásba kezd, miután otthagyta a Magyarságkutató Intézetet!


"A közösségünk vezetése vállalva azt, hogy ezzel sok segítőnknek és támogatónknak is csalódást okozunk, úgy döntött, hogy a TISZA Párt tiszta jövője és a magyarok bizalmának megőrzése érdekében nem indul a megyei közgyűlési listákért, nem ad le a Választási Irodákhoz megyei listákat - közölte Fb-oldalán a kormányelsöprő messiás, ugyanakkor azt állítva, hogy "pár nap alatt mind a tizenkilenc megyében összegyűjtötték a megyei közgyűlési helyekért történő induláshoz szükséges sok ezer aláírást".


Hiába próbálja bizonygatni, hogy pártja nem egy belpesti médiahekk, nem tud megyei listákat állítani Magyar Péter.


„Budapesten, hajrá, Székely Sándor, a Szolidaritás Mozgalom elnöke!” – írta Facebook-oldalán Schiffer András.


A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Telex megkeresésére úgy foglalt állást, hogy a gyónási titok védelme a katolikus vallás egyik legszigorúbb előírása, a titoktartási fegyelem a bűnbánat szentségét védi. A portál megkeresésére azt is kiemelték, hogy a gyónási titok sérthetetlenségét Ferenc pápa többször is megerősítette, ez továbbra is érvényben van, emellett felhívták a figyelmet a hatályos kánonjog előírására is, mely szerint a „gyónási titok sérthetetlen; ezért tilos a gyóntatónak a gyónót szóval vagy bármilyen más módon, bármi okból, akár csak részben is elárulnia.(nu, teljesen egyetértek; nem szabad a szentségből is megpróbálni politikai hasznot húzni; vagy hiszünk a gyónás, a bűnbánat emberiességi hasznában, vagy feljelentgetünk, de a kettő egyszerre biztosan nem megy)


A Hun TV vendége Dr. Tamasi József az Új Magyar Orvosi Kar elnöke.
Már Spanyolországban vagyok.

1 091 megtekintés

2 Comments


Guest
May 09

Köszönöm!

Like

Jó hogy van ez a hozzászólási lehetőség.

..így megköszönhetem a hírek válogatását.

Köszönöm

Like
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page