top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.05.09.
...amely még az általuk még fel nem fedezett vírusokra is hat a következő világjárvány megelőzése érdekében.
Független becslések szerint több mint 6,5 millió életet mentettek meg ezek a vakcinák csak a használat első évében, és több mint 3 milliárd adagot használtak el belőlük világszerte” – írták a közleményben. (nu, ez a "független becslés" egy újabb parasztvakító hazugság, mint az egész vakcina-szélhámosság; ld. még alább Letohát: "Ennyire hülyék azért nem vagyunk!")


Mutassuk meg, hogy van még igazi antiglobalista erő Magyarországon! Mondjunk NEM-et a WHO-szerződésre! NEM-et a vendégmunkásokra! IGEN-t a készpénzhasználatra! Tiltakozásra hívunk mindenkit május 11-én, Budapestre, a Külügyminisztérium elé! Dr. Letoha Tamás a WHO-ról és a szerződésről:
Még mindig nincs egyetértés Izrael és Amerika között a rafahi invázió kérdésében.


A zsidó állam katonai függősége az Egyesült Államoktól az elkövetkező években várhatóan minden forgatókönyv szerint folytatódni fog. (nu, érdekes tükör: Izrael amerikai fegyverekkel bír csak vérengzeni; ahogy Ukrajna is mindig az amerikai fegyfert várja öngyilkolásához...; ha gyilkolás, ha öngyilkolás, Amerika mindig ott van...)


Kína kedden felszólította Izraelt, hogy hagyjon fel a Gázai övezet déli részén lévő Rafah ellen intézett támadásokkal, nem sokkal azt követően, hogy az izraeli hadsereg (IDF) elfoglalta rafahi határátkelő gázai oldalát az egyiptomi határnál.
Eric Saade ezzel megszegte a versenyszabályzatot, mely nem enged semmilyen politikai megnyilvánulást.
Mahmúd Ahmadinezsád antiszemita, holokauszttagadó, Izrael elpuszítása mellett agitáló korábbi iráni elnök a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tart előadást.
Magyarországi zsidó szervezetek mellett a Hit Gyülekezete is nyilatkozatban tiltakozott a holokauszttagadó volt iráni elnök budapesti meghívása ellen. (nu, igen, mindenki foglya valakinek; kivéve, aki mégsem...)


Alexander De Croo belga miniszterelnök igyekszik minél több európai országot megnyerni az izraeli telepesek termékeinek bojkottjára az Európai Unióban. Az érintett termékek között kiemelte a datolyákat, az olivaolajat és a bort. A lépésre az Európa-szerte dúló súlyos antiszemita-hullám közepette kerülne sor. 


A kormánytól várnak megoldást problémáikra a bodrogkeresztúri vállalkozások, akiknek a működését nagyban megnehezíti az évente megrendezett zsidó zarándoklat.
Klaus Iohannis román elnök helyi idő szerint kedden Washingtonban kijelentette, hogy nyitott a tárgyalásokra Patriot légvédelmi rakétarendszer Ukrajnába küldéséről. A politikus azt követően nyilatkozott újságíróknak, hogy tárgyalt Joe Biden amerikai elnökkel.


Robbanások Kijevben, Ivano-Frankivszk és Lemberg megyében, valamint az ukrajnai Poltava régióban lévő Kremencsuk városban, miközben az egész országra légiriadót rendeltek el – jelentették a helyi Telegram-csatornák.


A lépés válasz volt a nyugati országok, köztük Németország és Lengyelország hasonló intézkedéseire. A német hatóságok 2022 júniusában vették át a Gazprom Germania vállalatot. Novemberben Varsó lefoglalta a Gazprom 48%-os részesedését az Europol GAZ vegyesvállalatban, a Jamal-Európa vezeték lengyelországi szakaszának tulajdonaiban. A Novatek lengyel leányvállalatát, amely cseppfolyósított földgázzal és más szénhidrogénekkel foglalkozott, szintén lefoglalták.


„Šimonytė a Financial Timesnak elmondta, hogy a parlamenttől felhatalmazást kapott arra, hogy csapatokat küldjön Ukrajnába kiképzési céllal.”
Bárki, aki rögzíti a toborzók munkáját, katonai ügyekbe avatkozik bele, akár nyolc évre is bebörtönözhetik – figyelmeztettek az egyik ukrán régió tisztviselői.


Több mint harminc német nagyvállalat kötött szövetséget, hogy közösen kiálljanak a "tolerancia és a diverzitás mellett", illetve a "szélsőséges politikai eszmék ellen" a közelgő európai parlamenti választás előtt - jelentették be a részt vevő cégek kedden.


Marie-Thérèse Kaiser, az Alternatíva Németországért (AfD) politikusát elítélték, mert a csoportos nemi erőszakok elkövetőire vonatkozó hivatalos statisztikákat tett közzé, válaszul arra a hírre, hogy afgán migránsokat költöztetnének a körzetébe – számolt be az esetről a Remix News. A 27 éves politikust hétfőn az alsó-szászországi Verden tartományi bírósága bűnösnek találta az afgán „munkavállalók” elleni „gyűlöletkeltés” miatt. 6000 eurós (2,3 millió forin) pénzbüntetés megfizetésére kötelezték  – 100 napon keresztül napi 60 eurót kell fizetnie. Emellett büntetett előéletű lesz. Már Elon Muskot is foglalkoztatja a német jogállam helyzete.


Az Európai Bizottság úgy vélte, jó ötlet lesz megmutatni Európának, hogy a gonosz Elon Musk platformján, az X-en kívül van más alternatíva. Létre is hozták az oldalt – amelyre két év alatt mindössze negyvenen regisztráltak. Az égést Brüsszelben sikerként kommunikálták, majd gyorsan lehúzták a rolót.


Új felmérés készült a közhangulatról – nagyon furcsa társaságba került Magyarország.


Hszi Csin-ping kínai elnök kedden kétnapos látogatásra érkezett Szerbiába, ahol a belgrádi kínai nagykövetség elleni halálos amerikai légicsapás 25. évfordulójára emlékeznek.
Elon Musk amerikai milliárdos az illegális bevándorlást komoly problémának nevezte az Egyesült Államok számára. Erről a Michael Milken Intézet konferenciáján beszélt.


Tegnap délután 4-ig lehetett benyújtani a fővárosi és a megyei listákat az önkormányzati választásra. A valasztas.hu adatai szerint a megyei listákhoz szükséges aláírások gyűjtése több ellenzéki pártnak komoly problémát okozott. Minden megyében csak a Fidesz, a DK és a Mi Hazánk gyűjtötte össze a szükséges számú aláírást, írja a 444 nyomán a Naphíre.hu, a "sokkoló fordulat" kifejezést használva címében. A gondot az okozta, hogy a megyei listákra a kisebb településeken lehetett aláírásokat gyűjteni, megyei jogú városok lakói nem szavazhatnak a megyei közgyűlések tagjaira.


Tóth Gy. László, aki 1998 és 2002 között még Orbán Viktor miniszterelnöki főtanácsadója volt, valamint Raffay Ernő történész, aki 1990 és 1993 között a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára volt, csatlakozott a Mi Hazánk elnökének stratégiai tanácsadó testületéhez. Raffay Ernő egyúttal azt is bejelentette, hogy azonnali hatállyal felmondott a Magyarságkutató Intézetben, ahol főigazgatói tanácsadóként dolgozott.

A hvg.hu által megrendelt felmérés szerint Magyar Péter pártjának szavazótábora meglehetősen sokszínű, és a társadalom minden szegmensében sikerült megszólítania nem elhanyagolható nagyságú rétegeket.

A Tisza, amely a Medián április végi felmérése szerint 25 százalékon áll, és ezzel stabilan a legerősebb az ellenzéki térfélen, támogatóinak több mint fele a legutóbbi országgyűlési választáson a hatpárti ellenzéki listára voksolt. 

A Mi Hazánk Mozgalom 2024. május 11-én buszokat indít a WHO elleni demonstrációra Budapestre.


Kezdés: 15 óra. Program: vonulás a Külügyminisztériumtól az Egészségügyi Államtitkárságig.


Aki busszal szeretne jönni velünk, kérjük, jelentkezzen a mihazank.hu/busz oldalon, ha még nem tette! Ha megtelt a busz, több jelentkezőt nem tudunk fogadni.


Forrásaink korlátozottak, most összesen 5 buszt tudunk biztosítani, amelyek az alábbi 5 útvonalon mennek. Sajnos, számos útvonalon lehetett volna még buszt indítani, amire most nincs lehetőségünk. Kérjük, válassza az Önhöz legközelebb eső felszállóhelyet, illetve telekocsik szervezésére is biztatunk mindenkit, amiket, 4-5 fő esetén elviselhető költséggel meg lehet szervezni.


A fenti felületen (mihazank.hu/busz) történő jelentkezés után automatikus válaszemailben mindenki megkapja a pontos, összes lehetséges felszállási helyet és időpontot az egyes útvonalakon. Egyéb részletekért, kérjük, keressék a buszfelelősöket! A rendezvény után a buszok természetesen indulnak vissza ugyanezeken az útvonalakon.


Tájékoztatásul az útvonalak:


Útvonal 1. Salgótarján-Balassagyarmat-Vác

Buszfelelős: Egyedi Norbert egyedinorbert@gmail.com


Útvonal 2. Kazincbarcika-Miskolc-Eger-Hatvan

Buszfelelős: Szajlai János szajlai.janos@mihazank.hu


Útvonal 3. Szeged-Kecskemét-Cegléd

Buszfelelős: Tombácz Krisztina tombaczkriszti@gmail.com


Útvonal 4. Pécs-Szekszárd

Buszfelelős: Varga Tamás varga.tamas05@gmail.com


Útvonal 5. Sopron-Győr-Tatabánya

Buszfelelős: Pisák István ipisak73@gmail.com


Kérjük, bármilyen kérdés, probléma esetén az illetékes buszfelelőst keresse!


Üdvözlettel,

Árgyelán János

Operatív igazgató

Mi Hazánk Mozgalom
900 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page