top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.05.12.
Dominic Cummings szerint az Egyesült Királyságot és szövetségeseit rávették, hogy támogassanak egy korrupt maffiaállamot Ukrajnában és belekényszerüljenek egy Moszkva-Peking elleni kimerítő háborúba VILAG HELYZETE


A Donbassz – teljes film – magyar felirattal.Az Európai Uniót alkotó mind a 27 tagállam megállapodott az Ukrajnával kapcsolatos biztonsági kötelezettségvállalásokról – állítja a Welt am Sonntag című német hetilap. Az állítólagos megállapodásokat, amelyek hosszú távú védelmi és pénzügyi támogatást tartalmaznak a kijevi rezsim számára, várhatóan júliusig véglegesítik.


Az Oroszország és Nagy-Britannia közötti feszült viszony a múlt héten tovább romlott, miután David Cameron külügyminiszter kijelentette, hogy Ukrajnának „joga van” ahhoz, hogy a Nagy-Britannia által biztosított fegyvereket mélyen Oroszországon belüli célpontok elleni támadásra használja, ha úgy dönt, hogy így tesz. Az orosz külügyminisztérium Cameron megjegyzéseit követően bekérette Nigel Casey moszkvai brit nagykövetet. „Caseyt figyelmeztették, hogy a brit fegyvereket orosz területen használó ukrán csapásokra adott válasz lehet bármely brit katonai létesítmény és felszerelés Ukrajna területén és azon túl” – áll a minisztériumnak a találkozót követően kiadott közleményében.


Dominic Cummings egy interjúban kijelentette, hogy az Egyesült Királyságot és szövetségeseit becsapták, hogy egy „korrupt maffiaállamot” támogassanak Ukrajnában, és egy Moszkva-Peking szövetséggel szembeni kimerítő háborúba keveredjenek.


Ukrajna megkezdheti a bankszámlák zárolását és büntetések kiszabását azok vagyonára, akik az Oroszországgal való konfliktus közepette megpróbálják elkerülni a katonai szolgálatot – mondta Andrij Oszadcsuk, az ország parlamentjének, a Verhovna Radának a tagja.


„A labdarúgás lényege ugyanaz, mint bizony a politikáé. Nem az a kérdés, hogy jelen pillanatban merre van a labda. Ezt mindenki látja, egyértelmű. A legfőbb kérdés az az, hogy merre lesz a labda. A látás, az előre gondolkodás a lényeg.”


A héten elzárással fenyegették meg Donald Trump volt amerikai elnököt, ha továbbra is megszegi a hallgatási tilalmat a New York-i hallgatásipénz-perében.


Csak egy maroknyi ország szavazott a zsidó állammal. Izrael köszönetet mondott hazánknak a szavazást követően. Az ENSZ Közgyűlése 143-9 arányban megszavazta a palesztinok megfigyelő állam státuszának megváltoztatását: a határozat kimondja, hogy a palesztinok teljes jogú tagságra jogosultak az ENSZ-ben.


A Közgyűlés elsöprő többséggel szavazott a palesztin tagság mellett: 143:9 arányban, 25 tartózkodás mellett.
Magyarországon egyedüli pártként a Mi Hazánk ellenzi az új világrendbe is beilleszthető pandémiaszerződést, mely a nemzetállamokat újabb jogköröktől fosztaná meg, azokat ráadásul egy olyan szervezetre ruházná át, amelyet egy korábbi kommunista terrorista vezet. Mivel a média igyekszik a WHO törekvéseit teljesen elhallgatni, ezért az antiglobalista párt demonstrációt hirdetett meg, remélve, hogy ezzel sikerül áttörnie a hallgatás falait, és felnyitni minél több ember szemét, mi is készül a színfalak mögött.
Támogassa a személyi jövedelemadója (SZJA) 1%-ával az idén már 20 éves Nemzeti Jogvédő Szolgálatot! Hatalmas jogi csatákat vívunk a nemzetért, de ehhez számítunk a szolidáris támogatásra.Egy kis jogászkodás. Egy ügyvéd kolléga szerint hülyeségeket beszélek, mert a szülőknek jár teljes kártérítés kötelező oltás esetén is, mint minden már gyógyszer esetén. Hát, üzenem azoknak, aki szerint hülyeséget beszélek, hogy a magyar jogi szabályozás szerint a kötelező oltással okozott kár nem jogellenes, teljesen más szabályozás alá esik, mint az egyéb gyógyszerek és az önkéntes oltások, és nem kártérítés, hanem kártalanítás jár. ANGELIKA MIHALIK


Egy izraeli startup olyan megoldást fejlesztett ki, amely hatalmas mennyiségű értékes vizet takaríthat meg a mezőgazdaságban. Az érzékelők által összegyűjtött adatokat egy elemző algoritmushoz továbbítják, amely a hőmérséklet-változások alapján méri a vízfelvételt. „A gazdálkodók jóval többet öntöznek a szükségesnél”

– magyarázza Dotan Eshet a cég vezetője, miközben a világ vízfelhasználásának nagy részét – mintegy 70 százalékát – a mezőgazdaság teszi ki. A Treetoscope érzékelője szerintük akár 40 százalékkal is csökkentheti a mezőgazdaság vízfogyasztását.

866 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page