top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.05.13.
Ez a tanulmány és cikk 2021 áprilisa óta ismert! Ezzel szemben nem hallottam olyan ajánlást, hogy az első két trimeszterben ne ajánlották volna a terhes nőknek biztonságosnak a csodaszert… KARIKÓR
A gyermek felmentést kapott az idősebb testvér súlyos oltáskárosodására tekintettel a 15 hónapos MMR alól. A gyermek egészséges volt 18 hónapos koráig, normálisan fejlődött. 18 hónapos korában a védőnő meg az orvos két rendőrrel megjelent a szülői háznál, és a kicsit dTap-al kényszeroltották. Mert gyanakodtak, felmentést kérne az oltás alól, ezt megelőzendő, kényszeroltották. A szülők tiltakozása ellenére. Aztán elmentek, mint akik jól végezték dolgukat. A gyermek nem kapta el a tetanuszt, a pertussziszt és a diftériát, nem is terjeszti. Csak hát egy "kis" regresszió van. Az Alkotmánybíróság szerint ennél a gyermeknél szükséges és arányos volt a szülői jogok korlátozása a gyermek saját, és a nyájimmunitás érdekében. Szükséges és arányos. Ez a magyar kötelező oltási rend. Szükséges és arányos. Kattints a linkre, nézd meg az édesanya videóit, hogy legyen fogalmad arról, mit jelent a szükséges és arányos. https://www.facebook.com/share/r/BUTru9ZmFDWCeq3U/ANGELIKA MIHALIK


Ha Izrael eláll a rafahi bevonulástól, olyan titkosszolgálati információkat adnak át a zsidó államnak, mely felfedi a hírhedt terroristavezér, Yahya Szinwar hollétét.


Nu, egy kis válogatás Fimmy Sobaktól. Híven bizonyítja, hogy valami nagyon nincs rendben a világban: tort ülnek a félresikerültek, holott lehetnének békés, tisztes tagjai is a rend világának

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője „Nyugat-Európa temetésének” nevezte az Eurovíziós Dalfesztiválon történteket. „Az Eurovízió – 2024 felülmúlt minden orgiát, szövetséget vagy rituális szentségtörést. Nyugat-Európa temetése normálisan zajlik. Semmi meglepetés.” – írta Telegram-csatornáján.


Az egész ukrán társadalomnak áldozatokat kellene hoznia és elfelejtenie békés életét ahhoz, hogy legyőzzön egy olyan ellenséget, mint Oroszország – érvelt Dmitro Lazutkin, a védelmi minisztérium szóvivője.


Dupka Görgy kárpátaljai magyar történész és kisebbségpolitikus, a Magyar Értelmiségek Kárpátaljai Közösségének elnöke, valamint a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet egyik alapítója. Az általa adott interjúban rávilágít arra, hogy mennyire fontos lenne mielőbb lezárni a konfliktust, és a békére törekedni. Emellett betekintést nyerhetünk abba is, hogyan élik meg a kárpátaljai magyarok a háborús mindennapokat.
Több német parlamenti képviselő támogatta azt az elképzelést, hogy a NATO-országok területéről nyugati légvédelmi rendszereket használjanak az Ukrajna feletti orosz rakéták ellen – jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap. „Ez levenné a terhet az ukrán légvédelmi rendszerről, és lehetővé tenné a front védelmét” – mondta Roderich Kiesewetter, az ellenzéki Kereszténydemokrata Unió (CDU) képviselője.


Ukrajna soha nem volt abban a helyzetben, hogy kedvező rendezést érjen el az Oroszországgal fennálló tartós konfliktus lezárására, ezért Washington valójában soha nem bátorította Kijevet arra, hogy tárgyaljon Moszkvával – állította Victoria Nuland volt politikai ügyekért felelős amerikai külügyi államtitkár-helyettes és korábbi megbízott külügyminiszter-helyettes.


Lengyelországnak egyre súlyosbodó hibrid háborúval kell szembenéznie, a Fehéroroszországból érkező illegális migráció kivédése érdekében pedig megkezdte teljes keleti határszakaszának további megerősítését - jelentette ki Donald Tusk lengyel miniszterelnök szombaton a lengyel-fehérorosz határnál.


A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója, Elon Musk szerint az illegális bevándorlók folyamatos beáramlása az Egyesült Államokba azt jelentheti, hogy a nem túl távoli jövőben már nem az amerikai állampolgárok dönthetnek a választások kimeneteléről az országban. A dél-afrikai születésű milliárdos azt állította, hogy a demokraták szándékosan nem hajlandóak foglalkozni a kérdéssel, abban a reményben, hogy a jövőben a maguk javára billenthetik a mérleget.


ÚJ MAGYAR ORVOSI KAMARA
Pénteken az ATV Egyenes Beszéd vendége volt Zamecsnik Péter, Gyárfás Tamás ügyvédje, aki a súlyosbítással kapcsolatban úgy fogalmazott: „ebben semmi meglepő nem volt”. Hozzátette: azt az ügyészségtől kellene megkérdezni, mi az indoka a letartóztatás kezdeményezésének. „Ők arra hivatkoznak, hogy miután egy vagyonosabb emberről van szó, ezért biztos elszökne” – mondta Zamecsnik, aki szerint ez a megállapítás minden alapot nélkülöz, hiszen védencének eddig is annyi szökési lehetősége lett volna „mint égen a csillag”, de nem tette meg Gyárfás. A védelem fellebbezéséről azt mondta az ügyvéd, azért döntöttek így, mert egy megalapozatlan és rettentetően téves ítélet született. Zamecsnik szerint a bíróság két időben, térben és tárgyban teljesen eltérő beszélgetésből összemosott egy harmadikat, „ami nincs”. Erre alapozták a bűnsegédi magatartást, ez volt a fő bizonyíték. Gyárfás ügyvédje úgy véli, ugyan nagy valószínűséggel sohasem fog kiderülni már a teljes igazság, az ügy egyes szereplői ugyanis nincsenek már köztünk, azonban – mint fogalmazott – olyan információk jutottak el hozzám, ami alapján lehet, hogy ki fog derülni. Erről most hadd ne mondjak többet, mert nem szeretném lelőni ezt a poént”. Arról, hogy miként jutott ezekhez az információkhoz, azt mondta az ügyvéd: privát nyomozás eredményeképpen sikerült találniuk egy szálat, ami elvezethet a valódi felbujtóhoz. Ez egy új bizonyíték lehet, tette hozzá. (nu, egy kapcsolódó cikkünk: A kivétel. Beszélgetés Gyárfás Tamással, a Nap Tv elnök-tulajdonosával. A több mint másfél évtizeddel ezelőtti kimerítő beszélgetés sokat elárul a most gyilkosságra való felbujtással vádolt Gyárfás személyiségéről. S be kell vallanom: minden lobogtatott bizonyíték ellenére sem tudom feltételezni róla, hogy bárkinek is a megölésére biztasson. Mondhatni, sokkal nagyobb vagány annál, semhogy ilyen pitiségre vetemedjék.)


937 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page