top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.05.14.

Laura Codruța Kövesi ügyészsége kényelmetlenné vált a Bizottságnak.


Európa diplomáciai tengelye egyértelműen eltolódott Brüsszelből Budapestre – jelentette ki a Brussels Signalnak Philip Pilkington közgazdász, aki szerint ennek oka Brüsszel súlyos kompetenciaválsága. A cikk felidézi, hogy Hszi Csin-ping kínai elnök szerbiai és magyarországi látogatása előtt Franciaországban járt, ahol találkozott az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel is. A német politikus kritizálta Kína kereskedelmi politikáját, megpróbálta kioktatni a kínai elnököt, amivel a szakértők szerint hatalmat stratégiai hibát követett el. Pilkington úgy véli, a Magyarország és Kína közötti megállapodás fordulópont az Európai Unió számára, amely a hatalom Brüsszelből való elmozdulását eredményezheti. A lap egyébként a napokban összefoglalót készített arról, hogyan működik a kettős mérce Brüsszelben, és milyen igazságtalan bánásmódot alkalmaz az Európai Bizottság a tagállamok kormányaival szemben, mindössze szimpátia alapján.


Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak vasárnap kijelentette, hogy Putyin azért javasolta egy civil jelölését a védelmi miniszteri posztra, mert ma a harctéren az győz, aki nyitottabb az innovációra, aki nyitottabb ezek lehető leggyorsabb alkalmazására".


Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) elemzőház közzétette a szokásos jelentését az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeiről. Ezúttal a Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter távozásának okairól írtak.


Andrej Belouszov lenne a legalkalmasabb személy arra, hogy az orosz hadsereg gazdasági szükségleteivel kapcsolatos problémákkal foglalkozzon – mondta a Kreml szóvivője vasárnap újságíróknak.


Öt frontszakaszon nyomult előre az elmúlt nap folyamán az orosz hadsereg, miközben 28 ukrán ellenrohamot vert vissza – közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.


Olekszandr Muszijenko kétségbeesetten figyelmeztet.


Svéd békepárti szervezetek ugyanakkor arra kérték a kormányt, hogy a szerződésbe foglaltassa bele a nukleáris fegyverek tárolásának svéd területre vonatkozó tilalmát. A kormány azt válaszolta, erre azért nincs szükség, mert ebben a kérdésben már konszenzus van az országban, és korábban már a parlament is határozott arról, hogy békeidőben nem lehet nukleáris fegyvereket tárolni svéd földön.


A 2024-es IIHF jégkorong-világbajnokság szervezői nem engedélyezik, hogy a szurkolók orosz és belorusz zászlókat vigyenek magukkal a mérkőzésekre – közölte a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) elnöke, Luc Tardif a TASZSZ hírügynökséggel.


Történelmi pillanat: az autonóm tartományban olyannyira leszerepeltek az elszakadáspárti erők, hogy a madridi baloldal zsebelte be a legtöbb voksot vasárnap.


A kisebbségi jogok terén bejelentett változtatások azt bizonyítják a The European Conservative által megkérdezett szakértők szerint, hogy érdemes volt keményen fellépnie a magyar kormánynak az ukrán vezetéssel szemben.


Egyik nap még atomfegyverekkel fenyegetik Izraelt, másnap pedig már a diplomáciai megoldás fontosságát hangsúlyozzák.


Egy második Trump-elnökségnek szörnyű következményei lehetnek az európai biztonságra nézve. – Ezzel riogat már a háttérhatalom által működtetett és annak szócsöveként szolgáló Foreign Affairs portál. VILAG HELYZETE


Donald Trump New Jersey-ben tartott kampánygyűlést, míg Joe Biden Washington államban adományozói találkozóval folytatta választási kampányát a hétvégén. A becslések szerint Trump 80-100 ezres közönség előtt tartott beszédet az elmúlt három évtizedben stabilan demokrata többségű New Jersey állambeli Wildwoodban.


Egyiptom támogatni fogja a Dél-afrikai Köztársaság népirtás vádjával Izrael ellen benyújtott keresetét a hágai Nemzetközi Bíróságon (ICJ) - közölte vasárnap a kairói külügyminisztérium.


Több nagy amerikai egyetem már lemondta a diplomaosztó ünnepségét, mivel botrányos jelenetektől tartanak. (neokohn...)
Több egyetem diplomaünnepségét is félbeszakították a hídfoglaló szélsőségesek. Az összesítések szerint az Izrael-ellenes, palesztin- és Hamász-párti tiltakozásokon az elmúlt három hétben több mint 2500 embert vettek őrizetbe Egyesült Államok-szerte.  


Szodoma a Szentföldön és a zsidódiaszpórában: Jahve kiválasztott perverzei (18+)

Rohamosan globalizálódó és homogenizálódó világunkban nincs is dicséretesebb annál, mint amikor egy nép, egy nemzet, egy ország úgy ragaszkodik a történelmi hagyományaihoz, ahogyan a zsidóság ragaszkodik a szodomita hagyományaihoz Izraelben és a szétszóratásban egyaránt. Tudományosan bizonyított tény, hogy a homoszexuálisok között az összenépességen belüli számarányukhoz képest jóval nagyobb arányban vannak "gyermekhez vonzódó személyek" (MAP/minor attracted persons, a pedofilok PC-kódneve a fejlett nyugaton), mint a heteroszexuálisok között. Ezt a politikai korrektség egyik amerikai etalonjának számító The Washington Post is megírta: "A homoszexuálisok felülreprezentáltak a gyermekekkel szemben elkövetett szexuális bűncselekményekben. A népesség 1-3 százalékát képviselő, azonos neműekhez szexuálisan vonzódó személyek követik el a gyermekek elleni szexuális bűncselekmények akár egyharmadát." (Kuruc.info...)
Talán emlékszünk még, hogy 2019-ben Pápai Joci képviselte Magyarország színeit az Euróvíziós Dalfesztiválon. Magyarország már az azt megelőző években észlelte annak jelét, hogy nem jó irány látszódik körvonalazódni a dalfesztivál szervezése, eszmeisége körül. Ennek megfelelően 2020-tól országunk nem indít versenyzőt ezen a megmérettetésen, mondván, a fesztivál eredeti célját – a különböző országok sokszínű kulturális és zenei palettájának reprezentálását – felváltotta egy erős politikai akarat, ami manapság leginkább a keresztény erkölcs számára elfogadhatatlan szélsőséges progresszív ideológiák célzott hirdetése képében mutatkozik meg.


Az irányított program alaposan megosztotta a szakértőket.


Hallgassuk meg egymást és figyeljünk egymásra, hogy újra megszülethessen az az élet, ami most hiányzik a környezetünkből, sorsunkból – figyelmeztetett a püspök.


Szakács Árpád szombaton, az antiglobalista tüntetésen elhangzott beszéde írásos formában is megjelent, az alábbiakban ezt közöljük.


Kurucos, nemzeti cselekedetnek nevezte a WHO elleni fellépést a CÖF szóvívője, Fricz Tamás politológus. Éppen csak a budapesti demonstrációról felejtett el írni véleménycikkében. Szombat délután több ezer résztvevővel tartott vonulásos tüntetést többek között a WHO-szerződés elfogadása ellen tiltakozva a Mi Hazánk Mozgalom. Ugyan a kormánypárti média „elfelejtett” beszámolni az eseményről, ennek ellenére úgy tűnik, a Fidesz környékén is vannak, akik valós veszélynek látják a készülő pandémia-egyezményt.


Az ausztrál szövetségi bíróság hétfőn elutasította az ország kiberbiztonsági hatóságának azon kérelmét, hogy hosszabbítsák meg az X közösségi oldalnak a Sydneyben április 15-én történt templomi késes támadásról készült videófelvétel eltávolítására vonatkozó rendeletét. Az ausztrál kormányfő arrogáns milliárdosnak nevezte Muskot a videófelvétel levétele elleni heves tiltakozása miatt, Musk pedig az X-en közzétett bejegyzéseiben kritizálta és cenzúrának minősítette a hatósági rendeletet. Az X-el ellentétben más közösségi médiaplatformok – például a Facebookot üzemeltető Meta – az ausztrál hatóságok korábbi felszólítására gyorsan eltávolították az inkriminált tartalmat.


A veszprémi kórházban a teljes urológiai osztályt kellett átmenetileg bezárni a szakemberhiány miatt. A ceglédi Toldy Ferenc kórházban is kevés az orvos, ami miatt a budapesti Bajcsy-Zsilinszky és a Jahn Ferenc Kórházból rendeltek ki doktorokat a fővárostól 80 kilométerre levő településre. Az eset nem különleges, máskor is volt már rá példa – számolt be róla az ATV Híradó.


Elmondani nem tudom, hány gyermek ambuláns lapjait és egészségügyi dokumentációját olvasom. Van egy mintázat: Normál szülés, a gyermek többé-kevésbé rendesen fejlődik, esetleg itt-ott apró eltérés (van, akinél megjelennek bizonyos tünetek a 2. hónapnál, vagy a 3. után...), a 15. havi és a 18. havi (milyen érdekes, pont az MMR és a dTap oltás időpontja!) státuszvizsgálatnál még általában minden rendben. Beszél, jár, szociális skillek rendben, stb. Progresszió van. Vagy a 15. hónap, vagy a 18. hónap után van jellemzően az éles törés. A 2 éves kori státuszvizsgálat dokumentációjában már regresszió, 6 éves korra jellemzően nem beszélő, nem szobatiszta, mozgásában valami fura van, stb. auti. És mindnél vannak hasfájás, ételallergia vagy ételintolerancia. Na vajon mitől? Csak a pszichopaták nem látják. Mert nem akarják. ANGELIKA MIHALIK875 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page