top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.05.15.

A magyar kormány továbbra is büntetlenül hazudik a WHO szerződésről. SZAKÁCS ÁRPÁD


Nagy bajok vannak az oltásokkal, vakcinákkal.. Ezek összetételével, minőségével, terjesztésével, "védettség” kérdéskörével, oltások szövődményeivel, gyermekkori oltási rend hazai „kötelező” jellegével.


Gyöngyös díszpolgárává választották a baloldali képviselők Hiesz György polgármestert, aki a koronavírus-járvány alatt ötszörös áron tette elérhetővé a Covid-19 kimutatására szolgáló teszteket, de csak ha előre átutalták a vevők az összeget. (nu, igaza van Szakács Árpádnak: „Ma a szabadság legnagyobb ellenfele nem a zsarnok, hanem a tömegember.”, akinek egy rossz szava vagy egy jó válasza sincs erre)


David Cameron brit külügyminiszter május elején támogatóan szólt az Oroszország elleni brit fegyverekkel végrehajtott ukrán csapásokról. Moszkvában arra figyelmeztettek, hogy az ilyen támadásokra adott válaszlépés kiterjedhet a királyság bármely katonai létesítményére és felszerelésére Ukrajnában és azon túl. Múlt hétfőn a vezérkar Vlagyimir Putyin utasítására megkezdte a nem stratégiai nukleáris fegyverek használatára vonatkozó gyakorlatok előkészítését. Mint a külügyminisztérium megjegyezte, ezeket a manővereket a nyugati tisztségviselők közelmúltbeli harcias nyilatkozatainak és a NATO destabilizáló akcióinak összefüggésében kell vizsgálni.


Tizenhétre emelkedett az oroszországi Belgorod városában vasárnap ukrán csapás következtében összeomlott lakóház halálos áldozatainak száma – közölte az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma.
Magyarország megvétózhatja a Moszkva elleni legújabb uniós szankciós javaslatot – jelentette a Politico. A 14. korlátozó csomaggal az EU először venné célba az orosz gázszektort – írja az amerikai lap.


Ukrajna bizonytalan harctéri helyzete a közeljövőben tovább romlik – figyelmeztetett a kijevi katonai hírszerzés vezetője a New York Timesnak adott interjújában. Kirilo Budanov a helyzetet úgy jellemezte, hogy „a szakadék szélén áll”, mivel Oroszország folytatja a területi térnyerését.


Az újabb orosz offenzíva a kelet-ukrajnai Harkov térségében nehéz helyzetbe hozza Volodimir Zelenszkij elnököt, akinek áldozatokat kell hoznia annak érdekében, hogy katonái tartsák a frontvonalat – írja elemzésében a CNN.


Anthony Blinken amerikai külügyminiszter előre be nem jelentett látogatásra érkezett Kijevbe, ahol találkozik Volodimir Zelenszkijjel.


Vukics Ferenc felvázolta, mi várhat ránk egy nyílt háborús konfliktus esetén.


„Természetesen nem fogunk tárgyalásokat folytatni olyan személyekkel, akik ellen korrupciós vádakat emeltek” – tette hozzá a miniszterhelyettes. Kolodziejczak nem nevezte meg a korrupcióval vádolt ukrán képviselők nevét. Véleménye szerint a lengyel mezőgazdasági minisztérium nem oldotta meg a gazdák minden problémáját, ami tömeges tiltakozásukhoz vezetett. „Nem oldottunk meg mindent, mert a helyzet nem egyszerű” – összegezte.


Sőt, a lengyel kormányfő szerint Lengyelország „a migrációs csomag kedvezményezettje lesz”.


A Tanács ma elfogadta az európai menekültügyi és migrációs rendszer mérföldkőnek számító reformját. Ez olyan szabályrendszert hoz létre, amely elősegíti az érkezők rendezett kezelését, hatékony és egységes eljárásokat hoz létre, és biztosítja a tagállamok közötti méltányos tehermegosztást – derült ki az Európai Unió Tanácsának közleményéből. Lengyelország és Magyarország a jogszabálycsomag ellen szavazott.


Aki munkát vállal Németországban, az maradhat” – mondta a kancellár, majd elárulta, hogy végső soron nettó német nemzeti érdekről van szó: „Érdemes elmondani, sokan már dolgoznak, de még mindig több százezer emberre van sürgős szükség a munkaerőpiacon”. (nu, végre egy egyenes beszéd)


A milliárdos üzletember fia szerint folyamatban lévő munkákról, illetve az ukrajnai alapítványuk helyi civil szervezetekkkel való együttműködéséről tárgyaltak.Még ennél is meredekebben fogalmaz Philip Pilkington közgazdász, aki szerint „Európa diplomáciai tengelye egyértelműen eltolódott Brüsszelből Budapestre”.  


Így tiltakozik a gázai övezet és Egyiptom közötti határvonal izraeli ellenőrzésének megkezdése ellen!


A török elnök szerint a Hamász nem terrorcsoport, csupán ellenállási mozgalom.


Az ENSZ váratlanul és magyarázat nélkül felülvizsgálta és nagyjából a felére csökkentette a Gázai övezeti izraeli-palesztin fegyveres konfliktusban meghalt nők és gyermekek helyi beszámolókon alapuló becsült számát, miközben összességében az életüket vesztők számán nem változtatott. Erre felfigyelt hétfőn az izraeli média. (nu, az elfogultság díszpéldája: fele annyi gyerek és nő hullája már rendben van?)


Amszterdamban a rendőrség bevonult, hogy véget vessen egy Hamász-barát tüntetésnek, miután a tüntetők elfoglalták az egyetemi épületeket és törni-zúzni kezdtek. A diákok azt skandálták, hogy "mi békések vagyunk, ti meg mik vagytok?" és "szégyelljétek magatokat", miközben a rendőrség pajzsokat és gumibotokat használt a tömeg megfékezésére. Korábban egy tiltakozó csoport közölte, hogy Amszterdamban, valamint Groningen és Eindhoven városában is elfoglalták az egyetemi épületeket.


Nagyot ment a szenátor, aki Románia történelmét is megtaníttatná az izraeli diákoknak. Felszólalásában a politikus arról beszélt, hogy 2017/127-es törvény május 14-ét a kommunista börtönök mártírjainak emléknapjává nyilvánította. „Miközben mi több mint 400 ezer zsidót mentettünk meg a második világháborúban, a judeo-bolsevikok több mint 800 ezer románt öltek meg a kommunista börtönökben. Hogyan lehetséges, hogy önök, a román parlament tagjai elárulják a román népet és hazánk érdekeit? Ez hallatlan.” – méltatlankodott Şoşoacă az Agerpres szerint. A szenátor sérelmezte, hogy miközben a Románia és Izrael közötti szolidaritás és barátság napja alkalmából több fontos romániai intézményre kitűzik az izraeli zászlót, Izraelben az év egyetlen napján sem kerül ki az intézményekre a román nemzeti lobogó. Kifogásolta azt is, hogy a romániai iskolákban kötelező tantárgy a zsidók történelme, de az izraeli diákokat nem oktatják Románia történelmére.
A lap szerint az ellenzéki politikus Bodrogkeresztúr példáját hozta fel, mondván „egy évtizede kitalálták a haszid zsidók, hogy az ő zarándokhelyük legyen”, azóta a falu fele van külföldi tulajdonban. Hozzátette: a településen irreálisan magasra szöktek az ingatlanárak, azok a fiatalok, akik ottmaradnának, nem tudják megfizetni. Közölte, Bodrogkeresztúrra több tízezer zsidó zarándokol minden májusban, szerinte terrorveszélyt is okozva, zavarva az ottlakók nyugalmát, ordibálnak, részegek, kábítószereznek. Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója válaszában rögzítette, Magyarországon a harmadik országbeliek esetében az ingatlan megszerzése változatlan szabályok szerint történik. Ezért a harmadik országbeliek által Magyarországon tulajdonolt ingatlanok aránya európai összehasonlításban a legalacsonyabb – közölte. Elmondta, Bodrogkeresztúron egyre jelentősebb a vallási turizmus és ezt összhangba kell hozni a településen élők igényeivel. A kormány nem a vallási turizmussal szemben uszítók mellé, hanem a település vezetői mellé áll – tette hozzá.


A mindenre oly érzékeny nyugati sajtó hallgat az afrikai országban a fehérek elleni atrocitásokról, miközben egyes fekete nagygyűléseken sűrűn éneklik a feketék: „Öld a búrt!”, vagyis a fehéret.


Az ankarai pride kapcsán 42 személyt tartóztatott le a rendőrség. A jelentés szerint a rendőrök megverték és megrugdosták a résztvevőket, miközben járókelők és maga a rendőrfőnök is figyelmeztette őket a támadás brutalitása miatt.
A „punk ötlet” régen az volt, hogy lementek a térre kannás borozni, most meg az, hogy két libsi diáklány kitalálja, miért ne lehetne Emese, a magyarság mitológiai ősanyja fekete. Ezen a kétségkívül új hullámos, a nyugati mintát követő trenden első olvasatra az ember joggal háborodik fel – teljes joggal. Aztán amikor kidühöngte magát, szembesül vele, hogy a sötét bőr helyett a totális szellemi sötétség pusztít még inkább, mely alól sok fehér „embertársunk” sem kivétel. Viszont a hülyeségrollerezés e havi győztese mégsem ez a két lány, hanem az interjút készítő telexes. Nézzük csak, mit böffentett ide: Ami azáltal válik igazán kísértetiessé (mármint, hogy Emese fekete – Á.B.), hogy Emese mitikus álmában az a turulmadár jelenik meg, ami évszázadokkal később egy olyan párt szimbóluma lesz, amely magyar polgárokat gyilkoltat meg – olyanokat, akiket a bőrszínük vagy a származásuk miatt nem tart magyarnak. Nota bene, erre a „kérdésre” még Farkas Dorottya is azt válaszolta, hogy az „írás közben erre konkrétan nem gondolt”.


Sokak rémálma vált valóra néhány Pest vármegyei általános iskolás tanuló számára, mikor felkerült az internetre a videó, aminek a "szereplőivé tették őket". Az internetjogász elmondja, milyen jogi lépéseket lehet tenni, és milyen következményekkel lehet számolni ilyen esetben.


Az OpenAI lerántotta a leplet új GPT-4o AI modelljéről, amely valós idejű, hangalapú, képes, valamint szöveges interakcióra is képes, ráadásul mindezt ingyenesen, mindenki számára elérhetővé teszi a cég a következő hetekben.


A dedikálásra a templom előtt kerül sor, szeretettel várják azokat, akik a politika által tudatosan elferdített alapfogalmak valódi értelmére kíváncsiak.


851 megtekintés

Comentários


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page