top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.06.11.
Németországban rendkívül nagyot buktak a kormányzó pártok, a szélsőjobboldalinak gúnyolt AfD pedig a második az EP-választáson. A német mainstream médiában "szélsőjobboldalinak" számító párt felemelkedése sokaknak aggasztó lehet, de Elon Musk nem érti, mi velük a baj, ezt pedig X-en ki is fejezte: „Miért van ennyi negatív reakció egyesek részéről az AfD-vel szemben? Azt hajtogatják, hogy szélsőjobb, de az AfD politikájában és nem olvastam semmi olyat, ami szélsőségesnek hangzana. Lehet, hogy kihagytam valamit.”
Választási értékelés: megötszörözte önkormányzati mandátumainak számát a Mi Hazánk 19-ből 18 vármegyében a második legtöbb szavazatot kapta a Mi Hazánk a pártok közül, és nagyságrendileg megötszöröztük önkormányzati mandátumaink számát is. Több vármegyében 20% feletti eredményt értünk el, mindezt úgy, hogy Magyarország legszegényebb és legelhallgatottabb pártja vagyunk - mondta el ma a napirend előtt a parlamentben Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese.
Mától nincs többé „harmadik út”. Csak két út maradt: a globalisták érdekeit kiszolgáló opportunisták (az EU nagykoalíciós globalista pártjaihoz csatlakozó Fidesz-KDNP, a Tisza Párt és a DK) útja, vagy a nemzetiek, tehát a Mi Hazánk útja. Nagy a felelősségünk, ezért az igazi, hatalmas munka még csak most kezdődik. Készen állunk rá.


Félelmetes jelenet.


Pánikra, aggodalomra azonban semmi ok, hiszen az „európai magyarok” már keresik az új megoldásokat „az Orbán-rendszerrel szembenálló szavazók megszólítására”.


19-ből 18 vármegyében a második legtöbb szavazatot kapta a Mi Hazánk a pártok közül, és nagyságrendileg megötszöröztük önkormányzati mandátumaink számát is. Több vármegyében 20% feletti eredményt értünk el, mindezt úgy, hogy Magyarország legszegényebb és legelhallgatottabb pártja vagyunk. Köszönet szavazóinknak, tagjainknak, aktivistáinknak, vezetőinknek! Hazánknak rendületlenül!


„A választási eredmény fényében a Momentumban változás kell” – indokolta döntését az ellenzéki politikus.


Mindezt Karácsony Gergely főpolgármesternek szerettem volna közvetlenül is elmondani, de a telefonhívásomat nem fogadja, ezért erre nem nyílt módom.


Miközben még azon vitáznak, ki nyerte a főpolgármester-választást, érdekes hangfelvételek jutottak a birtokunkba ma reggel: az egyiken Karácsony Gergely azt mondja - kétszer is -, hogy ha Vitézy ezt (mármint az indulást a választáson) vállalja, akkor ők lapáttal fogják agyonverni.A főpolgármester-jelölt arra is utalt, hogy nyitott kérdésből és gyanúból ugyanis rengeteg van, tekintettel arra, hogy 76-szor annyi az érvénytelennek nyilvánított szavazat, mint a kettejük közötti különbség. „A már birtokunkban lévő információk alapján egyes kerületekben rendszerszintű problémák merültek fel a szavazatok érvénytelenné nyilvánításával kapcsolatban, és pont ezekben a kerületben kiugró is volt az ilyen szavazatok aránya” – fogalmazott.


Nem véletlenül lett rekordmagas az érvénytelen szavazatok száma a főpolgármester-választáson, az biztos.


A hétfő hajnalig tartó párhuzamos szavazatszámlálás után a független jelölt maga jelentette be győzelmét, hangsúlyozva: idén nehezebb volt nyerni, mint négy éve, mivel nem az egykori polgármester “bábjával”, hanem magával Dorin Floreával kellett megküzdenie. Marosvásárhely egyértelmű és világos választ adott: nem kér többet ebből, sem bábokból, sem magából a volt polgármesterből, sem annak örökségéből – jelentette ki a Facebook-oldalán közzétett videóban Soós Zoltán.
Az EU jelentős jobbra tolódása és a nemzeti szintű kormányoknak okozott kudarcok ellenére a balközép és jobbközép pártok megtartották többségüket az Európai Parlamentben, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, az Európai Néppárt pedig az előrejelzések szerint 181 mandátumot szerez.


Dmitrij Medvegyev is kifejtette a véleményét az EP-választásokról. Az orosz politikus egyik legutóbbi X-bejegyzésében Macronnnak és Scholtznak üzent. Mint fogalmazott, „lám, lám, senki által sem tisztelt Macron és Scholtz urak, láttátok az EP-választás eredményét? Ezek tükrözik az önök idióta gazdaság- és migrációs politikáját, mely értelmében a saját polgáraik kárára támogatják a banderista hatóságokat a kib@szott Ukrajnában!”


Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke azt ígérte, hogy „bástyát képez a bal- és jobboldali szélsőségekkel szemben” az EU-ban, mivel centrista frakciója megtartotta első helyét az Európai Parlamentben, annak ellenére, hogy a jobboldali pártok megalázták a kormánykoalíciót Franciaországban és Németországban is.


A Nemzeti Tömörülés az első exit poll eredmények szerint a szavazatok nagyjából 32 százalékát szerezhette meg az EP-választáson, míg Macron táborára csak 15 százalék körül szavaztak.


Kárpátalján egy fekete katonai rendszámú, GAZ-66-os típusú teherautó áthatolt az államhatáron Ukrajnából Magyarországra, a magyar határőrök 32 ukrán állampolgárt vettek őrizetbe - közölte hétfőn Andrij Demcsenko ezredes, az ukrán határőrszolgálat szóvivője.


Washington „nem engedheti meg”, hogy Oroszország győzelmet arasson az ukrajnai konfliktusban, mivel ez azt jelentené, hogy elveszítené a közvetlen hozzáférést hatalmas ásványkincsekhez – mondta Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor.


Közel 500 millió dollárt sikkasztottak el vagy loptak el, amelyet Kijevnek adtak az orosz előrenyomulás visszaverésére szolgáló védelmi erődítmények építésére – jelentette vasárnap a helyi média Mihail Bondar ukrán parlamenti képviselőre hivatkozva.


Az ukrán hadsereget féktelen üzemanyaglopás sújtja, a kijevi hatóságok főként az alsóbb beosztásúak körében üldözik a korrupciót – jelentette vasárnap a Strana.ua ukrán hírportál a Telegramon.


Az ukrán kormány pénteken elrendelte, hogy az összes állami intézmény hagyja abba a légkondicionáló berendezés használatát és kapcsolja ki a kültéri világítást, hogy enyhítse az orosz légicsapások okozta károk miatt az energiahálózatra nehezedő nyomást.


Előrehozott választásokat követel Beni Ganz.


Ki a felelős ezért a brutális támadásért ? A libanoni kormány, amely összeolvadt a Hezbollah terrorszervezettel és a libanoni nép, amely mindezt 50 éve elnézi , eltűri vagy éppen támogatja ! A Hezbollah terrorszervezet Íran ültette be Libanonba a múlt század nyolcvanas éveiben. Libanon fölött mára teljes egészében Irán uralkodik! Izraelnek tehát Iránnal kell rövidesen megvívnia az újabb csatát !"Azt várjuk, hogy zsidóként felébred a zsidó szíve, és látni fogjuk, hogy felszólal Izrael népéért" - mondta a Chábád egyik rabbija.


Úgy akarta használni a női fitness stúdiót, hogy még nem esett át a nemváltó műtéten.

1 050 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page