top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.02.23.
... a nyugati titkosszolgálatok jóvoltából. (nu, habár ez csak egy jóslat, sajnos van rá nyugati igény...)
Folytatódik a Mi Magunk interjúsorozata, melyben Kónya Dorka azon hazafias személyeket kérdezi, akiknek egy-egy kérdésben a véleményét vagy a tevékenységét nagy veszteség nem ismerni. Az új adásban Almássy Ferenc, francia-magyar újságíró, francia-szakértő volt a vendég, akit a HVIM szóvivője a franciaországi helyzetről, a migránsok által okozott támadásokról, a francia lakosság rendszerszintű elnyomásáról és Magyaroroszág jövőbeni esélyeiről kérdezett.
A tüntetés során történt egy incidens is: a gazdák összecsaptak a rendőrökkel, akik nem engedték tovább az összes traktort.
Elmondta azt is, Brüsszellel és Washingtonnal is egyeztetni fog a kialakult helyzet kapcsán.


A jelentést bemutató sajtótájékoztatón Annemie Turtelboom megerősítette, hogy Magyarország esetében az eljárás jól dokumentált és alátámasztott volt, az Európai Bizottság pedig tartotta magát ahhoz a módszertanhoz, amit a jogszabály elfogadását követően elkészített. Vagyis nem változtatott az alkalmazási feltételeken és Magyarországtól ugyanazokat a teljesítéseket vártak el a folyamat kezdetén, mint amit jelenleg is előírnak a források felszabadása érdekében.


DR. GŐDÉNY GYÖRGY: Lassacskán a mainstream média is tele van az ezzel kapcsolatos cikkekkel.


DR. TAMASI JÓZSEF: Előadások és konzultáció a választható gyerekoltásokért és a “Háttérhatalmi merényletek” ellen, a SZKITA egyesület szervezésében.


Ez az izraeli sajtóban is megjelent több helyen! Nem véletlenül volt oly erő sok száz millió emberben a fenntartás. Az izraeli cikk is kiemeli, hogy a Covid oltások mellékhatásai aggodalomra adnak okot! https://healthy.walla.co.il/item/3645251...


Egy halottja és nyolc sebesültje van a terrortámadásnak.


Magyarország kétszer is blokkolta az EU-t abban, hogy elítélje Izrael Hamász elleni tervezett akcióját Rafahban. A terror elleni védelem nem vita tárgya. (nu, kérdés, a rafahi emberek mit köszönnek majd)
Magyarország és Irán is érdekelt a gazdasági együttműködés fejlesztésében a szankciók által nem sújtott területeken, például a gyógyszer-, az egészség- és az élelmiszeriparban, a vízgazdálkodásban – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Teheránban a magyar-iráni üzleti fórumon.


Az izraeli fél kitart az álláspontja mellett, még akkor is, ha ez az idei versenyen való részvételébe fog kerülni. Az Euróvíziót szervező Európai Műsorszolgáltatók Uniója (EBU) fontolgatja az „Októberi eső” című izraeli dal kizárását, mert az politikai üzeneteket tartalmaz – közölték szerdán a Ynetnek nyilatkozó európai források.
A Hamász nevében fellépő szervezeteket és csoportokat is kitiltják az országból, a Hamász propagandáját terjesztő személyeket pedig bíróság elé állítják.


Tizenkét európai ország lakosságának körében végzett felmérést az Európai Külkapcsolati Tanács (ECFR) azzal kapcsolatban, hogy mit gondolnak az orosz-ukrán háború kimeneteléről. A kutatást még a mostani nagy vereség, az avgyijvkai visszavonulás előtt készítették - de az eredménye így is lehangoló ukrán szempontból.


Ukrajna eltűnésének folyamata a világtérképről folyamatban van, ezt nem lehet megállítani, a legjobb bizonyíték ezekre a tendenciákra az észak-kaukázusi védelmi erők övezetében zajló események, és ezt sok nyugati elemző megérti, de nyilvánosan politikai ostobaságokat beszélnek arról, hogy Oroszország nem nyerheti meg ezt a háborút – mondta Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese.


Arról viszont nem mertek dönteni a képviselők, hogy a Taurus-rakéta milyen fegyvernek minősül.


"Európában, ahogy már sokszor mondtam, eltűntek a vezetők. Megérkezett a tompa technokraták generációja, akik csak az euroatlanti eszméket osztják. Ahelyett, hogy nemzeti problémáikkal foglalkoznának, Washington utasításait követik. Igen, vannak kivételek ott, mint Robert Fico vagy Orbán, de ez csak megerősíti a szabályt. A többiek pedig olyan emberek, akiknek nincs saját álláspontjuk.”


Az orosz fegyveres erők felszabadították Pobeda települést Donyeck közelében, és javították pozíciójukat a frontvonal mentén – közölte az orosz védelmi minisztérium.


A Jövő Játékok szerdán nyíltak meg az oroszországi Kazanyban. A legelső nemzetközi phygital (fizikai és digitális) esemény a hagyományos és az e-sportokat ötvözi. A megnyitón részt vett Vlagyimir Putyin orosz elnök, valamint számos külföldi vezető és magas rangú tisztviselő. Az elnök az ünnepségen mondott beszédében a játékokat Oroszország “ajándékának nevezte a nemzetközi sportcsalád számára”.


A China Lianhe Credit Rating Oroszország legnagyobb magánhitelezőjének, az Alfa-Banknak AA- nemzetközi besorolást adott, stabil kilátással – közölte a bank szerdai közleményében.


Dr. Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelöli a köztársasági elnöki pozícióba a Fidesz-KDNP frakciószövetsége – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön.
A miniszterelnök szerint kilenc hónap múlva erősebbek leszünk, mint most.


“Először az irodátok fog leégni, aztán autók fognak felrobbanni. Meg fognak ölni titeket” – írják, hozzátéve: “Az önök rohadék határőrei beengedtek minket menekültként a területükre.”
Romániában nagy többséggel megszavazta a képviselőház kedden azt a törvénytervezetet, amely betiltja az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára. A jogszabály értelmében tilos lesz 18 év alattiaknak eladni azokat az italokat, amelyek a koffeinből, taurinból, karnitinból, guaranából, glükuronolaktonból, vagy más, a központi idegrendszert stimuláló vegyületből legalább kettőt tartalmaznak.


Népszavazás is lehet majd a közeljövőben az abortusszal kapcsolatban.


...dr. Laky-Takács Péter mai sajtótájékoztatójába, amelyen megjelent Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke is.

 A döntés értelmében bárki felelősségre vonható a lefagyasztott embriók véletlen megöléséért.


88,5 euróra bírságoltak egy keresztény taxist a németországi Essen városában. Az iráni születésű Jalil Mashali autójának a hátulján egy bibliai idézet volt olvasható János evangéliumából: „Jézus így válaszolt: Én vagyok az út, az igazság és az élet”. A közlekedési hatóság már októberben megvádolta a taxist, hogy olyan vallási reklám látható, és olvasható az autóján, amely a személyszállítási szabályzat értelmében taxikon nem megengedett. Felkérték, hogy adjon magyarázatot a vádakra, mert ellenkező esetben akár 1000 eurós pénzbírságot is kaphat – számolt be az esetről az ADF International keresztény emberi jogi szervezet. Az ADF támogatásával Mashali kifogást emelt a döntés ellen. Az iráni származású taxis elmondta, hogy Jézus megváltoztatta az életét, és a követése a legjobb dolog, amit ajánlani tud mások számára is, ezért szeretné ha a matrica az idézettel az autóján maradhatna.
A Stanford Egyetem idegtudósai által a hét elején közzétett új kutatás egyértelműen bizonyítja, hogy igenis van különbség a nemek között: a férfiak és a nők agya nagyon különböző módon működik. Nemcsak az agynál jön ki a különbség: egyre több igazságtalansághoz, sérüléshez vezet a biológiailag erősebb, agresszívabb férfiak női sportokba engedése is.
A hosszú évek óta tartó Fenyő-gyilkosság ügyben ítélet született, de lehet, hogy ezzel még nincs vége a történetnek. A HírTV Radar című műsorának Tasnádi Péter nyilatkozott. (nu, egy korábbi cikkemben írtam Gyárfásról, akivel egy terjedelmes interjút készítettem volt: "...be kell vallanom: minden lobogtatott bizonyíték ellenére sem tudom feltételezni róla, hogy bárkinek is a megölésére biztasson. Mondhatni, sokkal nagyobb vagány annál, semhogy ilyen pitiségre vetemedjék"; furcsa, hogy a hétpróbás gazember szavát igazabbnak vélem, mint egy magyar bíróét; bár ha meggondolom, hogy a mai Amerika vezetőire jobban illik a "bandita" szó, mint bármi ennél enyhébb...) 

V. Alkotmányjogi Konferencia