top of page

Mindennapi szemezgetésünk – idegennyelvű, külföldi sajtóból is (12:32) 2022.08.20.
Egy lány tweetjét olvastam nem olyan régen a twitter nevű közösségi oldalon, amely a következő szemrehányó írásból állt: „Ezek a hülyék nem tudnak szemetet szelektálni!” Nem kérdés, hogy ezek a hülyék egyszerűen azokat az embereket jelentette, akik valóban nem szelektálnak. Többek között engem. Az írása mögött némi büszkeséget is vélek érezni, büszke lehet arra, hogy ő maga lelkes szelektáló. Őt magát sajnálom, az alig kevesebb, mint húsz esztendős lányt, aki szentül meg van győződve arról, hogy azzal, hogy műanyag flakonokat gyűröget össze és válogat külön, komoly részt vállal a bolygó megmentéséből. (...) A polgármesteri hivatalok udvarán működtetik a felhőűző (időjárás-befolyásoló talajgenerátorokat az ország különböző pontjain), amelyek mérget juttatnak a levegőbe, ezüst-jodidot, amely meddőséget okoz, ezen kívül pedig eloszlatja a felhőket és aszályt idéz elő.


A nyugati elitet erkölcsi bolondok népesítik be, legyen szó a tudósokról, média személyiségekről, politikusokról és üzletemberekről – írja Dennis Prager.


"Az amerikai és szövetséges politikai döntéshozóknak ellen kell állniuk Ukrajna azon próbálkozásainak, hogy a kellemetlen tényeket kényelmes fantáziákkal helyettesítsék."


A Hetek lehetőséget kapott, hogy kérdezzen az Orosz Külügyminisztérium online sajtótájékoztatóján. Az elmúlt napok feszült nyilatkozatait követően arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen esetben fajulhat odáig a Nyugat és Oroszország konfliktusa, hogy nukleáris fegyvereket is alkalmazzanak.


Míg Benny Gantz izraeli védelmi miniszter csütörtökön támadást indított hét palesztin civil szervezet ellen, Jair Lapid miniszterelnök felszólította az Egyesült Államokat egy Irán elleni támadásra. Egy ilyen akció az egész térséget példátlan konfliktusba sodorhatja. Lapid üzenetet küldött a Fehér Háznak, hogy „A jelenlegi helyzetben eljött az ideje, hogy lelépjünk az asztaltól. Minden más a gyengeség üzenetét küldi Iránnak. Itt az ideje, hogy leüljünk és megbeszéljük, mit kell tenni a továbbiakban, hogy megakadályozzuk Iránt abban, hogy nukleáris fegyverhez jusson” – szögezte le Lapid. Mivel Irán jelezte, hogy nyitott egy új nukleáris megállapodásra, Yair Lapid egy olyan támadás felé taszítja az Egyesült Államokat, amely az egész régiót elpusztíthatná. (v)


Tartalmas véleménycikk jelent meg a magyar miniszterelnökről és a dallasi CPAC-konferenciáról.


Franciaország tárgyalásokat folytat a jemeni gázhoz történő hozzáférésről. Lehet, hogy rossz kalandfilmnek tűnik, de előfordulhat, hogy a Francia Idegenlégió Jemenben találhatja magát, hogy megpróbálja „stabilizálni” és ellenőrizni a gázlelőhelyek körüli területeket. A dél-jemeni Shabwa tartományban a közelmúltban zajló harcok és kormányzati személyek cseréje mélyebb beavatkozást jelezhet. Franciaország érdeklődik a balhafi gázexportban rejlő lehetőségek iránt. Európának több exportra van szüksége. Bár Jemen nem nagy gázexportőr, a folyamatban lévő háború alatt gyakorlatilag semmit sem exportál. Úgy tűnik, Franciaország szívesen megpróbálja a semmiből „valamivé” emelni a kitermelési kapacitásokat. Jemenben, különösen délen, a bonyodalmakkal együtt a Francia Idegenlégió hozzáadása a képlethez aligha tűnik a siker receptjének. A Francia Idegenlégió egy külföldi állampolgárokból álló hadsereg, amelyet történelmileg francia tengerentúli kalandokban használtak. A gyarmati Afrika vége óta eltelt évtizedekben takarékosan alkalmazták őket. Most az is ki fog derülni, hogy kihez csatlakozik Franciaország, mivel a térségben a szaúdiak és az Egyesült Arab Emírségek a régió hatalmai. A szaúdiak támogatják a kormányt, az Egyesült Arab Emírségek pedig a szakadárokat, és általában az Egyesült Arab Emírségek a Shabwa exportját. Bár nem valószínű, hogy valaha is kiadnák a Jemenbe való belépéshez szükséges nemzetközi jognak megfelelő engedélyeket, de ez az egyszerű és „nyilvánvaló” probléma ritkán akadályozza meg az ilyen műveleteket. (v)

A jakartai vezetés meghívta a november 15-én és 16-án rendezendő csúcsra Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt is, jóllehet Ukrajna nem tagja a G20-nak. Zelenszkij azt ígérte, részt vesz a találkozón, ha másként nem, virtuálisan. Több vezető viszont korábban azt jelezte, nem vesz részt rajta, ha Putyin is ott lesz. Joe Biden amerikai elnök kijelentette, hogy véleménye szerint az orosz elnök nélkül kellene megtartani a csúcsot.


Ma, amikor az egész kultúránkat átitatja a pornó, és kötelező lett a hároméves kori óvodáztatás, a gyermekeink védelmét minden eddiginél inkább a megfelelő szexuális nevelés jelentené. Jóllehet, ennek fő terepe máig a család, a gyermekek mindössze ötöde kap otthon bármiféle eligazítást.


És ki az, aki elég ostoba ahhoz, hogy azt higgye, az ilyen helyeken (börtönben) paradicsomi állapotok uralkodnának? Cél a szabadságod totális elvétele. És ezt értsd a szó szoros értelmében. Sehova sem mész, maradsz egy ketrecben. A sok barom meg tapsol az ilyen őrült ötletekhez.


720 megtekintés

Komentarze


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page