top of page

Mindennapi szemezgetésünk – idegennyelvű, külföldi sajtóból is (12:44) 2022.07.10. Frissítve
A 2022. július 8-ai Füllmich-féle ülés második vendége dr. Thomas Külken orvos volt. Elmesélte, hogy először 2021 januárban tartottak házkutatást a rendelőjében, amit aztán további két házkutatás követett. Első alkalommal 6 rendőr rohanta meg a rendelőjét rendelési időben, az ott várakozó betegek szeme láttára. A házkutatást azzal indokolták, hogy 13 darab maszkhordás alól mentesítő igazolást állított ki anélkül, hogy megvizsgálta volna az érintett embereket és az interneten is kritikus véleményt nyilvánított. (Bíró Éva)


A 2022. július 8-ai Füllmich-féle ülés első vendége Willem Engel holland biogyógyszerész volt, aki a kovid-krízis egyik nagy szabadságharcosa, sok-sok meghurcoltatáson ment keresztül, többször feljelentették, 3 hétre börtönbe is zárták. Az ülésen a holland gazdák helyzetéről és a jelenlegi demonstrációkról beszélt. Elmondta, hogy ahogy más tüntetéseken is, itt is rendőrök vegyülnek a tüntető gazdák közé inkognitóban, mégpedig azzal a céllal, hogy feszültséget szítsanak és eszkalálják a demonstrációt. Már öt alkalommal dördült lövés, egyik alkalommal egy 16 éves fiatalra lőttek rá a rendőrök. Az ügyészség azonban ahelyett, hogy a rendőrök ellen nyomozna, a tüntetők ellen vizsgálódik és őket állítják be agresszívnek és erőszakosnak, a 16 éves fiatalt is megkísérelték meghurcolni.


Thomas Röper oknyomozó újságíró “Inside Corona” című könyvében a WHO-t a világjárványokkal kapcsolatos kulcsfontosságú szervezetként írja le. Fontos megvizsgálni, hogy mely személyek és szervezetek gyakoroltak befolyást a WHO döntéseire. A WHO Global Preparedness Monitoring Board (GPMB) alszervezetének példáján elmagyarázza, hogyan születnek a világjárvány kezelésére vonatkozó döntések.


A lengyel ultrák transzparense nagy vihart kavart Ukrajnában. A Pogoń Szczecin és az izlandi KR Reykjavík tegnapi meccsén a hazai szurkolók „Emlékszünk Wołyńra 1943!” feliratú transzparenst akasztottak a kerítésre. Erre a „véres vasárnap” közelgő évfordulója adott okot, amely az ukrán nacionalisták által a „keleti határvidéken”, a Második Lengyel Köztársaság polgárai ellen elkövetett népirtás csúcspontja volt. Az esetről az ukrán média is beszámolt, szerintük a megemlékezés „orosz provokáció” volt. „Az ukrán szurkolók a kommentekben csodálkoztak: a lengyelek, akik most olyan sokat tesznek az ukránokért, miért szerveznek olyan provokációkat, amelyek az orosz propagandistáknak jönnek kapóra” – írja az egyik portál. A Lengyel Köztársaság parlamentje 2016-ban július 11-ét az ukrán nacionalisták által a Második Lengyel Köztársaság polgárai ellen elkövetett népirtás áldozatainak nemzeti emléknapjaként jelölte meg. (v)

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton rendeletben rúgta ki Ljubov Nepopot, Ukrajna magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét tisztségéből. Az Izvesztyija információja szerint valóságos tisztogatási hullám vette kezdetét az ukrán diplomáciában: Ljubov Nepopon kívül visszahívták Andrij Melnyik németországi, Vjacseszlav Jacjuk norvégiai és Jevgenyija Perebijnosza csehországi nagykövetet is. A hírt később a Reuters és a Guardian is megerősítette. Az elnöki rendelet nem fűz indoklást a döntéshez. Zelenszkij a berlini és a budapesti ukrán nagykövet mellett felmentette az indiai, a csehországi és a norvégiai ukrán nagykövetet is. A rendeletből nem derül ki, hogy a leváltott diplomaták kapnak-e valamilyen új megbízást. Nepop korábban azért került be a hírekbe, mert kritizálta Orbán Viktor politikáját: nem értette, hogy a magyar miniszterelnök miért nem nyújt katonai segítséget keleti szomszédjának. A felfokozott érzelmi hangulatba került diplomata könnyek között jelentette ki: ”Stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz.” (v)


Halálra ítélték az ukrán Azov zászlóalj két harcosát a DPR-ben – írja Dmitrij Steshin újságíró. Tisztázta, hogy az egyik elítélt katona, Konsztantyin Nyikitenko, becenevén Fox, egy páncélozott szállítókocsival körbejárta Mariupolt, és „szórakozásból” lőtt az emberekre. A második Frost fedőnevű katona lelőtt több fogságba esett tengerészgyalogost, amiért halálra ítélték.


Nem úgy tűnik, hogy annyira szeretnék az ukránok, hogy gabonájuk utat találjon a nemzetközi piacokra. Az ukrajnai mezőgazdászok arra panaszkodnak, hogy az Ukrzaliznica közel tízszeresére növelte az exportra szánt gabona vasúti szállítását, írja az ukranews.com. A terményszállító vasúti vagonokat az Ukrán Vasúttársaság árverés útján bocsátja a gabonát exportálni kívánó ukrajnai cégek rendelkezésére. Ennek következtében egy tehervagon napi bérleti díja az eredeti 2167-ről 20 500 hrivnyára nőtt. Ezen kívül a vasúttársaság 70 százalékkal megemelte a fuvardíjat, valamint egyéb pótlólagos költségeket is felsrófolt. Az agrárszektor már júniusban kérte a vasúttársaságot, hogy a háborús viszonyok közepette tekintsen el az árai emelésétől, ne éljen vissza monopol helyzetével és ne teremtsen mesterséges vagonhiányt. Ez az eljárás közönséges bűncselekmény az agrárszektor ellen. Arra kérik a kormányt, lépjen közbe az ukrán gabonaexport körüli ellehetetlenült állapotok rendezése érdekében. A jelenlegi állapotok oda vezethetnek, hogy az Ukrajna által ellenőrzött régiókban 10-15 millió hektárnyi földterületen nem kerülhet földbe a búza vetőmagja. A vasúttársaság ellenben azzal érvel, hogy csak az új tarifái révén képes mintegy 11.2 milliárd hrivnya pótbevételre szert tenni és garantálni a zavartalan szállításokat a hadiállapot idején. (v)


Ukrán szociológusnak a külföldre menekülteket érintő véleményéről ír a focus.ua. A portál Ella Libanovának, az Ukrán Nemzeti Tudományos Akadémia Demográfiai és Szociológiai Intézetének igazgatójának véleményét közli. Az igazgató elmondása szerint a háború elől külföldre menekült ukrán nők 70 százaléka diplomás szakember, akik új lakhelyükön könnyen találnak képzettségüknek megfelelő munkát, építenek karriert. Ezek az asszonyok aligha fognak visszatérni Ukrajnába. Libanova szerint sokkal inkább az a lehetőség áll fent, hogy a háború után a férjek, élettársak és a fiaik követik majd őket külhonba. Az, hogy hazatérnek-e a külföldre menekültek attól is függ, hogy meddig tart a háború. Minél huzamosabb ideig maradnak külföldön, annál inkább sikerül berendezkedniük az ottani életbe, amit eszük ágában sem lesz otthagyni. Ugyanakkor úgy véli, hogy a külországokban nem tekintik európaiaknak, művelt, jólnevelt népnek az ukránokat. Az ukrajnai népszámlálásról szólva közölte, hogy a mostani körülmények közepette annak semmi értelme. A tudományos szakember szerint akkor kell népszámlálást rendezni, amikor minimálisra csökken a lakosság elvándorlása. Jelenleg azonban az ukrán állampolgárok fele volt kénytelen lakhelyet, hazát változtatni. (v)


Kanada szombaton úgy döntött, az Oroszországgal kialakult energiaválság enyhítése érdekében visszaadja Németországnak az orosz Északi Áramlat gázvezeték turbináit, annak ellenére, hogy Ukrajna felszólította, hogy ne engedjen a Kreml zsarolásának. Ukrajna arra szólította fel Kanadát, hogy ne küldje vissza a turbinákat, amelyek jelenleg a Siemens-csoport műhelyeiben vannak a québeci Montreal közelében. A Gazprom orosz gázipari konszern ezekre a munkálatokra hivatkozva csökkentette június közepén az Északi Áramlat gázvezetéken keresztül Németországba irányuló szállításait. „Kanada a Siemens Kanadának határozott időre szóló, visszavonható engedélyt ad a megjavított turbinák Németországba történő visszaküldésére, ami támogatja Európa képességét arra, hogy megbízható és megfizethető energiához jusson” – mondta Jonathan Wilkinson természeti erőforrásokért felelős miniszter. „A szükséges földgázellátás nélkül a német gazdaság nagyon jelentős nehézségeket szenvedne, és a németek a tél közeledtével azt kockáztatnák, hogy nem képesek otthonukat fűteni” – fejtette ki nyilatkozatában. A kanadai miniszter egyben azzal vádolta meg Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy megosztottságot akar szítani a szövetségesek között. A német kormány már hetek óta intenzív kapcsolatban volt Ottawával, hogy az Oroszország elleni szankciók ellenére elérje e felszerelés visszaszállítását Európába. Berlin nem hitte el a Gazprom érvelését a gázszállítások visszaesésére, de úgy vélte, a turbinák visszaadása megfosztaná Oroszországot attól az ürügytől, hogy meghosszabbítsa a gázszállítás leállítását, amely súlyos energiaválsággá fajulhat. Ukrajna úgy vélte, hogy az ukrán vezetékek elegendő gázt tudnak szállítani Németországba ahhoz, hogy ellensúlyozzák az orosz szállítások csökkenését. „Nem szabad engednünk a Kreml zsarolásának” – érvelt csütörtökön Szerhij Makogon, az ukrán gázvezeték-üzemeltető (OHTSZU) vállalat vezetője. Kanada szombaton ugyanakkor bejelentette, hogy az Oroszország elleni gazdasági szankcióit az ipari termékekre is ki kívánja terjeszteni. „Az új szankciók a szárazföldi és csővezetékes szállításra, valamint a fémek és közlekedési, számítógépes, elektronikus és elektromos berendezések, valamint gépek gyártására vonatkoznak majd” – mondta Mélanie Joly kanadai külügyminiszter. (v)


Az Amerikai Egyesült Államok és szövetségesei hazárdjátékba léptek, úgy döntöttek, hogy figyelmen kívül hagyják Oroszország ellenérdekeit Ukrajna NATO-tagságában, és konfliktust provokáltak – írja a The American Thinker.


Nagy hiba volt fegyvert szállítani Ukrajnának. A magyar állásponttal szinte megegyező véleményt tettek le az asztalra. A magyar álláspont kezdettől fogva jó volt és jó ma is. Mielőbbi békekötésre van szükség!


"Az ENSZ, az Európai Unió, Jordánia és Amerika továbbra is hallgat, és nem hajlandó kommentálni azt a szaúd-arábiai javaslatot" - írja David Singer az Arutz 7 oldalán.


"Izrael a legstabilabb ország a környéken, miért gondolja Biden, hogy meg kell javítani? És a javítási rekordja katasztrofális" - írja Jack Engelhard.


Boris Johnson az utolsó pillanatig kapaszkodott a pozíciójába. Valószínűleg nem ilyen befejezésről álmodott. Hajdú Tímea publicisztikája.


Timmermans szociális érzéketlenségét jól mutatja, hogy nem az energia-szegénnyé váló háztartások tömegei, hanem a politikai következményekkel járó „lázadás" miatt aggódik.


De mi van, ha esetleg nem is olyan negatív ez a dolog? A holland régmúltat erősen polarizáltnak tekinthetnénk, de ők a maguk pillér- vagy oszlop-rendszerét élhetővé tették, mert kitalálták, hogy a társadalmi megosztottság mellé kormányzati együttműködés kell. Az érv tehát az, hogy a megosztottságot kezelhetjük adottságnak is, amelyet nem tudunk megváltoztatni. Ergo: amennyire lehet, humanizálni kell.


2022. július 5-7. között Nagykátán tartották meg a családfa megtisztulásáért szervezett lelkigyakorlattal egybekötött szemináriumot. A mintegy száz résztvevő nyitott szívvel kereste Isten akaratát az életében, és az imádság és az önfelajánlás által Istennek a családjuk őseinek bűne által okozott sebekre kértek gyógyulást. A szeminárium vezetője szerint számos olyan genetikusan továbbadott betegséget hordozunk a családjainkban, amelyektől Jézus Krisztus kegyelméből megszabadulhatna az életünk.


Börtönben

769 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page