top of page

Mindennapi szemezgetésünk – idegennyelvű, külföldi sajtóból is (12:50) 2022.06.19.

Bár az Egyesült Királyságot rendszeresen érik olyan vádak, hogy „egészségtelen mértékű nosztalgiával” viseltet birodalmi múltja iránt, a valóságban inkább az látható, hogy nem a britek, hanem egyes eurázsiai vezetők törekszenek megátalkodottan birodalmaik újjáépítésére – írta a lap weboldalán és szombati számában megjelent véleménycikkében a The Daily Telegraph publicistája. A lap felidézi, hogy az ukrán vezetés korábbi vádjai szerint Orbán az Osztrák-Magyar Monarchiához tartozó nyugat-ukrajnai területek visszaszerzését tervezte. Juliet Samuel szerint Oroszország mellett többek között Orbán Viktor magyar miniszterelnök is ide sorolható, mivel az ukrán vezetés által megfogalmazott vádak szerint a korábban az osztrák-magyar monarchiához tartozó nyugat-ukrajnai területek visszaszerzését tervezte, amennyiben az orosz terveknek megfelelően alakult volna Vlagyimir Putyin orosz elnök Ukrajna elleni támadása. (v)

Ha Oroszország teljesen leállítja az Európába irányuló gázszállítást, az azt eredményezheti, hogy januárra a kontinens országai kifogyhatnak a gázból – írja a Bloomberg. Mindezt a Wood Mackenzie Ltd. nevű tanácsadócég közölte a hírügynökséggel. Ha az oroszok most leállítják a szállítást, az azt eredményezi, hogy a fűtési szezon őszi kezdetéig nem sikerül felölteni a gáztározókat Európában, ÉS A JANUÁRI FŰTÉSI CSÚCSIDŐBEN A KONTINENS ORSZÁGAI KIFOGYHATNAK A GÁZBÓL. A cég szerint az Európai Unió minderre néhány ellenlépéssel válaszolhat ugyan, például a cseppfolyósított gáz (LNG) importjának volumenét is növelhetik, de az importkapacitás ezen a téren erősen korlátozott. Vagyis az ellenlépésekkel együtt sem tudnák kiszolgálni a piaci fogyasztást az orosz gáz nélkül. Az orosz Gazprom szerdán harmadával csökkentette az Északi Áramlat vezetéken szállított gáz mennyiségét, ahol így már csak napi 67 millió köbmétert szállítanak az eddigi százmillióhoz képest (a háború kezdete előtt ennél is többet, 167 millió köbmétert szállítottak). Az Európai Unió az utóbbi időben más államokkal is leszerződött a gázimport biztosítása érdekében, de ezek a megállapodások még nem elegendők ahhoz, hogy teljesen kiváltsák az orosz függőséget. (v)

Ramzan Kadirov a szerdai bejegyzésében arról ír: az ukránok a szeverodonyecki Azot üzem pincéiben lévő nők, gyerekek és idősek evakuálását kérték Lysychansk felé, az ukrán ellenőrzés alatt álló területre. Kadirov állítása szerint az Akhmat csecsen különleges erők egységei utasítást kaptak, hogy szervezzenek „zöld folyosót” a harci övezet elhagyásához, szerdán 8:00 és 22:00 óra között. Kadirov szerint azonban az ukránok különböző tüzérségi fegyverekkel lőni kezdték a folyosó megszervezésében részt vevő egységeket. Vajon milyen anya nevelte fel ezeket a fasiszta teremtményeket? Amint fogságba esnek, kijelentik, hogy a testükön lévő náci tetoválások fiatalkoruk hibái, hogy soha nem láttak fegyvert és nagyon szeretnék felhívni az anyjukat vagy a feleségüket. De ha szabad kezet adunk nekik, akkor tüzérséggel fogják lőni a civileknek szánt »zöld folyosót«” – írja a csecsen hadúr. „Az ukrán fasisztákat össze lehet és kell hasonlítani a német fasisztákkal, de még itt is elgondolkodik az ember néha: nem rosszabbak-e a modern fasiszták?” – teszi fel a kérdést bejegyzésében Kadirov. A csecsen vezető szerint „ezen incidens után nem lehet kétséges”, hogy az ilyen „náci söpredékeknek a denácitlanítása és demilitarizálása elengedhetetlen”, és hozzáteszi, hogy „még egy békemegállapodás esetén is, a tárgyalások és a különleges művelet befejezése után, ezeket a fegyveres fasisztákat el kell fogni és tisztességes bíróság elé kell állítani”. Addig nem lesz béke Ukrajnában, amíg legalább egy ukrán nacionalista életben van” – szögezi le Kadirov. (v)


Ráadásul a Nyugat a nemzetközi szankciók játékában is vesztésre áll – hangzott el a ZDF műsorában.


„Mi vagyunk az a generáció, amelynek fel kell készítenie a hadsereget arra, hogy ismét Európában harcoljon” – mondta Sir Patrick Anders.


Úgy tűnik, azt mások mostanáig nem fogták fel, hogy ilyen vagy olyan ürüggyel, de Oroszország leállíthatja számukra a szállítást.


A gazdaság fejlődésének zálogát továbbra is a magánvállalkozásokban, nem pedig az állami cégekben látja az orosz elnök.


Izrael nemrég jelentette be azt is, hogy a vadászgépei már utántöltés nélkül is képesek iráni célpontokat elérni.


Júliusban és augusztusban lejárnak a Raoul Wallenberg svéd diplomata ügyében keletkezett kulcsfontosságú iratokra vonatkozó 75 éves titoktartási rendelkezések.


Mindenki nagyon sok okosat mond. Van, aki már tudja, mi lesz ősszel, és van, aki most sincs képben.

De ezt már megszoktuk. Csak a kezemet figyeljék, mert csalok! – mondta a bűvész, de mi soha nem láttuk, ahogy most sem. Csak sejtjük. A háttérben meg a totális kontroll kiépítése töretlenül zajlik.


Június harmadik hétvégéjén van apák napja, amely egyre elterjedtebbé válik Magyarországon is, kiváló alkalmat adva arra, hogy fókuszba kerüljenek családunk férfitagjai is. Annál is inkább, mivel sajnos ma hazánkban minden tizedik gyermek apa nélkül nő fel, pedig a válások – és ezzel együtt az apátlanság – egy jelentős része megelőzhető lenne. Léder László pszichológussal, az Apa Akadémia alapítójával és a Csendes Apa-forradalom szerzőjével arról beszélgettünk, mit tehetnek az apák, hogy újra egyensúlyba kerülhessenek önmagukkal és ezzel együtt családjuk aktív részeseivé válhassanak.


A kudarc azonban csak átmeneti. Loyce Pace, az Egyesült Államok egészségügyi és humánügyi minisztere így nyilatkozott: “Ha nem történik meg ezen a héten, akkor sem állunk le. Továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy elérjük célunkat.” Várható, hogy a vonakodó országokra ígéretekkel és fenyegetésekkel nyomást fognak gyakorolni. A Health Policy Watch szerint az elfogadott menetrend alapján szeptemberig minden országnak lehetősége lesz saját reformjavaslatokat tenni, amelyekről januárig jelentést készítenek. 2023-ban tárgyalásokra kerül sor, és egy újonnan létrehozott IHR reformbizottság fogja előterjeszteni saját javaslatait. A döntés 2024-ben születne meg. Ez az ütemterv nagyjából párhuzamosan halad a WHO által a világméretű, járvány elleni küzdelemről szóló egyezményről tervezett tárgyalásokkal. Hogy ez mit tartalmazzon, még nyitott kérdés, de úgy tűnik, hogy nagy hangsúlyt kell fektetni az új és ismert kórokozók tömeges vizsgálatára, és természetesen a védőoltási kampányokra.Rövid emlékeztető arról, ahogy a celebek, politikusok hazudtak a népnek, ahogy biztatták őket a *szuper biztos csodavakcina* felvételére.


"Egy ausztrál férfi, aki nyolc hónapig munkaképtelen volt a korona-oltás után, azt mondja, hogy ezrek szenvednek "életet megváltoztató" neurológiai tünetektől, amelyeket ő "long vax-nak" nevez. Egy ausztrál tudós, aki nyolc hónapig munkaképtelen volt egy legyengítő neurológiai reakciót követően, amelyet a korona-oltásnak tulajdonít, a vietnami háború után egészségügyi problémákkal küzdő veteránokéhoz hasonlította az oltás okozta sérüléseket elszenvedők kezelését.Genetikai kódot használva receptként és széntartalmú vegyi anyagokat összetevőként, a kutatók teljesen a nulláról hozták létre a fertőző poliovírust. Ez az első alkalom, hogy működő biológiai entitást csak kémia felhasználásával készítettek.2021- ig évente maximum kiugró esetben 9 labdarúgó halt meg, viszont 2021 - ben közel 30!


És nincs vége a kísérletnek! Kellenek a fiatalabb kísérleti alanyok.

619 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page