top of page

Mindennapi szemezgetésünk – idegennyelvű, külföldi sajtóból is (13:45) 2022.04.20.A miniszterelnököt csütörtökön magánkihallgatáson fogadja Ferenc pápa.


Tom Luongo volt kutató vegyész, amatőr kecsketenyésztő, anarcho-libertáriánus és ellenszegülő közgazdász még a magyar választás napján tette közzé írását a blogján, ahol kijelentette: „Ma a magyarok azért mennek szavazni, hogy döntsenek a jövőjükről. Talán észre sem veszik, hogy eközben döntenek az európai kontinens nagy részének jövőjéről is”. Szerinte az energiafüggetlen, és sem fiskálisan, sem monetárisan (eurótagság) nem függő Magyarországnak kevés érv szól az EU-ban maradás mellett, amennyiben Brüsszel továbbra is másodosztályú tagként kezeli őt.


Erre az a válasz, hogy különböző koncentrátumú és különböző összetételű vakcinákat gyártottak. Volt amelyik 5000%-al mérgezőbb anyagokat tartalmazott, mint a többi. Az FDA az egyik főbűnös, mert biztosítania kellett volna, hogy mindenki ugyanazt az összetételt kapja. Viszont ha ez így lett volna, akkor nem tudták volna kipróbálni a méregsorszámú gyártmányaik működését a gyilkosok. Tehát egyelőre nagy része a beoltott 4-5 milliárdnak még életben van. Ha jön az újabban feltálalt ötödik vakcina, mondjuk, tényleg Marburg vakcina, akkor az már sokkal nagyobb százalékban öli meg az embereket. És senki nem fogja a gyilkosokat megállítani.


Az egyik ismert politikus őszinte mert lenni egy posztjában. Ő épp Los Angelesben tartózkodik, és eközben beteg lett az édesanyja. És így, hogy távol van, nem egyszerű intézkednie - az édesanyja ki van szolgáltatva annak a rendszernek, amiben mi mindannyian élünk. Csoda, hogy feldühítette a kommentelőket? Eddig hol élt?! "Elképzelhető manapság, hogy egy háziorvosi rendelésre csak telefonon lehet bejelentkezni? S ha felhívja egy 72 éves szívbeteg asszony a háziorvosát, mert vérnyomás problémákkal küzd, s napok óta komoly megfázással, vélhetően tüdőgyulladással fekszik egyedül a lakásában, hogy ebben az esetben azt mondja neki a háziorvosa: nehogy bemenjen a rendelőbe, mert még megfertőz valakit? Gárdonyban Dr. Csáti Géza Attila ezt mondta ma telefonon az édesanyámnak..."


Ezúttal Lvivben csaptak le az oroszok, akik egy külföldi szállítmánycsomagot semmisíthettek meg. Az orosz védelmi tárca szóvivőjének közlése szerint külföldi fegyverszállítmányokat semmisítettek meg Lvivben az orosz légierő. Precíziós levegő-föld rakétákkal semmisítette meg az orosz légierő Lviv térségében az ukrán fegyveres erők logisztikai parancsnoksága 124. egyesített logisztikai támogató központját, benne az elmúlt hat nap alatt beérkezett külföldi fegyverszállítmányokkal – jelentette ki hétfő esti hadijelentésben Igor Konasenkov vezérőrnagy. Konasenkov szerint az orosz légierő nagypontosságú rakétákkal 16 ukrán katonai létesítményt pusztított el, köztük egy nagy lőszerraktárt is a Kijev környéki Vaszilkiv település közelében. Emellett orosz harci gépek 84 katonai létesítményre mértek csapást, köztük Dnyipróban egy Tocska-U harcászati rakéta-robbanófejeket javító üzemre. A rakétaerők és a tüzérség egységei a hadijelentés értelmében 331 katonai létesítményre mértek csapást. A tábornok azt mondta, hogy a háború kezdete óta az ukrán fegyveres erők 139 repülőgépet, 483 drónt, 250 légvédelmi rakétarendszert, 2337 harckocsit és páncélozott harcjárművet, 254 rakéta-sorozatvetőt, 1009 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 2196 speciális katonai járművet veszítettek. (v)


Az orosz védelmi minisztérium szerint Kijev újabb provokációra készül Odessza térségében, hogy „háborús bűnökkel“ vádolja Moszkvát. Mihail Mizsincev, az orosz védelmi minisztérium nemzetvédelmi irányító központjának vezetője kedden azt mondta, hogy „megbízható, rendelkezésre álló információk szerint Ukrajna Biztonsági Szolgálata (SBU) újabb provokációt készít elő, hogy Oroszország katonai állományát háborús bűnökkel vádolja, amelyek a polgári lakosság tömeges elpusztításával járnak Odessza térségében“. Elmondta, hogy „ennek érdekében a közeljövőben azt tervezik, hogy az SBU egyik egységének egyenruháját az orosz katonai személyzet egyenruhájára cserélik, és a helyi lakosok demonstratív kivégzését rendezik meg“. Mizintsev hozzátette, hogy az ilyen hamis atrocitásokról készült fényképes és videós „bizonyítékokat“ az ukrán és nyugati hírügynökségek ezután közzé fogják tenni „a hamisítványok azonnali cinikus népszerűsítése céljából“. A megjegyzések azután hangzottak el, hogy Mizsincev a múlt héten azt mondta, hogy Kijev újabb provokációkat készít elő azzal a céllal, hogy Oroszországot vádolja az ukrán civilek elleni erőszakkal Szumi térségében. Azt mondta, hogy az Ukrajna északkeleti régiójában zajló „megrendezett provokációkat“ a kijevi rezsim a brit különleges szolgálatok irányításával készíti elő. “Egy újabb hamisítványt fog népszerűsíteni a nyugati média a közeljövőben. Célja, hogy tovább szítsa a ruszofóbiát az Európában gyorsan kialakuló gazdasági válság közepette“ – mondta, hozzátéve, hogy az orosz csapatok mintegy három hete, március 20-án hagyták el a szóban forgó régiót. Ezt követően az orosz védelmi minisztérium „provokációként“ utasította vissza Kijev azon kijelentéseit, miszerint egy orosz rakéta csapódott be a kramatorszki vasútállomáson. A hónap elején Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kijelentette, hogy a bucsai provokáció célja Oroszország rágalmazása volt, és Moszkva ragaszkodik az ügy elfogulatlan kivizsgálásához. „Továbbra is ragaszkodunk ahhoz, hogy az orosz fél, az orosz hadsereg elleni vádak nem csupán alaptalanok, ezek nem többek egy jól irányzott és tragikus színjátéknál“ – mondta. A Kreml szóvivője figyelmeztetett, hogy az ilyen kísérletek soha nem lesznek sikeresek. (v)

Együttéreznek Oroszországgal.


Fölmerült, hogy a kisebbség esetében sem lehetne oroszul tanítani.


A londoni miniszterelnöki hivatal egy hete jelentette be, hogy a Scotland Yard megbírságolta Boris Johnsont és feleségét, Carrie Johnsont, valamint Rishi Sunak pénzügyminisztert. Ennek előzményeként a múlt év végén és az idei év elején egymás után kerültek nyilvánosságra értesülések arról, hogy Johnson hivatalában a szigorú járványügyi korlátozások idején több kerti partit, társasági összejövetelt is tartottak.


Lehet, hogy már csak óráik vannak hátra és ez az utolsó üzenetük a külvilághoz, mondta segélykérő üzenetében Szerhij Volinszkij, a tengerészgyalogság 36-os dandárjának parancsnoka, Mariupol utolsó védőbástyájáról, írja a glavcom.ua. Az Azovsztal acélműben harcoló ukrán katonák kilátástalan helyzetbe kerültek, amelyből külső segítség nélkül nem kerülhetnek ki élve. Ezért fordult a külvilághoz segítségért könyörögve az egység parancsnoka. Segélykérő üzenetét Natalja Nahorna újságíró tette közzé a Facebook oldalán. A Volina fedőnevű parancsnok azt kéri a világ országainak vezetőitől, segítsenek nekik kijutni az ostromlott acélműből és egy harmadik országba kimenekíteni a félezer sebesült katonát, a több száz civilt, nőket és gyerekeket. Gyors segítségre van szükségük, mert lehet, hogy órák múlva már nem lesz rá szükség. Ma 13 óráig megadhatták magukat a körbezárt ukrán katonák, utána indul a totális orosz támadás Mariupolban❗❗❗ Részletek ITT. (v)


Erről maga a tanácsi elnök számolt be a Twitteren szerdán. Az Európai Unió tagországainak vezetőit tömörítő tanács elnöke közölte: Kijevben, “a szabad és demokratikus Európa szívében” tesz látogatást. Charles Michel heti munkaprogramjában nem szerepel a kijevi utazás. Információk szerint a biztonsági okok miatt előre be nem jelentett látogatás keretében a tanácsi elnök a háború sújtotta ukrán főváros megtekintése mellett Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytat megbeszélést. (v)


Szerhij Skarlet támogatja azt a kezdeményezést, hogy a következő tanévtől, azaz 2022. szeptember 1-től eltöröljék az orosz nyelv oktatását az ukrán iskolákban. Az ajánlás Tarasz Kreminy államnyelvvédő ombudsmantól származik, adta hírül az Osvita. Ugyanakkor a miniszter megjegyezte, az orosz nyelv tanulásának eltörléséről az oktatási intézmény dönthet a pedagógiai tanács határozata alapján. Hozzátette, az így felszabaduló órák felhasználhatók további készségek fejlesztésére vagy egyéni felkészülésre. „Az iskoláink önállóak, így saját maguk szabhatják meg, mivel helyettesítik ezeket az órákat” – hangsúlyozta Szerhij Skarlet. Korábban szó esett az orosz nyelven történő oktatás teljes betiltásáról Ukrajnában.


Orosz Védelmi Minisztérium: Az orosz fegyveres erők egyik napról a másikra 1053 ukrán katonai célpontot találtak el. Az orosz hadsereg egy nap alatt több mint ezer ukrajnai katonai célpontot talált el – közölte Igor Konasenkov, a Honvédelmi Minisztérium hivatalos képviselője. "A rakétaerők és a tüzérség az ukrán katonai infrastruktúra 1053 objektumát támadták meg. Ezek közül 31 parancsnoki állomást, hat üzemanyag- és kenőanyag-raktárt, 910 védelmi erődítményt és az ellenséges munkaerő koncentrációs területet, valamint 106 tüzérségi lőállást semmisítettek meg. – mondta a tábornok. (v)


Az oroszok által meghatározott időpontig csak öt ukrán katona tette le a fegyvert, Ők a az általános támadás megindítása előtt elhagyhatták az Azovstal területét. "A DPR Népi Milíciája és az Orosz Fegyveres Erők ajánlatát kihasználva az ukrán fegyveres erők öt katonája letette a fegyvert, és önként elhagyta az Azovstali üzem területét" - közölte a minisztérium. (v)


Az ukránok már a blokád alá vett Leningrádhoz és Sztálingrád hős védőihez hasonlítják, míg az oroszok ezt kikérik maguknak. Az Azovi-tenger partján fekvő város tényleg megszenvedte az elmúlt ötven napot, és védői hősiesen kitartanak. Marioupol azonban nem Leningrád, és nem is Sztálingrád. Mint ahogy Bucsa sem Katiny. Az Azov ezred pedig derék harcos, de továbbra is neonáci társaság. A pszichológiai hadviselés részeként gőzerővel folyik a mítosz gyártás. (v)

Puskov: Moldova a történelem kukájába kerülhet a szentgyörgyi szalag betiltása után. Alekszej Puskov szenátor a Telegramon bírálta Maia Sandu moldovai elnököt a szentgyörgy-szalaggal kapcsolatos kemény megjegyzései miatt. Sandu előző nap aláírta a szalagok köztársaságbeli betiltásáról szóló törvényt, és kijelentette, hogy "az ilyen szimbólumok helye a történelem szemeteskosarában van". Puskov emlékeztette az elnököt a szentgyörgy-szalag ellenzőinek irigylésre méltó sorsára. „…a Szent György-szalag sok ellensége már ebbe a szemetesvödörbe került” – írta. A szenátor arra szólította fel Sandut, hogy "legyen óvatosabb" az Oroszországgal és annak szimbólumaival kapcsolatos kijelentéseiben, tekintettel arra, hogy Kisinyovnak nincs mivel fizetnie az orosz gázért. (v)


Egy második, az ukrán hadsereggel harcoló brit katonát is bemutattak az orosz televízióban, miután elfogták az ostromlott Mariupol városában – írja a Guardian. Shaun Pinner a videóban elmondta, hogy az ukrán tengerészgyalogosok oldalán harcolt. A 48 éves volt brit katona fáradtnak és lesújtottnak tűnt az orosz média által szombat este sugárzott rövid videón. A videóban a következőket mondja: „Üdv, Shaun Pinner vagyok. Az Egyesült Királyság állampolgára vagyok. Mariupolban fogságba estem” – majd elmondta a konkrét egységének nevét. „Öt-hat hétig harcoltam Mariupolban, most pedig a Donyecki Népköztársaságban vagyok”. Nem tudni, mikor készült a videó, és hogy mi vezetett Pinner elfogásához. Barátjával, a 28 éves nottinghamshire-i Aiden Aslinnal együtt harcolt, aki a feltételezések szerint múlt héten megadta magát az orosz hadseregnek, miután zászlóaljának kifogyott a lőszere. (v)


Ankara új katonai offenzívát indított a török kormánnyal évtizedek óta harcban álló PKK kurd szeparatista szervezet Észak-Irakban állomásozó fegyveresei ellen. A pilóta nélküli légi járművekkel és harci helikopterekkel megtámogatott török speciális és kommandós egységek a Kurd Munkáspárt (PKK) Metina, Zap és Avashin-Basyan régiókban rejtőzködő fegyvereseire mérnek csapást – jelentette be Hulusi Akar török védelmi miniszter. A légi- és szárazföldi hadművelet vasárnap éjjel vette kezdetét. Akar közölte, megelőző csapásról van szó, török hírszerzési információk szerint ugyanis a PKK sokkoló támadást készített elő Törökország ellen Észak-Irakból kiindulva. (valahonnan nagyon ismerős ez az indok egy másik ország megtámadására – a szerk.) A török média már hetek óta cikkezett a hadsereg küszöbön álló kurdok elleni akciójáról. A katonai műveletet az teszi igazán pikánssá, hogy annak megindítására az iraki kurd autonóm régió miniszterelnöke, Masrour Barzani Ankarában tett hivatalos látogatása után két nappal került sor. A török és az iraki kurd vezetés között igen ritka a magas szintű személyes kapcsolattartás, a közeledés jegyében mégis sor került egy Erdogan–Barzani találkozóra Törökországban. Az Al-Jazeera pánarab hírportál feltételezése szerint Erdogan tájékoztatta tárgyalópartnerét a küszöbönálló hadműveletről. Barzani ugyanis a török elnökkel folytatott tárgyalást követően kijelentette, reményei szerint a török-kurd együttműködés elmélyítése hozzájárulhat a biztonság és a stabilitás erősítéséhez Észak-Irakban. A kurd autonóm kormányzat viszonya nem problémamentes a Törökországban terrorszervezetként nyilvántartott PKK-val, a szeparatista szervezet fegyvereseinek jelenléte megnehezíti a mindkét fél számára előnyös kereskedelmet Törökország és a vele szomszédos észak-iraki régió között. A török hadsereg rutinszerűen hajt végre katonai akciókat Észak-Irakban a PKK ellen, mely bázisokat és kiképzőtáborokat tart fenn Sinjarban és a Törökországgal határos hegyvidéken. A mostanit megelőző legutóbbi török hadműveletre 2020-ban került sor. A PKK-t 1978-ban alapították, a marxista-leninista gyökerű szervezet célja egy független kurd állam létrehozása, melynek részét képeznék Törökország délkelet-anatóliai tartományai is. Egykori elnöke, Abdullah Öcalan 1999 óta a Márvány-tengeri Imrali börtön lakója török földön. A Bagdadban székelő központi iraki kormányzat ugyanakkor nem nézi jó szemmel ezeket az akciókat, mivel azok súlyosan sértik Irak területi integritását. Nagy kérdés, hogy az orosz-ukrán háború árnyékában vajon egy NATO-tagállam agresszorként való támadása, illetve az ukránokhoz hasonlóan a kurdok elleni roham is érhet szankciókat, vagy Erdogan nem kerül Putyin mellé a "szégyenpadra". (v)


Az én írásom apropója az Ön levelezése az MVSZ elnökével. (...) Vélhetően Ön is azok közé a még alvó emberek közé tartozik, akik nem látják át, hogy már nem a bal és jobb oldal között zajlik a jövőnket meghatározó vita. A hagyományos Kormány-Ellenzék viaskodás csupán egy üres színjátékká silányult, cirkusz a még alvó népnek, hanem a világot teljes zsarnokságba taszítani szándékozó pénzügyi-digitális háttérállam és a tevékenységüket tisztán látó felébredt emberek között. Hogyan néz ki ez az elmúlt két év történései alapján Magyarországon? Kijelenthető, hogy a globalista háttérhatalmi oldalon működött Orbán Viktor Kormányával és ugyanazt a szekeret tolta a bal-lib ellenzéke is, a felvilágosult másik oldal pedig nem tudta magát megjeleníteni még önálló, erőteljes politikai csoportosulásként, leginkább azért, mert erre még nem volt elég ideje és nem ébredt fel elég ember, akik ezt tehette volna. Így védelem híján könnyű préda volt a magyar emberek leigázása és ebben a parlamenti pártok kiválóan jeleskedtek egytől egyig.


Elon Musk a Netflix részvényárfolyamának bezuhanását az általa „woke-vírusnak” nevezett jelenséggel magyarázta, ami szerinte nézhetetlenné teszi a streamingszolgáltató tartalmait. A Netflix kedden arról számolt be, hogy 2022 első negyedévében 200 ezer előfizetőt veszített, a második negyedévre pedig 2 millió kieső előfizetővel készül. Mindeközben a társaság részvényei több mint 20%-ot zuhantak a zárás utáni kereskedés idején.


Dmitro Kuleba válaszolt arra a kérdésre, hogy az Ukrajna és Oroszország közötti tárgyalások pontot tehetnek-e a háború végére. Az Oroszországgal vívott háború vége a csatatéren fog eldőlni, nem a tárgyalóasztalnál, közölte az ukrán külügyminiszter a France 24-nek adott interjújában. Mihajlo Podoljak, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója úgy nyilatkozott ebben a kérdésben, hogy a Donbászért vívott csata kimenetele fogja befolyásolni Oroszország álláspontját a tárgyalásokon. (v)


Itt megnézheti a sámánokat munka közben.658 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page