top of page

Mindennapi szemezgetésünk – idegennyelvű, külföldi sajtóból is (13:50) 2022.07.06.

Egy ilyen videó az mutatja be, hogy a védőoltásnak hazudott génterápiás COVID szérummal beoltott emberek szervezetében valami furcsa folyamat kezdődött el, mely során féregszerű valamik alakulnak ki az erekben , ezek lassan felveszik a vérér alakját, eltömik azt és ez okozza az ún. vérrögök miatt fellépő elhalálozások sorozatát. A halott-balzsamozók eljárása, hogy balzsamozás előtt leeresztik az elhunyt testéből a vért, azonban kiderült, ez a beoltottaknál nem lehetséges, ugyanis a halottak érrendszerében eddig sosem látott elváltozások vannak.


Sajnos még mindig csak kevesen akarják tudomásul venni Bardócz Zsuzsanna MTA professzorasszonyának szavait, miszerint a hivatalosan kovid ellen alkalmazott vakcina nem nevezhető oltóanyagnak, mivel ezek vészhelyzetre készült vakcinák. De hogy mégis mifélék, és mit tudnak ezek a vakcinák? Megkérdezték egy műsorban Doktor Ruby-t arról, hogy a hivatalosan kovid elleninek nevezett vakcinákkal beltottak szexuális úton átadhatják-e a vakcinát egy tisztavérűnek? Mire a hölgy egyértelmű igennel válaszolt, amely válaszát még a tavalyi év során kiszivárgott Pfizer dokumentumokra alapozta, amely dokumentum azt vizsgálta, hogy oltottak oltatlan partnerüknek átadták-e szexuális úton az oltást, avagy sem.


A közleményben az áll, hogy a politikai motiváció ugyanakkor bizonyos szempontból érthető, ugyanis az elérhető információk szerint a jelentéstervezetet – benne az uniós források megvonását – „a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) képviselőivel, valamint az OSF magyar ágenseinek közreműködésével” készítették elő.


Tízezer ukrán újoncot képeznek ki Nagy-Britanniában Az ukrán katonák első csoportja már meg is érkezett a szigetországba.


Az orosz inváziót követően Ukrajna újjáépítésének költsége elérheti a 750 milliárd dollárt, és a gazdag oroszoknak segíteniük kell a számla kifizetésében - mondta hétfőn Denys Shmygal ukrán miniszterelnök. "Úgy gondoljuk, hogy a helyreállítás kulcsfontosságú forrásának Oroszország és az orosz oligarchák elkobzott vagyonának kell lennie" – mondta a svájci Luganóban tartott konferencián, arra hivatkozva, hogy a befagyasztott orosz vagyon értéke 300-500 milliárd dollár. "Az orosz hatóságok robbantották ki ezt a véres háborút. Ők okozták ezt a hatalmas pusztítást, és felelősségre kell őket vonni érte." Oroszország kijelentette, hogy Ukrajnában a „különleges katonai hadművelete” célja déli szomszédja demilitarizálása és az oroszul beszélők védelme az általa nacionalistának nevezett személyektől. (v)


Varsó lakosai az utcára vonultak, hogy tiltakozzanak az Ukrajnából érkező bevándorlók ellen. “Ez Lengyelország, nem az Ukropol!” – skandálták a tüntetők az interneten felbukkant egyik videón, nyilvánvalóan azzal vádolva a kormányt, hogy Lengyelországot az ukránok államává változtatja. A tiltakozás egybeesett azzal, hogy a kormány megszüntette azt a politikáját, amely szerint az ukrán menekülteket befogadó és ellátó állampolgároknak napi 40 zloty fizetést adott minden egyes ukrán után. Összesen mintegy 3,57 millió ukrán érkezett Lengyelországba az ukrajnai orosz különleges művelet kezdete óta. A felmérések szerint azonban a legtöbben közülük más országokba kívánnak költözni, és csak 17%-uk tervezi, hogy Lengyelországban marad. Az elmúlt hetekben kevesebb ukrán lépett be Lengyelországba, mint ahányan elhagyták azt. (v)

Svájc hűvös választ adott kedden az ukrán miniszterelnök azon felvetésére, hogy az orosz oligarchák nyugati szankciók keretében lefoglalt vagyonát Ukrajna 750 milliárd dolláros újjáépítési projektjére kellene fordítani – jelentette a Reuters hírügynökség. Denisz Smihal miniszterelnök az Ukrajna újjáépítéséről megrendezett luganói konferencián arról beszélt, hogy mintegy 300-500 milliárd dollár orosz vagyont foglaltak le a nyugati országok a büntetőintézkedések során, s ezt a pénzt szerinte a tönkretett iskolák, kórházak és lakások újjáépítésére lehetne fordítani. „Olyan megoldást javaslunk, amelynek keretében nemzeti és nemzetközi jogszabályokban biztosítanánk a befagyasztott vagyon elkobzását nem kiprovokált agresszió esetében” – hangoztatta Smihal Oroszország ukrajnai hadműveletére utalva. Az ukrán kormányfő arra hivatkozott, hogy egy ilyen lépés javíthatná a globális biztonságot azzal, hogy elrettentő erővel hatna az agresszióval szemben. Svájc, amely májusi jelentése szerint eddig összesen 6,3 milliárd frank értékben foglalt le a szankciók hatálya alá tartozó orosz vagyont, ellenzi ennek automatikus átadását. Ignazio Cassis svájci elnök ugyanakkor azzal érvelt, hogy rendkívüli jelentősége van a magánszemélyek védelmének az államhatalommal szemben, a vagyon elkobzásához pedig jogalapot kell teremteni. „A demokráciák túlnyomó többségében érvényes szabályok szerint… befagyaszthatunk vagyont, illetve zárolhatunk, hogy kiderítsük az eredetét” – mondta Cassis. Mindemellett tisztázni kell olyan kérdéseket, mint például az intézkedések arányosságát és a szóban forgó pénz és az ukrajnai háború közötti viszonyt. „Hozhatunk olyan döntést, amely tökéletes Ukrajna számára, de ezzel precedenst teremtünk arra, hogy más esetekben is ilyen döntés szülessen, ezzel nagyobb hatalmat biztosítva az államnak az emberek kárára” – tette hozzá. (v)


Egy napon belül harmadjára pontosították Ukrajna Fegyveres Erőinek keddi bejelentését, amely szerint a hadköteleseknek engedély nélkül tilos elhagyniuk a lakóhelyüket hadiállapot idején. Az ukrán vezérkar képviselője, Olekszandr Hliszj ezredes újságírói kérdésre kifejtette: a hadkötelesek megyehatáron belüli mozgásához nem szükséges külön engedély. „Ha valaki a megye határain kívülre akar menni, annak kötelező megjelennie a területi központ vezetőjénél, tisztázni adatait és engedélyt szereznie” – magyarázta a főtiszt.

Emlékeztetett arra, hogy az ukrán jogszabályok ide vonatkozó normái „már régóta érvényben vannak”, és a férfiak hazatérése kapcsán felmerült az igény a hadkötelesek nyilvántartásának frissítésére. Hliszj azt is felvetette, hogy a Gyija alkalmazást a jövőben katonai nyilvántartásra is használhatják. (v)


Nagyjából kétmillió tonna gabona betakarítását kezdték meg az oroszok az elfoglalt Zaporizzsja régiójában, közölte Jevgenyij Balickij, a térséget megszálló orosz erők katonai vezetője, hozzátéve, hogy az elfoglalt területeken learatott gabona 70%-át már el is adták. Oroszország korábban már megkezdte az Ukrajnában felhalmozott gabonakészletek kifosztását, illetve a már kikötőkben, hajókra pakolt gabona elhordását és eladását is. Ez becslések szerint sok tízmillió tonnában mérhető mennyiség. (v)


A luganói ujjáépítési konferencián emlékeztettek, hogy Ukrajna a háború előtt a Transparency International korrupciós indexében 180-ból a 122. helyen állt. Lettországban visszaállítják a kötelező katonai sorszolgálatot A döntés hátterében az oroszok ukrajnai fellépése áll.


Ezt az orosz-belarusz Uniót még Borisz Jelcin testálta ránk, ezzel a kreatív ötlettel kívánva sámfázni összeomló népszerűségét. Robert C. Castel jegyzete.


Megbukott Robert Habek alkancellárnak, Németország gazdasági és klímavédelmi miniszterének azon terve, hogy az orosz gázt LNG-készletekkel helyettesítsék – mondta Torsten Frei, a CDU-helyettes a Bildnek adott interjújában. A kiadvány felidézte, hogy a miniszter 2023 első felében 13 milliárd köbméter kék üzemanyagot tervezett tengeri úton Németországba szállítani , ami részben helyettesítené a Moszkvából vásárolt energiaforrásokat.


"A német energiaválság új fokozatba kapcsolt, összeomlani látszik a zöld hazugságok kártyavára" - írja véleménycikkében Krisztina Koenen.


Ez lesz az első alkalom a háború kitörése óta, hogy a két külügyminiszter egy helyszínen tartózkodik.


A tűzeszű Nyugat hogyan tervezte összehozni a pávatollas melegeket a felajzott kan migránsokkal?


Harminchat embert őrizetbe is vettek.


Az általános iskolások körében hódító plüssfigurához az ihletet egy számítógépes játék megtévesztően aranyos névvel illetett, horrorisztikus szereplője, Huggy Wuggy adja. Íme mindaz, amit érdemes tudnia a szülőknek a témában. Kicsoda egyáltalán Huggy Wuggy?


Először klónoztak egeret fagyasztva szárított bőrsejtekből. Az áttörésnek számító eredmény megnyitja az utat ahhoz, hogy a jövőben állatok bőrsejtjeit "biztosítási kötvényként" tárolják, mivel ezekből klónok teremthetők, melyek fokozzák a fajok genetikai változatosságát, ha a kihalás fenyegeti őket.


Ezt az összeget igényelni sem kell, automatikusan utalják.


30 000 gazda vesz részt a tiltakozó felvonulásokon. Hollandia soha nem élt át ekkora parasztfelkelést. Most a katonaság akcióba lép. A gazdálkodók számára a megélhetésükről van szó: ökológiai okokból számos gazdaságot be kell zárni. Sok holland állampolgár támogatja a gazdák tiltakozását. A kormány tehetetlennek tűnik. Most tankokat küldött a tiltakozó felvonulásra.


Szerdán is folytatódik a forint gyengülése, miután kedden új történelmi mélységekbe került.


719 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page