top of page

Mindennapi szemezgetésünk – idegennyelvű, külföldi sajtóból is (15:01) 2022.08.27.
A perben meg nem határozott anyagi kártérítést kérnek... A Moderna pénteken bejelentette, hogy bepereli a riválisokat, a Pfizer-t és a BioNTech SE-t, azt állítva, hogy a Covid-19 szúrásában szereplő mRNS technológia sérti a szabadalmait. Pénteki közleményében a cambridge-i, massachusettsi székhelyű Moderna azzal vádolta meg partnereit, hogy a Pfizer és a BioNTech megsértették a kulcsfontosságú mRNS szabadalmakra vonatkozó jogaikat a Comirnaty vakcina fejlesztése során. A cég azt állítja, hogy ők már 2010 és 2016 között szabadalmaztatták az mRNS-technológiát, amelyet a másik két cég az ő engedélyük nélkül másolt le. A Moderna azt mondta, nem kéri a bíróságokat, hogy vonják ki a Pfizer-BioNTech Covid vakcinát a piacról, és nem akadályozzák a jövőbeni értékesítést. A társaság az idén március 8-án kezdődő időszakra vonatkozóan kér kártérítést, és azt állítja, hogy nem kér kártérítést a Pfizer 92 alacsonyabb és közepes jövedelmű országba irányuló eladásai miatt sem. A koronavírus-válság elején a Moderna megígérte, hogy nem érvényesíti szellemi tulajdonát a világjárvány idején, de március 7-én módosította ezt az ígéretet, hogy csak az alacsonyabb jövedelmű országokra vonatkozzon, így lényegében lehetővé tette ezt a peres eljárást. Keresetükben a Moderna azt állítja, hogy a Pfizernek és a BioNTech-nek más lehetőségei is voltak, de "úgy döntöttek, hogy olyan vakcinát készítenek, amely pontosan ugyanolyan mRNS kémiai módosítást tartalmaz, mint az ő eljárásuk". (ők perelhetik egymást, de mi nem perelhetjük be őket) (v)


A Moderna bepereli a Pfizert és a BioNTech-et a COVID-19 oltás mRNS-technológiával kapcsolatos szabadalombitorlás miatt – Tehát végre hivatalosan igazolt, hogy Karikó Katalin simán egy csaló és a köré épített propaganda csak óriási hazugság.


A most alakuló OMEC ( Bátorság ) tele van komoly szaktekintélyekkel, olyanokkal, akik véget akarnak vetni annak a koviddiktatúra őrületnek, amit az elmúlt két évben tapasztaltunk Izraelben.


A WHO koordinátori és tanácsadói szerepe a globális egészségügy területén a 20. század végétől egyre jobban változott más szereplők bevonásával, mint a Világbank, a Bill és Melinda Gates Alapítvány, a GAVI, az amerikai elnöki vészhelyzet AIDS-elhárítási terv (PEPFAR) és sok más köz-magán partner, amely nem nélkülözi az érdek-hátteret. (...) A számunkra nagyon fontos kérdés az, hogy akarjuk-e alávetni magunkat egy ilyen beállítású WHO-nak, az abszolutisztikus diktatúrájának és hatalmának?


A Deutschlandfunk cikkében azt is megemlíti: az olaszoknál villámgyorsan olyanok kerülhetnek hatalomra, akik katonai erővel oldanák meg a kérdést.

...miután Joe Biden „félfasisztának” minősítette a MAGA republikánusokat. Miután Joe Biden kijelentette, hogy az úgynevezett MAGA republikánusok „félfasiszták” és „fenyegetést jelentenek demokráciánkra”, és azzal vádolta őket, hogy „képesek arra, hogy politikai erőszakot alkalmaznak”, Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára nem volt hajlandó elmagyarázni, mire is gondolt Biden. Korábban a nap folyamán az önmagából kikelt és üvöltő Biden azt mondta: „A MAGA republikánusok nem csak a személyes jogainkat és a gazdasági biztonságunkat fenyegetik”, a „MAGA republikánusok” „veszélyt jelentenek demokráciánkra. Nem hajlandók elfogadni a nép akaratát. Felkarolják – magukévá teszik – a politikai erőszakot. Nem hisznek a demokráciában". „Ez nem hiperbola” – folytatta, hozzátéve: „Amerika valódi inflexiós ponton van. Hat-hét generációnként előfordul a világtörténelem során. Amit most látunk, az vagy egy szélsőséges MAGA-filozófia kezdete vagy halála… Nem csak Trump, hanem az egész filozófia olyan, mint a félfasizmus. Tisztelem a konzervatív republikánusokat tisztelem ezeket a MAGA republikánusokat." Egy későbbi nyilatkozata során a CNN-n Jean-Pierre megpróbálta rávenni, hogy magyarázza meg, mit is ért a „félfasizmus” alatt. Don Lemon műsorvezető egyenesen azt kérdezte: „Az elnök a félfasizmushoz hasonlította az általa szélsőségesnek nevezett MAGA-filozófiát. Mi is pontosan a félfasizmus, Karine?” Amikor a sajtótitkár azonnal elkanyarodott a témától, Lemon közbevágott, és kijelentette: „minden tisztelettel. Kevés időnk van. Szeretnék eljutni a lényeghez és ha válaszol a kérdésemre, akkor eljuthatunk ennek a megértéséhez". Megint megkérdezte: Mi is pontosan a félfasizmus?" Jean-Pierre ismét megtagadta a választ, és felpaprikázva válaszolt: „azzal, hogy ezt a kérdést állandóan előrángatjuk, tulajdonképpen elvesszük a többiektől az időt”. Jean-Pierre megismételte azt az állítást, hogy „a Republikánus Pártnak ez a MAGA-eleme támadja demokráciánkat és elveszi a szabadságunkat”. Annak ellenére, hogy nem válaszolt a kérdésre, Lemon megköszönte, hogy válaszolt a kérdésre. (v)


Úgy tűnik az amerikai külügyi tárgyalók nem tudják, hogyan kell okos üzletet kötni, mert az iráni atomalku teljesen érthetetlen amerikai szempontból.


Egy amerikai olajipari cég vezérigazgatója szerint Szaúd-Arábia a globális színtéren továbbra is inkább Oroszországhoz, mint az Egyesült Államokhoz igazodik.


Oroszország GDP-je 6 százalékkal fog zsugorodni 2022-ben - számol az IMF -, sokkal kisebb mértékben, mint a sokak által márciusban várt 15 százalékos visszaesés... Az energiaeladások idén 265 milliárd dolláros folyó fizetési mérlegtöbbletet eredményeznek, ami Kína után a második legnagyobb a világon. Egy válság után Oroszország pénzügyi rendszere stabilizálódott, és az ország új beszállítókat talál egyes importtermékekhez, köztük Kínát.


...szerinte a gázüzemű járművek eltörlése tovább ront a helyzeten. Az Egészségügyi Minisztérium szóvivője azonban ragaszkodott ahhoz, hogy a szabályozást szakmai tudományos véleményekkel egyeztetve hozták meg. Hasonló szabályokat már bevezettek Németországban is, ahol a középületek termosztátjait 19 Celsius-fokra korlátozzák, illetve Spanyolországban, ahol a nyár csúcsán a nem lakóépületekben a hőmérsékletet legfeljebb 27°C-ra lehet beállítani. Olaszország még májusban megkezdte az áramszabályozást, hogy „támogassa Ukrajnát”, és a középületekben megtiltották a légkondicionálást 25 °C-nál alacsonyabb hőmérsékletre, ugyanígy korlátozták a 19 °C-nál magasabb hőmérsékletre történő felfűtést. Margarita Robles spanyol védelmi miniszter arra figyelmeztetett, hogy az európaiaknak „nagy szenvedések telét” kell elviselniük, mert Oroszország teljes mértékben felfüggeszti a gázszállítást a fagyos hónapokban. (v)


Az NDK "Aktuelle Kamera" című hírműsora 1984. január 4-i adásából. Idézet a klip utolsó másodperceiből: "...a Fiatal Szocialisták küldöttsége a SED Központi Bizottságában Olaf Scholz, (stb...) társaságában".


A focimágnás fényharcos csapata tegnap egy büntetőnek köszönhetően jutott tovább a Konferencia-ligában, amelyet egy magyar játékvezető fújt be a meccs végén. Ettől nyílt ki a hősünk szíve – olvasható a Főtér cikkében.


A Szociáldemokrata Párt (PSD) helyi vezetője azonban úgy vélte, hogy diszkrimináció lenne, ha csak a magyar gyermekeket szolgálná az új épület, és azt követelte, hogy a román és a magyar gyermekek egyaránt használhassák a jól felszerelt új létesítményt. Az épület tulajdonosa, a református egyház képviselője azt közölte: mindenkit várnak az új óvodába, de az oktatás nyelve a magyar kell hogy legyen.


Pedig a női nem képviselői közül kerül ki a legtöbb olyan, én azt gondolom, akik gondolkodás nélkül elfogadják majd a csipet és a neurolinket, valahogy úgy, mint ahogy egy magyar celeb Magyarországon elsőként varratott a bőre alá csipet, amellyel fizetni tud és autózárat nyitni. Aki bárgyú mód büszke arra, hogy megbillogoztatta magát. Nem lesz szükség az elméleti tudásukra, mert a mesterséges intelligencia mindenben precízebbnek fog majd bizonyulni.
647 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK