top of page

Mindennapi szemezgetésünk – idegennyelvű, külföldi sajtóból is (17:10) 2022.07.04.
„A valódi, 2006 őszi terroristák kegyelmi ügye már lezárult. Most a hazafiak kérnek kegyelmet” – üzeni Budaházy György levelében a fegyházból, az Erzsébet híd elfoglalásának huszadik évfordulóján.


Kisberk Szabolcs egyike azoknak, akivel szemben intézkedett a rendőrség az Erzsébet híd jogtalan lezárása miatt.


Németország elindult a lejtőn és nem tudni hol áll meg.


A Legfelső Tanács első olvasatban elfogadta Ukrajna közigazgatási szabálysértési törvénykönyvének módosításait a hadiállapot szerinti jogi eljárásokra vonatkozóan. Eszerint a bírósági tárgyalásokat videokonferencia útján, saját technikai eszközeik felhasználásával lehet majd lefolytatni, közli az RBC-Ukraine, Jaroszlav Zseleznyak parlamenti képviselő Telegram-bejegyzésére hivatkozva. A 7404. számú törvényjavaslat javasolja többek között azt, hogy biztosítani kell a bírósági ülés lehetőségét a közigazgatási szabálysértési ügyekben a bíróság épületén kívül, saját technikai eszközeik segítségével, videokonferencia módban. Lehetőséget kell teremteni a hadiállapot idején a közigazgatási büntetés kiszabására vonatkozó elévülés meghosszabbítására. Amint a tervezet indoklásában is szerepel, az ország más régióiba való kiutazás vagy életveszély miatt a bírósági eljárás résztvevői nem mindig tudnak a bíróságon megjelenni, az ügy elhalasztására irányuló kérelmet benyújtani. Az üléstitkárok tömegesen írják a szabadságra vonatkozó kérelmeket, és nem hajlandóak jelen feltételek mellett megjelenni munkahelyükön. „A jelenkor aktuális kérdése az állampolgárok igazságszolgáltatáshoz való jogának biztosítása, feltéve, hogy eközben a bírák, a bírósági alkalmazottak és az állampolgárok biztonsága is szavatolva van” – áll a dokumentumban. (v)

A Honvédelmi Minisztérium Hírszerzési Főigazgatósága szerint Oroszország Ukrajna teljes megsemmisítését tervezi. A Kreml Donbásznál nem áll meg. Oroszország Ukrajnával kapcsolatos terveiről Kirill Budanov, a Honvédelmi Minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának vezetője beszélt az RBC-Ukraine-nek adott interjújában. Amint Budanov megjegyezte, elvből nem orientálódik bizonyos országokból származó bizonyos személyeknek az ellenség terveiről szóló nyilatkozataira. "Saját információink vezérelnek minket" – mondta. Elmondása szerint a Hírszerzési Főigazgatóság közölte először, hogy "mi és hogyan fog történni". "Ezért teljes felelősséggel kijelenthetem, hogy Oroszország terve Ukrajna teljes megsemmisítése, abszolút teljes" – emelte ki Budanov. "Nem fogunk területekkel kereskedni" – tette hozzá. (v)

Hajdaj szerint az orosz hadsereg tízszeres előnyének köszönhetően sikerült elfoglalnia Liszicsanszkot. A Luhanszki Katonai Adminisztráció vezetője, Szerhij Hajdaj elmondta, hogy a háború ötödik hónapjában az oroszoknak sikerült átkelniük a Sziverszkij-Donyecen – adta hírül az RBC-Ukraine a katonai adminisztráció sajtószolgálatára hivatkozva. Elmondása szerint az orosz hadsereg minden lehetséges irányból összegyűjtötte az erőit, és Liszicsanszknál koncentrálta azokat. "Személyi állományban meglévő előnyüket kiegyenlítettük az ukrán harcosok szakértelmével" – mondta Hajdaj, valamint megjegyezte, hogy még nem kaptuk meg az ellenség kiűzéséhez szükséges számú nagy hatótávolságú fegyvert. "Tartották a frontvonalat, még akkor is, amikor már lehetetlennek tűnt. Az oroszok tízszeres túlerőben voltak" – tette hozzá. Elmondása szerint a hódítók megvetették lábukat Liszicsanszkban. "Sikerült átkelniük a Sziverszkij-Donyec folyón is, hogy a háború ötödik hónapjában még is csak elfoglalják Belogorovkát. Zolotarevka már az oroszok ellenőrzése alatt áll" – mondta Hajdaj. (v)


Oroszpárti forrás, de állitólag az oroszok már Sziverszkben vannak.


A lenti videó kommentár nélkül mutatja be, hogyan fogadták a luganszkiak az orosz katonákat.

Alekszandr Lukasenko elnök azt mondta, Ukrajna megtámadta Fehéroroszországot, de légvédelme meghiúsította Kijev rakétacsapásait. Az elnök nem szolgáltatott bizonyítékot állítására, és jelezte, hogy Fehéroroszország nem fog katonai választ adni. A függetlenség napi rendezvényen szombaton Lukasenko azt mondta: „Provokálnak minket. Három nappal ezelőtt Ukrajna területéről próbáltak csapást mérni a fehérorosz területen lévő katonai létesítményekre. Hála Istennek, a Pantsir légvédelmi rendszereknek sikerült feltartóztatniuk az Ukrán Fegyveres Erők által indított összes rakétát" – tette hozzá. (v)


A Penn State Egyetem professzora szerint az orosz hadiipar lesz a legnagyobb vesztese, míg a kínai és az amerikai a legnagyobb nyertese az ukrajnai háborúnak.


A Chicagói Egyetem Politikai Intézetének közvélemény-kutatása szerint az amerikai szavazók 28%-a gondolja úgy, hogy „hamarosan szükség lehet rá, hogy a polgárok fegyvert fogjanak a kormány ellen”. Az amerikaiak 37 százalékának pedig már fegyvere is van.


Fogy a hatalom. Olaszország lakossága lázad, és a kormány menesztését követeli.


A számok az adott évek első negyedévének élveszületéseit mutatják.

Tudta, hogy Bill Gates mellett Ön a GAVI (Globális Szövetség a Vakcinákért és Immunizációért) egyik társfinanszírozója? Anélkül, hogy erről bárki valaha is megkérdezte volna?


Az elmúlt időszakban csökkent, majd stagnált a koronavírus-fertőzöttek száma, de a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adatai szerint múlt héten megduplázódott a fertőzöttek száma Magyarországon. Rusvai Miklós elmondta lapunknak, hogy mire lehet számítani őszig. (inkább Fricz Tamás írását tudom nagyon ajánlani:


Jobboldali kép: Kitüntetéseket kap egymás után. Ráerőszakolta az emberiségre a kísérleti injekciókat, felelősség terheli a világméretű egészségkárosodásért, a világ jelentős részének meddővé tételéért, milliók haláláért.

Baloldali kép: A média megalázta, kigúnyolta. A szabad gondolat és az egészséggel összefüggő szabadság kiemelkedő harcosa, sok millió embert mentett meg saját maga által felállított gyógykezeléssel, és felfedte a világ egyik legszörnyűbb gyógyszer maffiájának korrupcióját.


“Ez Lengyelország, nem az Ukropol!” – skandálták a tüntetők az interneten felbukkant egyik videón, nyilvánvalóan azzal vádolva a kormányt, hogy Lengyelországot az ukránok államává változtatja.


Így ünnepelték az érintett terület orosz „felszabadítását”.


Nem nézik jó szemmel, hogy a kormány kisajátítja a telkeiket...


Toroczkai László: Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának voltam a vendége.


Azonnali kérdés a miniszterelnökhöz az Országgyűlésben: Miért nem a lényeggel foglalkozik a kormány?


"A jelenlegi körülmények között becsületbeli jelvénynek tekintem [a kitiltást]" – mondta a pszichológus.


Brian Deese, a Fehér Ház Nemzetgazdasági Tanácsának igazgatója múlt csütörtökön egy interjú alkalmával kijelentette, hogy a történelmi léptékű gázárak miatt nehéz helyzetbe került amerikai családoknak meg kell érteniük, hogy a háború „a liberális világrend jövőjét” szolgálja – még ha azt nem is engedhetik meg maguknak.


Az igazi újdonságnak inkább az tekinthető, hogy Ferenc pápa különösebb beharangozás és magyarázkodás nélkül egyszerűen elkezdett tolókocsiban megjelenni a nyilvánosság előtt.676 megtekintés

ความคิดเห็น


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page