top of page

Mindennapi szemezgetésünk – idegennyelvű sajtóból is (12:02) 2022.04.10.


"...Látjuk, hogy Kína nem hajlandó elítélni Oroszország agresszióját... Ez komoly kihívás jelent mindannyiunk számára..." Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) bejelentette, hogy mind gyakorlati, mind politikai szempontból megkezdi az ázsiai-csendes-óceáni térségben zajló folyamatokban való egyre aktívabb részvételt. A NATO szerint ezeket a lépéseket Peking egyre növekvő befolyása kényszeríti ki és az is komoly aggodalommal tölti el a szövetség vezetői, hogy Kína nem hajlandó elítélni Oroszország ukrajnai invázióját. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a NATO-külügyminiszterek április 7-i találkozóját követően beszédében elmondta, hogy az ukrán konfliktus globális következményei késztették a szervezetet arra, hogy felerősítse kapcsolatait az ázsiai-csendes-óceáni partnerekkel. „Láttuk, hogy Kína nem hajlandó elítélni Oroszország agresszióját. Peking pedig csatlakozott Moszkvához a nemzetek azon jogának megkérdőjelezésében, hogy maguk dönthessék el, hogy merre haladjanak tovább. Ez komoly kihívás mindannyiunk számára. És ez még fontosabbá teszi, hogy értékeinket védelme érdekében közösen lépjünk fel.” A NATO és ázsiai-csendes-óceáni partnerei (Ausztrália, Japán, Új-Zéland és a Koreai Köztársaság) Brüsszelben vitatták meg Ukrajna támogatását. Stoltenberg elmondta, hogy az egybegyűlt külügyminiszterek egyetértettek abban, hogy a NATO következő Stratégiai Koncepcióról szóló tájékoztatóján (amely várhatóan a júniusi madridi csúcs lesz) választ kell adniuk arra, hogy hogyan viszonyulnak Oroszországhoz a jövőben, és most először tárgyalják meg, hogy biztonságukat hogyan befolyásolja Kína növekvő befolyása. „Más területeken is szorosabban együtt fogunk működni, mint például a tengerbiztonság, az éghajlatváltozás és az ellenálló képesség. Mert a globális kihívások globális megoldásokat követelnek.” (v)


Folyamatosan azt mondogatják, hogy „bízzunk a tudományban”. De ki fizette meg ennek az árát? „Miután a Columbia Egyetemen vegyészmérnöki diplomát szerzett, nagyapám csaknem két évtizedig a Pfizernél dolgozott. A cégnél 'az új termékek globális igazgatójaként' fejezte be a pályafutását. Felnőttként meglehetősen büszke voltam erre a tényre. Olyan érzésem volt, mintha apám, aki gyerekkoromban több évig nevelt, valamilyen módon életmentő szerepet játszott volna a világban. Az elmúlt években azonban megváltozott a Pfizerrel – és a többi hasonló vállalattal – kapcsolatos nézőpontom. Tekintsük csak arra az alattomos nagy gyógyszertári korrupcióra, amelyeket a visszaélést bejelentő személyek az elmúlt években feltártak. Tekintsünk csak a nagy gyógyszerészeti perek végtelen sorát, amelyek végtelen mennyiségű csalást, megtévesztést és eltitkolózást fedtek fel. Hidd el, hogy szemtanúja voltam, hogy a legjövedelmezőbb gyógyszerek tönkreteszik azoknak az életét, akiket a legjobban szeretek. Most csak annyit tudok, hogy a büszkeséget, amit valaha éreztem, beárnyékolta valamiféle ragacsos szkepticizmus, amelyet úgy tűnik, nem tudok lerázni magamról.” Később a teljes cikket közöljük… (v)

Kimondhatjuk, hogy mindössze 48 (!) szavazat alapján vették el a Mi Hazánktól a hetedik mandátumot. Tekintettel arra, hogy Marosvásárhelyen egy zsáknyi, félig megsemmisített szavazólapot találtak, amelyeken jól láthatóan a Mi Hazánkra is adott voksok voltak, Délvidéken pedig a Fidesszel szoros kapcsolatokat ápoló VMSZ aktivistái kézbesítették, átvételi elismervény nélkül, a választásokon szavazati joggal rendelkezők szavazólapjait, a vizsgálatok lezárásáig nem fogadjuk el a jelenlegi helyzetet”


A brit kormányfő szerint Ukrajna rácáfolt az erőviszonyokra.


A lenti videón a hírhedt ukrán neonácik csoportjának, az Azovi Gárdának legyőzött tagjai adják meg magukat az orosz katonáknak. Így zajlik az, ha egy háborúban a legyőzött katonákat foglyul ejtik, igazoltatják, letartóztatják. Mint kiderült, ha szükséges orvosi ellátást kapnak és nemzetközi megállapodások szerint bánnak velük. A cél, élve elfogni minél több ukrán és Ukrajnában harcoló zsoldos katonát, hogy aztán a készülő nyomozások során tanúskodjanak a hadbíróságok előtt.


Többéves vita után a védelmi bizottság jóváhagyta 140 Heron TP fegyveres drón beszerzését Izraeltől.


Olaf Scholz kancellár bejelentette, hogy százmilliárd euróval növelik a védelmi kiadásokat.

A védelmi politika megváltoztatása keretében modernizálják az óvóhelyhálózatot, és a polgári védelemre is többet költenek – közölte a lappal Nancy Faeser belügyminiszter.


Az ukránok előkészítik a terepet, megsemmisítik, szétlövik a saját hadieszközeiket és a környezetet, majd az így előkészített területen, azaz ugyanazon a helyen ukrán tankokkal, roncsokkal és különböző szereplőkkel különböző üzeneteket forgatnak különböző célközönségeknek. A bucsai "mészárlás" is egy a sok közül. Egyre több részlet derül ki, egyre több ukrán számol be arról, hogy az emberek ellen elkövetett támadások mögött ukrán egységek állnak.
597 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page