top of page

Mindennapi szemezgetésünk – idegennyelvű sajtóból is (18:51) 2022.03.28.


A kollektív bűnösség elve alapján meghurcolt orosz emberek mellett állt ki beszédében Szakács Árpád a Mi Hazánk NATO-ellenes tüntetésén. Az újságíró-publicista a magyar értelmiség árulását tartotta a jelenkor legnagyobb tragédiájának. Szerinte a kovidizmus hazugságáradata nem tudta volna legyűrni a magyar társadalmat, ha az értelmiség nem adja el a lelkét és nem vállal cinkosságot a globális világ hazai politikai helytartóival. Szakács Árpád beszédének középpontjába a szabadságot helyezte...


A demonstráción Novák Előd, Dúró Dóra és Toroczkai László mellett felszólalt többek közt Szakács Árpád publicista. A felszólalók beszédének összefoglalója, Magyarország függetlenségéről, háborúból való kimaradásáról, a hazugságok sorozatáról, az emberek átveréséről, a jövőnkről szólt.


Ha leáll a gáz, jövő télen Ukrajna fagy meg először. Magyarországé, Németországé, Ausztriáé a felelős álláspont.


Részlet Nauman Sadiq geopolitikai és nemzetbiztonsági elemző a „Rémálom forgatókönyve: A téves műveleti számítások nukleáris háborút indíthatnak el” c. írásából: „Az orosz katonai vezetést biztosan felbosszantotta egy 'békefenntartó misszió' titkos terve, amelybe a Nyugat-Ukrajnát titokban elfoglaló tagállamok mintegy tízezer NATO-katonája hajtott volna végre. A terv szerint, amelyet a lengyel kormány dolgozott ki, a NATO Lviv és a többi város felett korlátozott repülési tilalmat írt volna elő. A terv megvalósítása, úgy tűnik, szünetel az Andrzej Duda lengyel elnök és Jaroslaw Kaczynski, Lengyelország miniszterelnök-helyettese és a Jog és Igazságosság (PiS) vezetője közötti nézeteltérés miatt. Duda Washington jóváhagyását kéri, mielőtt továbblépne, míg Kaczynski mintha kétségbeesetten szeretne politikai tőkét kovácsolni az ukrajnai válságból. Lengyelország, Csehország és Szlovénia miniszterelnöke vonattal utazott a veszélyhelyzetben lévő ukrán fővárosba, Kijevbe, ahol március 15-én találkoztak Volodimir Zelenszkij elnökkel. Lengyelország tényleges vezetője, Jaroslaw Kaczynski elkísérte őket. Az alkalomból Kaczynski elmondta: „Úgy gondolom, hogy szükség van egy békemisszióra – a NATO-ra, esetleg valami tágabb nemzetközi struktúrára –, de egy önmagát megvédeni képes misszióra van szükség, amely Ukrajna területén fog működni.”


Tényleg hat az oltás. Csak kicsit másképp, mint ahogy sokan várták... A bankárok gondoskodnak arról, hogy adósságban maradjunk. A gyógyszergyártók arról, hogy betegek legyünk. A fegyvergyártók tesznek róla, hogy legyenek háborúk. A média biztosítja, hogy ne tudhassuk meg az igazságot. A politikusok pedig ezt az egészet letolják a torkunkon. Ebbe kell beavatkozni! Április 3-án Te dönthetsz: a hazug politikusoknak hiszel, vagy a NÉP-nek a hozzád hasonló normális embereknek.


A National Geographic szerint tudósok csoportjai un. „önterjedő vakcinákat” fejlesztenek, amelyek képesek átterjedni oltottról beoltatlanra. Vagyis lényegében "átfertőzi" a csoportot legyen szó emberekről vagy állatokról. „Az ötlet az, hogy ahelyett, hogy az oltóanyag egyetlen ember szervezetében maradna, maga a vakcina fertőzőképes lenne. A beoltott észrevétlenül továbbadhatja a vakcinát a környezetében lévő embereknek, ugyanúgy, mint egy betegséget” – írja a Newsbreak.


A Kreml nyugati kémtevékenységének nyomon követése még sürgetőbb feladattá vált, mióta Oroszország Ukrajna elleni inváziója felborította Európa biztonsági rendjét. De sok ország még mindig nem képes ellenőrzés alatt tartani Moszkva titkos tevékenységét a saját földjén. „Amit tudunk róla, az szinte biztosan csak a jéghegy csúcsa” – mondta Keir Giles, a Chatham House oroszországi programjának vezető tanácsadója. „Sok éven át a hallgatás összeesküvése zajlik, és a nyugati hatalmak nem szívesen beszélnek az orosz tevékenységekről, vagy még csak nem is követik őket.” A Financial Times által megkérdezett nyolc szolgálatot teljesítő európai hírszerzési tisztviselő és diplomata azt mondta, hogy Oroszország titkos műveletei Európában olyan ütemben bővültek, amit a kémelhárítási erőfeszítések nem tudtak lekövetni. Számos ország továbbra is az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság hírszerzésére támaszkodik a belföldi megfigyelések törvényi korlátozása és az erőforrások hiánya miatt. A Financial Times egy európai hírszerző tisztre és egy európai diplomatára hivatkozva azt állítja, hogy állítólag Ausztria a "repülőgép-hordozója" Oroszország titkos tevékenységének, ügynökségét felfüggesztették számos európai szintű hírszerzési intézkedés alól. Egy diplomata szerint az osztrák védelmi minisztérium "gyakorlatilag a GRU (Oroszország Vezérkarának Fő Hírszerzési Igazgatósága) egy osztálya".


Ha nem lenne az Oroszország és Ukrajna között zajló háború, ez a fejlemény könnyen az amerikai külpolitikai tisztviselők legfőbb aggodalma lehetne.


Washington háborús láztól szenved, miközben ennek hatására a gazdasági, társadalmi és politikai veszélyek egyre csak bővülnek. Ennek az az oka, hogy Washington és a kormányzatnak alárendelt fősodratú média olyan háborús lázban dühöng, mint az elmúlt hét évtizedben soha. Az Oroszország elleni szankciós háború súlyos fenyegetést jelent a globális gazdaságra, a hazai jólétre, és ráadásul semmilyen belbiztonsági okkal sem magyarázható. Ez utóbbi tekintetében a puszta tények elsöprő erejüek. Tehát megismételjük ezeket a tényeket a vonatkozó katonai költségvetések összehasonlításával. A NATO gazdasági ereje 29-szerese Oroszországénak, kombinált védelmi költségvetése pedig 18-szor nagyobb, ami mindent elmond, amit az „orosz fenyegetésről” tudni kell. NATO: GDP 42,78 billió dollár; 945 millió lakosság; 45 130 dollár/fő jövedelem; 1200 milliárd dollár védelmi költségvetés; OROSZORSZÁG: GDP 1,46 billió dollár; 144 millió lakos; 10 300 dollár/ fő jövedelem; 67 milliárd dollár védelmi költségvetés. Ha figyelembe vesszük ezeket a tényeket, miért is törődne Washingtonnal az egymással szomszédos népek és területek közötti belső harcokkal, amelyek az elmúlt 1300 év nagy részében állandóan egymást követték? A hallgatólagos válasz az, hogy ő a világ önjelölt rendőre és főkapitánya.


A tűzszünetre való törekvés során "sem szavakban, sem tettekben nem eszkalálódhat a helyzet" - mondta a francia elnök, miután Biden "mészárosnak" nevezte Putyint.


Karácsony pártjának tagja az illető, a baloldal listáján a 231. helyen szerepel.
Az Olaszországból származó látvány groteszk. Az oltás negyedik vagy ötödik adagjáról vitatkoznak, hogy jobb-e most vagy ősszel megtenni, akkor, amikor a harmadik világháború küszöbén állunk. Aztán vannak, akik a vakcina negyedik adagjáról, gyerekeknek szánt maszkokról beszélnek. A tévéműsorokban láthatunk műsorvezetőket, akik maszkban járkálnak a stúdióban… Amióta megérkeztem Oroszországba, azt sem tudom, hova tettem a maszkot. Ki-be járok a kórházakba, megölelem az embereket, egy tányérból eszek velük. Látok embereket főzni az utcán, és Olaszországban a negyedik adag oltóanyagról beszélnek, ez őrültség. És mégis, ezek az emberek a civilizációról beszélve a harmadik világháborúban reménykednek.


„Az orosz kormány közösen a Bank Rossziival és a Gazprom nyílt részvénytársasággal együtt hajtsa végre intézkedések együttesét annak érdekében, hogy az Európai Unióba és más, az orosz állampolgárokkal és orosz jogi személyekkel szemben korlátozó intézkedéseket bevezető országokba irányuló földgázszállítások fizetőeszközét orosz rubelre váltsák át” – áll a dokumentumban.


Megdöbbentő videók, képek, amelyek egyértelműen megmutatják például, hogy az ukrán emberek valójában mennyire gyűlölik azt az ukrán, Azovi Gárdához tartozó parancsnokot (és természtesen a többi neonáci terroristát) akit az orosz haderők elfogtak és letartóztattak.


Azok a személyek, akik Németországban a "Z" betűt jelenítik meg Oroszország ukrajnai háborújának támogatásaként, büntetőeljárás alá vonhatók - közölte hétfőn a német belügyminisztérium szóvivője.


„Fegyverekre, aranyra és szökési tervre van szükségünk”, Celente figyelmeztet: „A III. világháború elkezdődött”.

A neves trendkutató és a „The Trends Journal” kiadója, Gerald Celente régóta azt mondja: „ha semmi sem sikerül a gazdasági életben, akkor háborúba visznek bennünket. Azt mondani, hogy világunk kudarcot vallott, már csak egy mély önvallomás. A harmadik világháború elkezdődött... Egy évvel a második világháború vége után születtem, és az őrültek egy szempillantás alatt háborúba visznek... A háborús bűnösök egy újabb háborúba vezetnek bennünket. ” Celente szerint a háború oka általában egy kudarcos gazdaság körül keresendő. Ezúttal sincs ez másképp. Celente elmagyarázza: „Azt mondtam, hogy ha más semmi sem sikerül nekik, akkor háborúba visznek bennünket…” „Mi követte a nagy gazdasági világválságot? Háború. Mi követte az árfolyamok összeomlásátt? Még több háború. Ez így van. Georgie Bush népszerűsége jócskán leesett, a Nasdaq pedig 66%-ot zuhant szeptember 11-e előtt." Celente a továbbiakban rámutat, hogy az Egyesült Államok gazdasága csődben van. „Egy olyan gazdasági csapás felé tartunk, amilyenhez hasonlót még életünkben nem tapasztaltunk. Az ukrajnai háború csak elvonja a figyelmünket ezekről a jelekről... Tudod, az év elején azt írtam a magazinban, hogy a Covid-háború március végén-április közepén véget ér. Elmúlik… A Covid-háborútól eljutottunk az ukrán háborúig, most pedig a világháborúig. A harmadik világháború felé tartunk... A tűzszünetről egy mukkanást sem hallani. Biden csak azzal kérkedik, hogy több fegyvert küldenek be a konfliktusba. Biden azt mondja, hogy legyőzzük az oroszokat. Nem hátrálunk meg. Senki sem beszél tűzszünetről, és senki sem beszél a békéről. Ha nem fogunk össze a békéért, akkor mindannyian háborúban fogunk meghalni.” Zárásként Celente valamiféle tragikus eseményre vagy hamis zászló műveletre figyelmeztet, amely okot ad majd a pénzhatalomnak a bankok bezárására, és ezen a módon leválasztják az embereket a saját pénzügyi forrásaiktól. „Ezúttal sokkal rosszabb lesz. A tervem a három G körül áll: fegyverek, arany és menekülési terv.”

Beesett elgondolkodnivaló
578 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page