top of page

MVSZ-hírek – Kovács-Hárs Klári: 2021. évi Záró-nyilatkozat – Európa élén Gaál Zsóka, a magyar sakktehetség – Riadalom IzraelbenMXIVK előzetes – Kovács-Hárs Klári: A Magyarok X. Világkongresszusának (2021) Záró-nyilatkozata


Kovács-Hárs Klári, az idén sorra kerülő Magyarok XI. Világkongresszusa (augusztus 15-20.) Szervezőbizottságának titkára sajtótájékoztató keretében ismertette a 2021-ben lezajlott Magyarok X. Világkongresszusának Záró-nyilatkozatát.

 


A felvétel itt tekinthető meg:

 
 

Európa élén a 17 éves Gaál Zsóka, a legújabb magyar sakktehetség


Európa legjobbja, a világon pedig egy kínai (Lu Miao-ji) és egy indiai (Velpula Sarayu) lány mögött harmadik legjobb 18 éves korosztályú női sakkozója az ajkai Gaál Zsóka.

 

Gratulálunk, ehhez a nagyszerű születésnapi bejelentéshez!

 

 Fotó: Instagram / Gaal Zsoka
 

Riadalom Izraelben


Ezzel a címmel számol be a BBC arról, hogy az ENSZ égisze alatt Hágában működő Nemzetközi Büntető Bíróság (NBB, avagy ICC – International Criminal Court) vádat emelhet izraeli politikai és katonai vezetők ellen a Gázában zajló hadművelet okán.

 

A tudósítás szerint letartóztatási parancsot adhatnak ki Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök ellen. A brit hírügynökség megemlíti, hogy ilyen letartóztatási parancsot adtak ki korábban olyan vezetők ellen, mint Vladimir Putyin, Moammar Gaddafi (Líbia) és Joseph Kony (Uganda).

 

Az ICC természetesen vádat emelhet a Hamasz vezetői ellen is, a 2023. október 7-i terrortámadás miatt.


Tudni kell, hogy Izrael nem fogadja el az ICC fennhatóságát. Ám a palesztin területek – mind Ciszjordánia, mind Gáza – csatlakoztak a hágai bírósághoz.151 megtekintés

コメント


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page