top of page

MVSZ-hírek: Két nap alatt két magyar Nobel-díjas! – Az aktuális nyirkai jóslat – Ki a WHO-ból!
Két nap alatt két magyar Nobel-díjas!

Karikó Katalin és Krausz Ferenc Nobel-díjas! Ilyen sem volt még!


Két nap alatt két Magyarországon született tudóst tüntettek ki Nobel-díjjal. Október 2-án jelentették be, hogy a 2023. évi orvosi és élettani Nobel-díjat a Szolnokon született, és jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban élő Karikó Katalinnak és kutatótársának, Drew Weissmannak ítélték oda. Másnap, október 3-án röpítették világgá a hírt, hogy az idei fizikai Nobel-díjat a Móron született, és jelenleg Németországban élő Krausz Ferenc, valamint két francia tudós, Pierre Agostini és Anne L'Hullilier kapta.


Karikó Katalint és a COVID-vakcinák kifejlesztésében játszott szerepét a magyar olvasóknak nem kell részletezni. Annál nagyobb meglepetés Krausz Ferenc Nobel-díja, aki majdnem ismeretlen a magyar nagyközönség előtt.


Elsőkként gratulált Karikó Katalinnak Novák Katalin köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök. Ez a kitüntetés érthető módon tölt el nemzeti büszkeséggel sok magyar embert.

Ugyanakkor üröm az örömben az tény, hogy az mRNS alapú koronavírus-vakcináknak rendkívül gyenge a hatékonysága, és az, hogy az embermilliárdoknak történő beadagolásuk után bekövetkezett halálesetek és súlyos megbetegedések száma világszinten kiugróan magas.
Karikó Katalin lelepleződött ügynökmúltja is sok tisztességes emberben vált ki fenntartást személyével szemben, kérdőjelezi meg szemükben munkásságát.

A fizikai Nobel-díjjal kitüntetett Krausz Ferenc a müncheni Max Planck Kvantumoptikai Intézet igazgatója, a Ludwig Maximilians Egyetem Kísérleti Fizikai Tanszékének vezetője, az MTA külső tagja.


Őt az attofizika egyik megteremtőjének, azaz a milliárdod-másodperc milliárdodik idejéig (tíz a mínusz tizennyolcadik hatványon) tartó események optikai úton történő megfigyelését és vizsgálatát végző kutatások úttörőjének tekintik. Ezzel a módszerrel sikerült az atomok elektronjainak mozgását megjeleníteni, és a megelőző gyógyászatban is nagy jövőt jósolnak neki.


Krausz Ferenc munkássága a magyarországi szakemberek előtt ismert volt, olyannyira, hogy a magyar kormány eddig 20 milliárd forinttal támogatta kutatásait. Szakmai körökben már közel egy évtizede a Nobel-díj egyik várományosának tekintették – írja az index.hu.


Krausz Ferencnek nagyszerű eredményéhez gratulált Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke.


A professzor videó-portréját a müncheni Max Planck Intézet honlapjáról lehet elérni, Íme, itt:A Magyarok Világszövetsége a tudásközpontú nemzetépítés elkötelezettje, amit hármas jelmondata is híven tükröz: HAGYOMÁNY – TUDÁS – ÚJJÁSZÜLETÉS.


Az MVSZ a világ minden érdeklődő magyar iskolájába kész eljuttatni a magyar tudósok és feltalálóknak az emberiség javát szolgáló munkásságát ismertető, Dr. Pálfi György által összeállított Tudománytörténeti kiállítást, amelynek anyagát egy Magyarságtudományi füzetben is kiadta (MTF-36).


 

Meghívó: Az aktuális nyirkai jóslat – Hosszú Zoltán előadása a Szt. László-MTA Trianon sorozatában

A Szent László Magyarságtudományi Akadémia keretében zajló Trianon-sorozat következő előadására 2023. október 4-én, 18:00 órakor kerül sor a Turul Ház Bartók-termében.


Előadó Hosszú Zoltán, az előadás címe: Az aktuális nyirkai jóslat.

Házigazda Vajta Dénes, az Országos Trianon Társaság ügyvezető alelnöke. 

Meghívó az MVSZ WHO-munkacsoportjának sajtótájékoztatójára

Az ENSZ Közgyűlésének szeptemberi határozata a WHO (Egészségügyi Világszervezet) jövőbeni szerepéről immár elodázhatatlanná tette Magyarországnak a nyílt világdiktatúrára törő WHO-ból való haladéktalan kilépését.


Erről és a minapi bécsi tüntetésről szól a holnapi sajtótájékoztató. Részt vesznek: Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke, Dr. Tamasi József, az MVSZ WHO-munkacsoportjának vezetője és Tomasevszki László, a munkacsoport tagja.
Időpont: 2023. október 5. csütörtök, 16.30 óra.


Helyszín: Turul Ház, a Magyarok Világszövetségének székháza


Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

845 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page