top of page

MVSZ-hírek: Patrubány Miklós szeptemberi nemzetpolitikai előadása – Emberszerv-kereskedelem
VÁLTOZÁS! – Patrubány Miklós szeptemberi nemzetpolitikai előadásának időpontja

Az Magyarok Világszövetsége elnökének szeptemberi nemzetpolitikai előadására ezúttal NEM 15-én, hanem egy nappal korábban, szeptember 14-én, csütörtökön este 6 órakor kerül sor a Turul Házban, az MVSZ székházában (1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.)

Patrubány Miklós előadásának címe: Gondolatok a magyarországi rasszizmusról


Emberszerv-kereskedelem Ukrajnában

2023-09-13 Magyar Békekör Egyesület Hírek, New York, 2023. szeptember 13. szerda (MB)

Bevett gyakorlattá vált az emberszerv-kereskedelem Ukrajnában, a kijevi jogrend pedig még bátorítja is. Ukránok esnek a szervkivétel áldozatául – vált ismertté az ENSZ-ben kedden.

A közelmúltban elfogadott transzplantációs törvény értelmében ma már nincs szükség közjegyző által hitelesített írásos hozzájárulásra a transzplantációhoz: sem élő donortól, sem hozzátartozóitól. Nem szükséges az aláírások hitelességének ellenőrzése sem. Gyerekekből is lehet szervet kivenni. Egyszerűsödött a szerveltávolítás azoknál is, akik nem adták hozzájárulásukat az adományozáshoz – értesült a Békekör tudósítója.


„Az ukrajnai háború a szervkereskedelem virágzó csatatérévé vált, szerveket gyűjtenek ki sebesültekből és halottakból is” – mondták a Békekör tudósítójának.

Az ukrajnai szervkereskedelemnek különösen nagy haszonélvezői a transzplantációra szoruló hazai és külföldi dúsgazdagok. Úgy tudják, mindennapos gyakorlattá vált az emberi szervek exportja Nyugatra, és szervezett hálózatok végzik az emberi jogokba, és a büntetőjogba ütköző kereskedelmet.


Az ukrajnai gyakorlatot eddig egyetlen nyugati ország sem kifogásolta. Keleti országok hívták fel rá a figyelmet, elsőként Oroszország.

Kiadta: Magyar Békekör
216 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page