VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Nem éri el a tavalyi influenza-számot...

Kedves Gondolkodók!


Tudom, nem igazán esztétikus dolog boldog új évet kívánni ilyen témával, mégis úgy érzem, szeretném minél többetekkel megosztani azokat az adatokat, amiket én is ma tudtam meg.

Apukám precíz emberként (és statisztikával foglalkozó közgazdászként) március óta naprakész táblázatot vezet a világ majd' minden országának fertőzöttségi és halálozási adatairól, folyamatosan kutatja a magyar hivatalos honlapokat is a közzétett számok miatt (ksh, antsz...), és ma ezt mutatta nekem:

2020. márciusig az előtte lévő 10 hétben, ami az akkori influenza ideje volt, összesen 298400 magyar megbetegedést regisztráltak influenzában.

2019-ben a két hónapos influenza-időszakban összesen 408 708 influenza-beteget. (a 2017-es adatokat még nem írta ki, pedig ez a legsúlyosabb év volt, nem is a 2019 a mélypont!)

Ehhez képest 2020. márciustól 2020. december 31-ig korona-fertőzöttek száma Magyarországon: 319139!

Tehát nem éri el a tavalyi influenza-számot!!!!

Forrás a korábbi adatokhoz: www.antsz.hu. Ami a szép még ehhez: március óta az antsz honlapján nem közlik az influenza-adatokat!

Amit A koronavírus-válság megértése és kezelése c. könyvben olvastam, teljesen egybevág nyilván ezekkel.

Hogyan is lehetne értelmes, gondolkozó emberek szemét legalább a tényekre rányitni, hogy miként játszanak velük a számok teljesen értelmetlen közléseivel???

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek