VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Németország fogolytáborokat nyit a karantén-szabályokat megszegő emberek számára

Amit a hazai sajtó sem mond el nekünk


2021. január 19. (LifeSiteNews) Írta: Michael Haynes


Németország bejelentette, hogy COVID - specifikus fogolytáborokat nyit meg azok számára, akik nem teljesítik a koronavírus-válság miatt bevezetett karantén-szabályokat. Hasonló táborokról jelenleg tárgyalnak New Yorkban és Ausztráliában.

A Telegraph jelentése szerint a „sürgősségi hatáskörök” alapján kapott engedély miatt a fogva tartási központokat vagy a fogolytáborokat arra használják, hogy a karantén-szabályokat megszegő személyeket megfékezzék.

Azokat az embereket, akik nem hajlandók önkéntes karanténba vonulni a COVID-19 pozitív tesztje után, vagy miután kapcsolatba lépnek valakivel, aki „pozitív” tesztet mutatott, be lehet helyezni a fogva tartási központokba. A jelentések azonban megjegyzik, hogy azokat, akik nem hajlandóak karanténba vonulni, először figyelmeztetni kell őket, majd pénzbírságot kell kapniuk, ami után a bíró őrizetbe vetetheti őket.

A menekültek táborait fogva tartási központtá átalakító németországi Szászország állam tisztviselői a The Telegraph-nak elmondták, hogy a fogolytáborokat csak azok számára használják, akik „többször is megszegték a karantén körüli szabályokat, még akkor is, ha pénzbüntetést kaptak”.

A Russia Today-nek nyilatkozva egy tisztviselő kijelentette: "Nem feltételezzük, hogy nagyon sokan lesznek, de ha egy bíróság így dönt, lehetőség lesz a befogadásukra."

Szászország mellett Baden-Württemberg, Brandenburg és Schleswig-Holstein is hasonló eljárásokat alkalmaz a szabálysértők letartóztatására. „Baden Württembergben két kórházában az ismételt elkövetők számára fenntartottak szobákat, amelyeket a rendőrség őriz majd. Brandenburg egy menekültközpont egy részét fogja használni, míg Schleswig-Holstein egy fiatalkorúak fogva tartási központjának területét fogja elkülöníteni. "

A hírekre reagálva Joana Cotar, a jobboldali Alternatíva Németországért párt tagja azt írta, hogy a tisztviselők „túl sokat olvastak Orwellből”.

A drákói szabályok tükrözik azokat az intézkedéseket, amelyeket jelenleg New Yorkban mérlegelnek, ahol a New York-i Közgyűlés Egészségügyi Bizottsága által jelenleg felülvizsgálat alatt álló A416-os törvényjavaslat lehetővé tenné a kormányzónak és küldötteinek, hogy elrendeljék azok eltávolítását és / vagy őrizetbe vételét, akik potenciális veszélyt jelentenek mások egészségére. Ha valaki akár egy betegség „gyanús esete vagy feltételezett hordozója” is lehet, akkor őt „az osztály őrizetébe” helyezhetik.

A törvényjavaslat értelmében minden olyan hatáskörrel felruházott tisztviselő, jogosult lenne korlátozni az embereket egy bírósági végzés megszerzésével.

A törvényjavaslat szövege nem különösebben vonatkozik a COVID-19-re, és felhasználható minden olyan „betegségre, amely veszélyeztetheti a közegészségügyet”, abban az esetben, ha a kormá