top of page

Orbán azzal tartja sakkban az EU országait, hogy még a végén megszavazza Ukrajna EU-csatlakozását

Eredeti cikk:

Hagyok időt. Nem olyan bonyolult ez, mint elsőre látszik. Az EU-t jelenleg még az tartja életben, hogy Magyarország az egészen kirívóan ostoba brüsszeli javaslatokat megvétózza, megfúrja valahogy. Ha nem tenné, már évek óta nem lenne EU.


Ha minden átmegy, amit azok az idióták akartak és akarnak, akkor a gazdasági összeomlás, a jelenleginél többszörösen tragikus migránshelyzet, a terrorizmus és mindezek teljes kiterjedése Közép-Európára már rég szétverte volna az egész miskulanciát, vagy akár már háborúban is állhatnánk az oroszokkal.


Az EU állam- és kormányfői nem mind hülyék. Sok közöttük a címeres barom, van néhány nettó elmebeteg is, de nem mind az. Viszont mindannyian olyan belpolitikai közegből érkeznek, amelyet teljesen leuraltak a szélsőliberálisok. az ember meg sajnos ilyen, 1000-ből 990 politikus idomul a közeghez, ahol tenyésztették. Egykor komoly országok vegetálnak évtizedek óta karakteres, önálló politikusok nélkül, akik képesek lennének megőrizni a személyes integritásukat és az országuk szuverenitását.


De azért azt elég sokan tudják, hogy mibe buknának bele bizonyosan a következő választáson. Ilyen egy rendes háború az oroszokkal és Ukrajna EU-csatlakozása. Ukrajna nem is ország, ezt eleve mindenki tudja. Csak egy külföldi titkosszolgálatok irányítása mellett szervezett rablóvezér koalíció által irányított terület, amelyre még a „román” államiság premisszái szerint sem lehet mondani azt, hogy állam. Alig jobb, mintha Líbiát vagy Szíriát csatolnánk az EU-hoz. Arról nem is beszélve, hogy az „ukrán” „szuverenitást” leginkább amerikai nagyvállalatok gyakorolják, Ukrajna tulajdonképpen egy amerikai mandátumterület informálisan. Ez utóbbit egyébként az EU olyan nagy és sűrű nyelvcsapásokkal vette tudomásul és olyan gyorsan, hogy észre sem vettük.


Orbán Viktor azon nagyon kevesek egyike, aki mind a brüsszeli adminisztráció meghatározó személyiségei esetében, mind a kormányfők és államfők esetében ismeri az illetők pszichiátriai státuszát, magyarul azt, hogy tényleg zakkantak-e vagy csak megjátsszák azt. Értékes tudás ez. Az igazi őrültekkel nincs miről tárgyalni, de szilárd ellenállás az agymenéseikkel szemben azért ér valamit addig, amíg nyíltan nem alakítják az EU-t diktatúrává, vagyis van szavazás.


A valóságérzékeléssel rendelkező állam- és kormányfők azonban pontosan tudják, hogy az Orbán Viktor nevű stabil EU-s intézmény kiszámítható működése nélkül mekkora bajban lennének, akkor nekik kellene vétózgatni a rendszeresen felbukkanó brüsszeli őrültségeket. Amit az ő közegük nem hogy nem támogatna, hanem a saját országukban nyírnák ki őket a liberálisok.


A helyzet egyébként kb. mostanra juthatott el oda, az ukrán EU csatlakozás ügyében, hogy a vétó mint eszköz fordítva is alkalmazható. Képzeljük csak el a helyzetet, a sok kretén dühösen, a néhány értelmesebb vezető meg abban a boldog tudatban áll neki szavazni, hogy az Orbán úgyis vétózni fog. Aztán egyszer csak azt látják, hogy nem.


Orbán gyakorlatilag ott és akkor egy szavazással szétverné az EU-t. Az EU vezetőinek több okból sincs terve arra az esetre, ha Ukrajna hirtelen az EU csatlakozás határára kerülne. Egyrészt az EU-nak erre nincs, erre sincs pénze. Ukrajna EU integrációja ugyanis drágább lenne sokkal, mint maga a háború. Attól most tekintsünk el, hogy az Ukrajnában honosított amerikai cégek lopnák el az európai pénz nagy részét, de Ukrajna jelenleg az 1940-es évek szintjén van általános állapotát tekintve, és akkor is évi 2-300 milliárd euróra lenne szüksége évtizedekig, ha nem lopna ott senki.


Ukrajna EU integrációja semmiféle megoldást nem jelentene a háborúra sem, illetve csak tovább mélyítené az EU válságát, hiszen gyakorlatilag végtelen szar minőségű amerikai tulajdonú „ukrán” dömping mezőgazdasági termékekkel árasztaná el az EU-t és kicsinálná az összes ország mezőgazdaságát. Azt meg, hogy az ukrán politikusok miként viselkednének az EU-ban, azt az eddigiek alapján el tudjuk képzelni. A végtelenül korrupt német, spanyol, görög, francia stb. balos (és néppárti) EP képviselők megtanulhatnák, hogy milyen is az igazi korrupció, amit fegyverrel is megtámogatnak. És persze még pár millió ukrán zúdulna Európára, főleg, ha Ukrajna elveszti a háborút, és ahogy a dolgok most kinéznek, ez lesz a 2024-es év elsődleges problémája.


Az EU vezetésének semmire sincs terve Ukrajnával kapcsolatban, azon kívül, hogy ellopható pénzt akarnak adni nekik, a tagállamokéból természetesen, amiből nekik is visszagurul valami. Hogy is lenne más, hiszen semmiféle valóságérzékelésük sincs, ez kiderült az elmúlt bő 12 évben, csak fő állásban korruptak.


Aki a tagállami vezetők közül nem hülye, az pontosan tudja, hogy ez az egész csak színház. Az EU vezetői úgy tesznek, mintha a hangoztatott erkölcsi elveik szerint cselekednének és remélik a legjobbakat, vagyis azt, hogy valaki csak keresztbe fekszik a teljes összeomlásnak. Csak azt felejtik el, hogy elvitték az EU-t már a szakadék széléig, bármelyik nagy „ötletükről” szóló szavazás tömegesen hozhatja olyan helyzetbe a tagállamok jelentős részét, hogy többé nem engedhetik meg maguknak, hogy úgy tegyenek, létezik még az Európai Unió.


Az egyik szokásosan pofátlan ukrán „politikus” azt javasolta, hogy Ukrajnát Magyarország helyére vegyék fel az EU-ba. Hát ahhoz az EU-nak léteznie is kellene. Az EU addig létezik valóságosan, amíg a tagállamoknak, a közép-európaiaknak is, érdekük betartani a közös szabályokat. Az EU már most közelít a teljesen formális létezés állapotához, sokan lapítanak és csak a látszatra ügyelnek, de a háttérben és néha egyre hangosabban a nemzeti érdekeikre figyelnek.


Ukrajna csatlakozása és egy csomó jelenleg futó brüsszeli terv viszont már oda vezethet, hogy már senkinek nem érdeke úgy tenni, mintha az EU tényező lenne vagy létezne. Ne feledjük, Orbán Viktor, ha akarná, egy szavazással kicsinálhatná az EU-t. Elég lenne elintéznie, hogy felvegyék Ukrajnát.


Vezető kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ (b) és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (j) az Európai Politikai Közösség (EPC) harmadik csúcstalálkozóján Granadában 2023. október 5-én. Az Európai Tanács soros elnökségét betöltõ Spanyolország kormánya 47 állam, valamint az EU-s intézmények vezetõit hívta meg az EPC tanácskozására. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

476 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK