top of page

Oroszország pirosan villog, a Nyugat jobb, ha odafigyel (Larry Johnson jegyzete)


Eredeti cikk:

Schiller Mária küldeményeSok nyugati politikussal ellentétben az orosz diplomaták azt mondják, amit gondolnak. Ők nem azok, akik üres, üres fenyegetéseket tesznek. Joe Biden és a NATO lakájok jobban tennék, ha odafigyelnének Oroszország két vezető diplomatájának közelmúltbeli nyilatkozataira. A fenti képen látható Szergej Rjabkov Oroszország külügyminiszter-helyettese. Volt szerencsém találkozni vele. Ő egy előkelő úriember, aki gondosan megválogatja a szavait. Ezért aggódom azon megjegyzése miatt, amelyet a héten tett Joe Biden múlt heti döntésére reagálva, miszerint jóváhagyja az Egyesült Államok által szállított fegyverek használatát oroszországi célpontok elleni támadásokhoz. Rjabkov azt mondta:


"Szeretném figyelmeztetni az amerikai vezetőket a téves számításoktól, amelyek végzetes következményekkel járhatnak. Ismeretlen okokból alábecsülik az őket érő visszautasítás súlyosságát....


Arra kérem ezeket az (amerikai) személyiségeket, hogy ... fordítsák idejük egy részét, amelyet a könnyedségükből ítélve nyilvánvalóan valamiféle videojátékokkal töltenek, arra, hogy tanulmányozzák a Putyin által részletesen elmondottakat” – mondta Rjabkov.


Putyin „nagyon fontos figyelmeztetést adott ki, és ezt a legnagyobb komolysággal kell kezelni” – tette hozzá.


Putyin szerint a Nyugat közvetlenül részt venne abban, ha Ukrajna fegyvereit mélyen Oroszország belsejében csapást mérne, mert az ilyen támadásokhoz szükség lenne műholdas, hírszerzési és katonai segítségére.

Rjabkov nem arról ismert, hogy bullshitter vagy üres fenyegetőzésre hajlamos. Udvarias, de határozott és egyértelmű. Nem valami titkos, kódolt üzenetet küld. Figyelmezteti az Egyesült Államokat. És fontos megjegyezni, hogy Lavrov külügyminiszter is hasonlóan szigorú figyelmeztetést adott ki:


„A Nato nukleáris fegyverei Oroszországot célozzák” – mondja Lavrov.

A Biden-kormányzat a nukleáris tűzvész szélére sodorja Amerikát. Ugyanúgy, ahogy mi sem fogadnánk el, hogy Oroszország nukleáris fegyverrendszereket telepítsen Kubába vagy Mexikóba, Oroszország ugyanezt a mércét alkalmazza önmagával szemben.

Rövid élő közvetítést készítettem a szentpétervári szállodai szobámból, hogy rávilágítsak ezekre az aggodalmakra.


Oroszország pirosan villog, a Nyugat jobban teszi, ha odafigyel.


348 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page