top of page

Patrubány Miklós fulmináns [dörgedelmes] beszéde a Pilvax közben, Március 15-énA Mi Hazánk Március 15-i megemlékezésén Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke fulmináns, nagy tetszést arató beszédet mondott. A megemlékezők tizenöt perc alatt nyolcszor jutalmazták nyílt színi tapssal jutalmazták.


 
 

Kapcsolódó esemény:

A Pilvaxnál történt

Patrubány Miklós Csák János miniszternek:

Le kell köszönni!

A Nemzeti Múzeum lépcsőjénél, Március 15-én nem lehet megkoszorúzni

születésének 200. évében Petőfi Sándor emléktábláját!

Mondjon le! Mondjon le! Mondjon le! – kiáltották, Csák János kultúráért felelős miniszter lemondását követelve Március 15-én a Pilvaxnál megemlékezők, amikor Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke elmesélte a Nemzeti Múzeum lépcsőjénél aznap történteket.

Patrubány Miklós elmondta, hogy a Magyarok Világszövetsége a Nemzeti Múzeum lépcsőjéné, a modern Magyar Nemzet megszületésének helyszínén, annak 175. évfordulóján meg kívánta koszorúzni Petőfi Sándor emléktábláját. De azt kellett látniuk, hogy 2023-ban, Petőfi születésének 200. esztendejében nem lehet azt megkoszorúzni, mert úgy körbeállványozták, hogy nem lehetett megközelíteni.

„Nem valami építkezési terület van ott Barátaim! Nem süllyedt meg a Múzeum lépcsője, hogy körbe kelljen állványozni! Hanem beszédet mondott a Kormány minisztere, és az Ő hangosító berendezéseit – az égig érő hangosító tornyot – azokat építették úgy rá a Múzeumra (lépcsőjére), hogy nem tudtunk oda férni, a koszorút elhelyezni!” – mondta az elnök.

„Van-e ennél nagyobb gyalázat?!” – kérdezte az emlékező tömegtől, majd válaszolt is.

Van! 2006. október 23-án, amikor az ’56-os Forradalom 50. évfordulóját gyalázták meg a szemkilövetők. De azóta … ennél nagyobb gyalázat, hogy Március 15-én, Budapesten, a Múzeum kertben, a Múzeum lépcsőjénél nem lehet megkoszorúzni Petőfi Sándor emléktábláját, ennél nagyobb gyalázat – leszámítva azt – nem történt!”

„Mit kell tennie annak a miniszternek, akivel ez megtörténik?!” – tette fel az újabb kérdést.

„Le kell mondani! Mondjon le! – hangzott a tömegből.

„Semmi gondom Csák Jánossal! Rokonszenves embernek tűnik!...” – folytatta a Magyarok Világszövetségének elnöke, de „még, hogy ha semmi bűne nincs abban, hogy ez így történt. ez a gyalázat megtörtént, lévén, hogy Ő volt a szónok, és Ő képviseli Magyarország kormányát, egy választása van:

Le kell köszönni!

És akkor van magyar tisztesség, és van magyar becsület!”

A Pilvax közt megtöltő megemlékezők – mintegy ezerötszáz fő – hosszan tartó tapssal, és hangos bekiabálásokkal fejezték ki egyetértésüket.

MVSZ Sajtószolgálat

11194/230318

273 megtekintés

Kommentare


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page