top of page

Putyin aláírta a digitális pénzügyi eszközök használatát a nemzetközi fizetésekben lehetővé tevő törvényt
Eredeti cikk:
Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a törvényt, amely engedélyezi a digitális pénzügyi eszközök és a digitális használati jogok, valamint a mindkét eszközt egyszerre tartalmazó digitális jogok használatát a nemzetközi fizetésekben – derül ki a hivatalos jogi információs portálon közzétett vonatkozó dokumentumból.


A törvénytervezet eredeti kiadása a pénzügyi folyamatok modernizációját érintette, míg a második parlamenti olvasat során a dokumentumot a digitális pénzügyi eszközök felhasználásával történő, határokon átnyúló fizetések lehetőségével egészítették ki, a külföldi pénzügyi eszközök kivételével.


Az Orosz Nemzeti Bank a kormány által felhatalmazott szervvel együtt meghatározza a digitális jogokkal rendelkező valuták különálló műveleteinek feltételeit, valamint lehetősége lesz az ilyen műveletek betiltására.


(No, ezért érdemes odafigyelni arra, hogy akármennyire rokonszenvesek is Putyin nemzet- és kultúravédő törekvései, mint birodalmi, nagyhatalmi vezető ő is a digitalizáció, a központosított pénzügyi szabályozás és felügyelet előnyeinek kiaknázásában, ennélfogva pedig nemcsak a nemzeti önrendelkezés óvásában, de egyúttal az egyedi emberi szabadságjogok korlátozásában érdekelt. – a Szerk.)


325 megtekintés

留言


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page