top of page

Reggeli szemezgetésünk idegennyelvű, külföldi sajtóból (2022.05.05.)

Ferenc szerint a transzatlanti katonai szövetség ott „ugatott” Oroszország ajtaja előtt. Ferenc pápa azt mondta, hogy a NATO „ugatása” Oroszország ajtaja előtt vezethetett Vlagyimir Putyin ukrajnai inváziójához – és azt mondta, felajánlotta, hogy Moszkvában találkozik az orosz elnökkel. A Corriere della Sera olasz lapnak adott interjújában Oroszország szomszédja felé irányuló halálos agressziójáról elmélkedett, és azt mondta, bár talán nem megy el egészen addig, hogy a NATO jelenléte a közeli országokban „provokálta” Moszkvát, de „talán megkönnyítette” az invázió bekövetkezését.


A Kongresszusnak el kell utasítania az Őrült Oroszország AUMF-et (AUMF = katonai erő felhasználásának engedélyezése)

Az USA-nak nincs érdekében, hogy csatlakozzon az ukrajnai háborúhoz. A Kongresszusnak meg kell tagadnia minden olyan intézkedés jóváhagyását, amely támogatja a konfliktusba való közvetlen beavatkozást. Adam Kinzinger képviselő most egy új határozatot támogat, amely engedélyezi az amerikai katonai erő alkalmazását a háborúban. Létfontosságú, hogy a Kongresszus elutasítsa ezt a határozatot. Kinzinger az ukrajnai katonai akciók egyik leghangosabb agitátora volt, és azért akarja ezt a felhatalmazást keresztülvinni. Azt szeretné, hogy az elnök szabad kezet adjon az Egyesült Államoknak egy potenciálisan katasztrofális háborúba való bevonására. Kinzinger határozata felhatalmazást adna az elnöknek, hogy erőszakot alkalmazzon, hogy "segítsen" "Ukrajna területi integritásának megvédésében és helyreállításában" egy orosz biológiai, vegyi vagy nukleáris támadás esetén.. Az elnöknek világossá kell tennie, hogy nem kíván élni a Kinzinger által javasolt felhatalmazással.


Biden dicséri a Lockheed Martint, amiért folytatja a Javelin rakéták gyártását, ezt alabamai üzemlátogatással honorálta. A látogatásra a Javelin utánpótlás miatti aggodalmak közepette került sor, mivel az Egyesült Államok ezreket küld Ukrajnába, de az alapanyagok és az alkatrészek hiánya miatt akadozott a termelés. Az üzemben tartott beszédében Biden dicsérte a Lockheed Martin dolgozóit, amiért a fegyvert Ukrajna számára gyártották. „A lényeg az, hogy köszönöm, köszönöm, köszönöm. Ez az oka annak, hogy itt vagyok” – mondta. Mióta Oroszország február 24-én megtámadta Ukrajnát, az Egyesült Államok több mint 3 milliárd dollárnyi katonai segélyt küldött az ukránoknak, köztük több ezer Javelin rakétát. Biden arra készül, hogy hosszú távon támogatja Ukrajnát Oroszországgal szemben, és 33 milliárd dolláros új segélyt kért a Kongresszustól Kijevnek, amely 20,4 milliárd dollár katonai segítséget is tartalmaz.


A Gyűrűk Ura J. R. R. Tolkien angol író és filológus világhírű fantasy-regénye. Zelenszkij elnöktől kezdve az ukrán tisztviselőkig egyre inkább a regény és a belőle készült film fordulatait használják az Oroszországgal való konfliktus megfogalmazására.

A Journal of Hepatology április végén megjelent jelentése egy 52 éves németországi férfi esetét írja le, akinél akut hepatitis – májgyulladás – alakult ki két-három héttel azután, hogy a Pfizer-BioNTechtől kapott mRNS-alapú COVID-19 vakcinát. (a BNT163b2 vakcina). A kutatók azt találták, hogy az erősen aktivált T-sejtek „felhalmozódnak és egyenletesen oszlanak el” a férfi májának különböző területein a COVID-19 vakcina felvétele után, és akut hepatitis alakult ki.


Az Egyesült Államokban további 10 állam jelenti súlyos akut hepatitis – ismeretlen eredetű májbetegség – hasonló eseteit, miután a Centers for Disease Control and Prevention (CDC) nemzeti egészségügyi riasztást adott ki a vírus titokzatos terjedése miatt április 21-én. Az esetek korábban egészséges, 1 hónapos és 16 éves kor közötti gyermekeket érintettek, akik közül sokuknál hirtelen hepatitis alakult ki, és gyomor-bélrendszeri tüneteket mutattak, beleértve a hasi fájdalmat, hasmenést és hányást, valamint sárgaságot vagy a bőr és a szemek sárgulását. Doug Schultz, a minnesotai egészségügyi minisztérium szóvivője április 30-án azt mondta a KSTP-TV helyi tévéállomásnak, hogy számos megmagyarázhatatlan hepatitises esetet vizsgálnak gyermekeknél. A gyerekek közül kettőnek – egyikük csecsemő, a másik kétéves – májátültetésre volt szükség – mondta.


Az USA szándéka, hogy Európát is hadviselő féllé tegye. „2022. február 24-én Oroszország megtámadta Ukrajnát és ez, miután nem maradt korlátozott, helyi háború, mára egyre inkább azt a kockázatot hordja magában, hogy azt a világot, amiben az utóbbi több mint harminc évben éltünk, alaposan megváltoztatja. A háborút, és ez mostanra mindenki számára egyértelmű, az USA vívja Oroszországgal az ukránokon keresztül. És feltett szándéka, hogy Európát is hadviselő féllé tegye. Az orosz agresszió megtorlásául az USA gazdasági, pénzügyi, kereskedelmi, kulturális és jogi háborúval felelt. Ezzel totális-globális célokat tűzött ki. Az USA évszázados demokráciaexportjának folytatásaként orosz rendszerváltást és Putyin elnök eltávolítását akarja kieszközölni. Oroszország teljes elszigetelését és ellehetetlenítését célozza meg. Ezzel azt üzeni a világnak, hogy aki ellene fordul, vagy ellenszegül az érdekeinek, azt letörli a térképről, még ha hatalmas gazdasági erőforrásokkal rendelkező egykori nagyhatalomról van is szó, amelyik rendelkezik atomarzenállal is. Aki a Pax Americanát megkérdőjelezi, erre a sorsra jut.” „Folytatnunk kell az egészségügy, az oktatás és a honvédelem reformját. Újra kell gondolnunk az általános hadkötelezettség (férfi és női egyaránt) visszavezetését. (Érdemes lenne erről egy nemzeti konzultációt kezdeményezni.) Hiszen a háború, mint látjuk, egyáltalán nem veszett ki a világból, még Európából sem, sőt, ott folyik a határainkon.”


(vukics)
503 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page