top of page

Reggeli szemezgetésünk – idegennyelvű, külföldi sajtóból is (2022.06.22.)

Az orosz megszállók már bejelentették, hogy elkezdték az őszi búza aratását a szerintük felszabadított egykori ukrajnai területeken. Az aratást elsőként Zaporizsja megyében a Melitopoli járás földjein kezdték el. A térségben kiváló termést, a becslések szerint mintegy kétmillió tonna búzát takarítanak be az ottani gazdaságok, közölte az orosz propaganda gépezet. Hozzátéve, hogy hamarosan a többi megszállva tartott területen is elindulnak a kombájnok. A „felszabadított” területekről learatott búzát vasúton és speciális teherautókkal a Krímre szállítják. Az új hatalom tájékoztatója szerint hamarosan Bergyanszk és Herszon kikötőiben hajókra rakodják az új termést. (v)


Lássuk be furcsa ez az egész ukrajnai háborús argumentáció. Ilyen PR-ja ugyanis még egyetlen hadviselésnek sem volt, mint ennek a globalista Mupett shownak. Látjuk a “Z” jelzésű háborús maszlagot, a rengeteg FAKE NEWS hírt, a 2 garasos, debil propagandát és a meghökkentően ostoba, sorra lelepleződő hazugságokat. Csak a valóságot nem látni. A valóságot ugyanis egyelőre nehéz kibogozni.


Az ukrán elnök szerint eredményes beszélgetést folytattak a magyar kormányfővel. (csodálkoznék, ha elmenne)


Olekszij Aresztovics, az ukrán elnök kabinetfőnökének tanácsadója szerint az ukrán védelmi erők a déli régiókban voltak a legszilárdabbak, de sajnos árulók segítették a megszállókat. Aresztovics egy interjúban mondta el, szerinte miért sikerült az oroszoknak villámgyorsan lerohanni és hatalmukba keríteni Herszon megyét és Zaporizsja megye egy jelentős részét. A tanácsadó úgy véli, hogy elvben e vidékeken kellett volna legerősebbnek lennie az ukrán honvédelemnek. Lehet, hogy a katonák megtettek mindent, ám közbejöttek objektív és szubjektív tényezők. Az orosz haderő számára óriási előnyt jelentett, hogy a légierő gépei a közeli Krímről szálltak fel és támadták az ukrán haderőt. A terepviszonyok is az oroszokat segítették, hisz a síkságon nagyon nehéz elrejtőzni a légitámadások elől. Mindezek mellett az árulók szerepe is döntő fontosságot nyert. Sajnos pont a döntéshozó beosztásokban lévő személyek voltak azok, akik az orosz megszállók oldalára álltak. Ilyen volt például Igor Szadohin, a Herszon megyei terrorellenes központ vezetője, aki azt is elárulta a megszállóknak, hol húzódnak az elaknásított védvonalak. Aresztovics szerint a helyi területvédelmi alakulat parancsnoka is átállt és most az oroszok oldalán harcol. Az ilyenekből meglehetősen sok van, de ki fogják őket szűrni és elnyerik méltó büntetésüket, mondta az elnöki hivatal tanácsadója. (v)


A biztonságpolitikai szakértő nem lát esélyt a közeljövőben a békére, ugyanis szerinte mind a két fél fokozza az erőfeszítéseit. Demkó szerint Donyecknél egy „mini Verdun, egy első világháborús vérszivattyú” alakult ki.

Elmondta azt is, hogy mind a két oldalon rendkívül nagyok a veszteségek.


Az orosz elnök elmondta, hogy Moszkva a lehetséges fenyegetések figyelembe vételével fogja erősíteni és fejleszteni fegyveres erőit.


2022 első hó tizenkettedikén azt az állásfoglalást adta ki az Európai Gyógyszerügynökség, hogy a négyhavonta beadott ismétlődő oltások gyengíthetik az emberek immunreakcióját. Akkor tehát most ki nem hallgat a szakértőkre? Na már most a magyar nem lefizetett orvosok szerint is pontosan ez a tényállás. Azt gondolom, hogy ha majd meglesz a nagyarányú sokszorosan átoltott, adagolni fogják ezeket a híreket. Ugyanis stratégiai kérdés, hogy csak ők, vagyis a „tudomány” ismerheti el, ítélheti meg a jelenséget.


A tv műsor 2022. június 13-án készült. A hivatásos szószóló nem lankad, nem fárad, folyamatosan igyekszik fenntartani a para-szintet. Nem tudom, ki veszi ezt még be, bár ha elég hangosan, elég sokáig, elég nagy hazugságot szajkóznak, az emberek előbb-utóbb tényként fogják elfogadni.A gyerekek kovid injekcióira is kell pénz és a másik járványra is, ami ellen szintén mindenkit oltani kell Amerikában. Tényleg jól ki van tervelve ez a “járványok évtizede”, mindent elkövet a vakcina maffia (Biden/Fauci/Gates) hogy hatalmas milliárdokat szakítson le az amerikai emberek pénzéből – az államkasszából, valamint a világ minden országának az állami pénzéből. Vax adó formájában sarcolják a világot, miközben csak gazdagodnak, gazdagodnak, milliárdjaikat megsokszorozzák. És ezt mi a világ polgárai némán nézzük, eltűrjük! Meddig ?


Több mint harminc éve először egyidejű metró- és vasúti sztrájk kezdődött kedden Nagy-Britanniában. Országszerte csaknem leállt a vasúti közlekedés, és a londoni metróhálózat alkalmazottainak sztrájkja miatt a brit főváros tömegközlekedése is komoly fennakadásokkal működik. A kedd délelőtti adatok szerint a londoni metró tízezer, az országos vasúti vállalatok 40 ezer alkalmazottja csatlakozott a sztrájkhoz.


Pintér Sándor minisztersége alatt fejlesztették a rendvédelmi szervek és a zsidó közösségek közötti együttműködést.


A malmöi svéd államegyház munkatársai cikkükben amellett érvelnek, hogy az egyháznak nyitottságot kellene mutatnia a poliamoria felé “a sokszínűséggel való megbékélés” jegyében.


Egy napos teljes szilencium, egy hónapos negatív megkülönböztetés a büntetés a szólásszabadság jegyében. Kétszer is törölte bejegyzését a Facebook, majd erőteljesen korlátozta Máthé Zsuzsa hivatalos oldalát, miután a Szent István Intézet igazgatója a Budapest Pride szervezőinek üzent. A lapunk által is szemlézett bejegyzésben Máthé felhívással fordult az lmbtq-lobbi éves nagy rendezvényének főszervezőihez, melyben azt vetette fel,

„Mi lenne, ha a szervezők a homoszexuális emberek egészségének védelme érdekében és hazánk egészségügyi ellátórendszerének kímélete céljából, valamint egy esetleges magyarországi járványgóc kialakulását megelőzendő idén elállnának a Budapest Pride megrendezésétől...”


Alaptörvény-módosítást kezdeményezett Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.


Közel ezer évig kísérte végig a magyar történelmet az ispánok tisztsége, amit csak a nácik és a kommunisták diktatúrái roppantottak meg, majd töröltek el. Írásunk a főispánok alkonyáról.
530 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page