top of page

Reggeli szemezgetésünk idegennyelvű sajtóból 2022.04.08.

Miközben az amerikai kongresszus megszavazta Oroszország kereskedelmi státuszának megvonását, valamint betiltotta az orosz olaj- és gázimportot a buchai atrocitások után, Antony Blinken külügyminiszter jelezte, hogy az Egyesült Államok visszatartja az Ukrajna által kifejezetten kért fegyvereket. „Új fegyverrendszereket kérnek, amelyekről azt gondolják, hogy hasznosak és hatékonyak lennének” – mondta Blinken újságíróknak a NATO-központban, egy kétnapos miniszteri találkozót követően. „Szeretünk a saját szakértelmünk mentén haladni. A Pentagon mindent megtesz, hogy segítsünk meghatározni, hogy szerintünk mi lehet hatékony az oroszok ellen vívott háborúban. Olyan fegyverekre van szükség, amelyet az ukránok azonnal tudnak használni, amint megkapják, és amihez mi is ténylegesen hozzá tudunk férni” – mondta, hozzátéve, hogy az Egyesült Államok dolgozik azon, hogy a megfelelő fegyverek gyorsan eljussanak Ukrajnába. Blinken megjegyzései megegyeznek Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter és Mark Milley vezérkari főnökök véleményével. Austin és Milley a héten azt mondta a törvényhozóknak, hogy Ukrajna kívánságlistáján szereplő egyes fegyverrendszerek működéséhez több hónapos kiképzés szükséges.


10 a nagyfiúnak? A CBS News szerint az újonnan megszerzett banki nyilvántartások azt mutatják, hogy a bankok több mint 150 pénzügyi tranzakciót találtak, amelyek Hunter vagy James Biden globális üzleti ügyeit érintették és „aggályosként” jelöltek meg. Az elmúlt 18 hónap során többször is megjegyezték, hogy Joe Biden bátyja, James és Hunter Biden nemzetközi ügyletei aggodalmat keltettek a Biden család és a Kínai Kommunista Párt közötti kapcsolatok miatt. "Vannak Biden nevű embereink, akik olyan kínai üzletemberekkel foglalkoztak, akik kapcsolatban állnak a Kommunista Párttal" – mondta Chuck Grassley szenátor, az Igazságügyi Bizottság republikánus tagja a CBS Newsnak, Catherine Herridge-nek. "Szerintem James Bidennek nagy része volt ebben."


Kína csütörtökön arra figyelmeztette az USA-t, hogy határozott intézkedéseket fog hozni, ha Nancy Pelosi, az Egyesült Államok képviselőházának elnöke Tajvanra látogat, és azt mondta, hogy egy ilyen látogatás súlyosan érintené a kínai-amerikai kapcsolatokat. A lehetséges látogatást sem Pelosi hivatala, sem a tajvani kormány nem erősítette meg, de néhány japán és tajvani média arról számolt be, hogy a látogatásra azután kerül majd sor, hogy az amerikai politikus hétvégén Japánba látogat. Zhao Lijian, a kínai külügyminisztérium szóvivője azt mondta újságíróknak, hogy Peking határozottan ellenzi az Egyesült Államok és Tajvan közötti hivatalos interakció minden formáját, és Washingtonnak le kell mondania az utazást.


(vukics)501 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page