top of page

Rendkívüli szemezgetésünk – idegennyelvű sajtóból is (21:32) 2022.04.10.


A jogvédő szervezet ügyvezetője, Gaudi-Nagy Tamás – aki a perben egyébként tanú volt és arról számolt be hogy a vád koronatanúja neki és egy volt képviselőtársának 2010-ben arról számolt be, hogy vele szemben kényszervallatást alkalmaztak Budaházyékre terhelő vallomások érdekében – lapunknak megerősítette, hogy hallott a Szász Endre elleni elfogatóparancs kiadásáról, de nincs tudomása a vádlott hollétéről. A megismételt eljárásban a vádlottak szabadlábon védekeztek és reménykedtek egy törvényes, felmentő ítéletben. Csalódniuk kellett. A tárgyaláson való jelenlétről többen is lemondtak korábban, de az ítélethirdetésen ezzel a lehetőséggel csak Szász Endre élt. (...) Nem tudok csodálkozni azon, hogy eltűnt. Egyetértek Gulyás Gergely miniszterrel: szerintem is teljesen leszerepelt az igazságszolgáltatás ebben az ügyben. Szakmaiatlan, törvénytelen ítélet született, ráadásul megismételt eljárásban most csak elsőfokon, egy 13 éves eljárást követően – magyarázta Gaudi-Nagy Tamás, aki megjegyezte, a többi vádlott családos, rendezett életvezetésű ember, mindvégig együttműködtek a hatóságokkal, ezért sem indokoltak a letartóztatások.


Koronavírus: Müller Cecília új eljárásrendet adott ki Mentesül a járványügyi megfigyelés alól, aki védettségi igazolvánnyal rendelkezik. (No lám, semmivel sem különbek a mieink, mint az EU-Bizottság. Legfeljebb nem két, hanem négy napot vártak.)


NATOsztán hatalmas részét rávetették arra, hogy úgy viselkedjenek, mint egy lincselni szándékozó russzofób csőcselék. Ebben a furcsa országban nem tolerálható az ellenvélemény. Mára már teljesen világos, hogy a neoorwelli „kétperces gyűlölet” russzofób kampánya, amelyet a Hazugságok Birodalma indított el a Z hadművelet kezdete után, valójában egy új „24/7 Hate”. NATOsztán hatalmas területeit vonták be az egységes gyűlölet intézményébe. (v)

Dmytro Kuleba ukrán külügyminiszter vasárnap kijelentette, hogy "stratégiai hiba" volt Németország és Franciaország részéről, hogy 2008-ban nem engedték Ukrajnának a NATO-csatlakozást, írja a CNN. Ha NATO-tagok lennénk, ez a háború nem következett volna be - mondta Kuleba az NBC műsorában vasárnap. "A 2008-ban Németország és Franciaország által elkövetett stratégiai hibát, amely elutasította az Egyesült Államok és más szövetségesek Ukrajna felvételére irányuló erőfeszítéseit, most mi fizetünk meg" – mondta Kuleba. "Nem Németország vagy Franciaország fizeti meg ennek a hibának az árát, hanem Ukrajna" – tette hozzá. (v)


Oroszország, a donyecki és a luhanszki "népköztársaságokkal" az oldalán a Donbaszban nem egyedül Ukrajnával, hanem országok egész sorával harcol – jelentette ki szombaton Gyenyisz Pusilin, a kelet-ukrajnai donyecki szakadár terület vezetője. "Az Oroszországi Föderáció, a Donyecki Népköztársaság és a Luhanszki Népköztársaság mára már biztos, hogy nem egyedül Ukrajnával, hanem országok egész garmadájával néz szembe. Talán egyenesen a NATO-val? Feltehetően ez így nem teljesen pontos, de bizonyos résztvevők elég sokan vannak, így például a magánbiztonsági cégek és kivezényelt kiképzők formájában" – mondta Pusilin a Szolovjov Live nevű YouTube-csatornán nyilatkozva. (v)
416 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page