top of page

Sem a rendőrség, sem a seriffek, sem egy különítmény nem bírt az ajtóval. A suli mindenese segítettAgmand Apafarkas tudósítása


frissítve: 2022.05.27., 9:40


Lassan többet és többet tudunk meg a texasi eseményekről. A legény / leány neve Salvador RAMOS volt, nem Romas, mint az első jelentésekben. Kb. egy héttel az események előtt töltötte be 18-ik életévét, és azonnal két fegyvert vásárolt...


Amikor útközben Ramos észrevette, hogy egy járőr a nyomába szegődött, megpróbált elmenekülni. Nem véletlenül állt meg az iskola előtt, hanem belerohant egy útszéli sáncba, s nem tudott kijönni belőle. Akkor szállt ki a fegyverekkel a kocsiból.

Szemben az iskolával, egy temetkezési vállalkozó előtt két ember állt és beszélgetett. Amikor meghallották a kocsi zaját az árokban, reflexszerűen oda fordultak. Ramos rájuk lőtt, de egyiket sem találta el, s ők rögtön elfutottak.


Ezután rohant be az iskolába

Az iskolának saját rendőrsége van: egy kapitány, öt rendőr és egy biztonsági őr.

A bejáratnál a biztonsági őrbe ütközött, akit félrelökött, s berohant egy osztályba.


Az osztálynak azonnal bezárta az ajtaját, s lelőtte a tanárt. Utána minden gyilkosság ebben a teremben történt.

A első szemtanúknak igazuk volt, nem egy rendőr üldözte, hanem egy határőr.


Nem is egy akármilyen határőr, hanem egy BORTAC ügynök, aki rádión azonnal segítséget kért. A BORTAC (Border Patrol Tactical Unit), egy különlegesen kiképzett, nagy ütőképességű speciális harci alakulat, amely mindenkinek segítségére áll, ha arra szükség van. Los Angelesben, az 1992-es fekete lázadozás és gyújtogatás alatt (Rodney King lázadás) ők is segítségünkre jöttek. Nemcsak itt, nemzetközi szintén is használják őket.


A vérontás kb. 40 percig tartott.

Az iskolai rendőrség szerint megtettek mindent, amit tudtak, s a gyilkost (aki KIZÁRTA ŐKET) egy teremre "izolálták", hogy ne kerüljön más ártatlanok közelébe...

Közben kinn, az utcán; kb. 50 rendfenntartó gyűlt össze, akiknek fő gondja az volt, hogy az összegyűlt szülőket / lakosokat távol tartsák az iskolától.

Ahogy telt az idő, és kihallatszott a lövöldözés, a szülők nem értették, miért nem törnek be rendet tenni. Egy idő után szülők úgy döntöttek, ők maguk törnek be Közülük a rendőrök többet földre tepertek, és eltávolították őket.

Egy film erről.

A rendfenntartók között ott volt az iskolai rendőrség, a városi rendőrség, megyei sherifek és egy BORTAC különítmény. Az ügyet végül a BORTAC különítmény oldotta meg: megrohamozták az iskolát, "betörtek" az osztályba, s lelőtték Ramost.


Most már ez tisztázódott: egy veterán BORTAC ügynök lőtte le Ramost. Szinte neki is életébe került: Ramos a fejére célzott, de szerencséjére csak horzsolta a feje tetejét, s megszaggatta a sapkáját.


Fennebb idézőjelet használtam az osztályba való betöréssel kapcsolatban. Ez ugyanis érdekesen történt:

az osztály ajtaján korábban olyan jó munkát végeztek, hogy EGYETLEN jelenlevő hatóság sem volt képes betörni. Így megkeresték az iskolai mindenest, akinek minden ajtóhoz volt kulcsa, az kinyitotta az ajtót, s akkor "betörtek" ...

Erről a témáról több itt és itt:

Egy apró részlet, melyről nem illik beszélni.

Ramos édesanyja a szomszédokkal beszélgetve elmondta, nem érti, a fia miért lőtte le a nagymamát, mert ő úgy tudta, hogy nagyon szerette.

Ami a gyerekeket illeti, A GYEREKEK SOKAT CSÚFOLÓDTAK VELE, ÉS ZAKLATTÁK KINÉZÉSE ÉS ÉLETMÓDJA MIATT.
 
Sajnos, ma újabb szomorú hírek érkeztek Texasból.

Az egyik tanár, akit Texasban az őrült lelőtt, egy tanárNŐ volt, Irma Garcia. Az angol egy szót használ, nincs különbség tanár és tanárnő között. Maradt utána egy 50 éves férj, és 4 gyerek, 23, 19, 15 és 13 évesek. Ma a férje, Joe, bement az iskolába egy megemlékezésre, virágokkal a feleségére emlékezve. Utána hazament, leült, s három perc után eldőlt, meghalt egy súlyos szívrohamban. (A Dallas-i NBC csatornától itt.)

A nap másik kiemelkedő híre a Wall Street Journal-től, a pénzügyi szakemberektől érkezett. Híreiket a helyi, Uvalde-i szomszédok panaszaira alapozzák. Ezek részleteikben meglehetősen különböznek az eredeti helyi jelentésektől. Szerintük Ramos pl. nem rohant be egyenesen az iskolába, hanem kb. 12 percig az utcán lézengett, jobbra-balra lövöldözve. Így az sem világos, mit tett ezalatt az a hatósági egyén, aki autóval idáig üldözte ...? 12 perc után ugrott át a kerítésen, s szaladt be az iskolába. (l. itt)

Minél többet tudunk meg, annyival elkeserítőbb az egész történet....

 

Más: Davos.


Az egyik jelentős mozzanat az volt, amikor jelenlevők azt javasolták hogy

az adókat minden államban emelni kellene, mert a kormányoknak sok pénzre lesz szükségük a nemzetgazdaságokat újraépíteni.
 

Megint más:

A március 18-i National Geographic magazinban egy érdekes cikk jelent meg az oltásokról. Azért figyeltem fel rá, mert nem értettem, egy földrajzi magazin miért tárgyal oltásokat.


Magyarul:

"Képzeljen el egy olyan gyógymódot (gyógyszert), amely ugyanolyan fertőző, mint a betegség, amely ellen harcol egy oltás, amely szaporodik a házigazda testében, és elterjedhet közeli másokra, gyorsan és egyszerűen megóva az egész populációt a mikrobiális támadásoktól. Ez a világ számos olyan csapatának célja, amely újjáéleszti az ellentmondásos kutatásokat az önálló oltások fejlesztése érdekében."

Erről azóta se láttam / olvastam semmit, sehol máshol. Lehet, csak én vagyok túl pesszimista, de aggódom egy olyan vegyszertől, melyről azt sem tudom, hogy hol vagy mikor kaphatom el s adhatom tovább. A Covid már nulla. Mostantól kezdve mégis igyekszem távol tartani magam másoktól.


Csak szólok, hogy az emberek tudják, mi következhet...

Agmand Apafarkas
 

Kapcsolódó írásunk:


Ez a hír egy amerikai tömeggyilkosságról másképp lesz tálalva, mire elér Magyarországra
344 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page