top of page

Svájc az elektromos járművek betiltását fontolgatja az áramkimaradások elkerülése érdekében


Eredeti cikk:

DECEMBER 7, 2022 BY NEWS WIRE

Schiller Mária küldeményeGondoljatok rá úgy, mint egy óriási IQ-tesztre a modern ember számára.


Előbb-utóbb a kollektív Nyugat "zöld" mozgalmának szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy az elektromos autók minden, csak nem zöldek. A hatalmas lítiumakkumulátorokat (amelyeket nagyrészt afrikai gyermekrabszolgák segítségével bányásznak) feltöltő hálózatot valójában földgáz, dízel és szén (valamint nukleáris energia) táplálja.


Amikor tehát az ENSZ vagy a WEF társadalmi mérnöki főpapjai a "szén-dioxid-semleges" vagy "szén-dioxid-mentes" utópiáról prédikálnak, tudd, hogy valójában az iparosítás leépítésére gondolnak, ami téged és az utódaidat érinti.


Tsvetana Paraskova az Oilprice.com-tól jelenti...


Svájc korlátozhatja az elektromos járművek (EV-k) használatát áramellátási hiány esetén ezen a télen egy új, négylépcsős terv keretében, amely az áramkimaradások és áramszünetek megelőzésére irányul.


Az energiabiztonság biztosítása érdekében ezen a télen Svájc lehet az első ország, amely korlátozhatja az elektromos járművek vezetését és használatát – írja a Der Spiegel című német napilap több médiajelentésre hivatkozva a svájci négylépcsős akciótervről az áramkimaradások elkerülése érdekében.


Az energiatakarékossági tervek harmadik szakaszában Svájcban betilthatják az elektromos autók vezetését (kivéve a "feltétlenül szükséges utazások" esetén). Az ország az autópályákon is szigorúbb sebességkorlátozást tervez a nemrég javasolt, de még el nem fogadott akciótervben.


Svájc jellemzően Franciaországból és Németországból importál áramot, hogy teljes áramszükségletét fedezze, de idén a szomszédos országok kínálata korlátozott.


Franciaországban az atomenergia-flotta rendelkezésre állása a szokásosnál jóval alacsonyabb, ami oda vezetett, hogy az ország nettó villamosenergia-importőrré vált, miután évtizedekig nettó exportőr volt. A francia villamosenergia-hálózatot 2023 januárjában a korábban becsültnél nagyobb mértékben fenyegeti a feszültséges áramellátás veszélye az alacsonyabb nukleáris energiatermelés miatt. Az országot ezen a télen áramkimaradások veszélye fenyegetheti, amikor az áramellátás nem lesz elegendő a kereslet kielégítésére – mondta a hét elején Xavier Piechaczyk, a hálózatot üzemeltető RTE vezetője.


Németországban hasonló a helyzet, mivel a közműszolgáltatóknak orosz vezetékes gázellátás nélkül kell boldogulniuk.


Svájc áramellátása télen is bizonytalan marad, és nem zárhatók ki az elegendő villamosenergia-kapacitással kapcsolatos problémák – közölte még júniusban a svájci szövetségi villamosenergia-bizottság, az Elcom. A francia nukleáris energiatermelés és a Svájcba irányuló francia áramexport várhatóan alacsonyabb rendelkezésre állása miatt a Franciaországban termelt áram svájci importja ezen a télen valószínűleg jóval alacsonyabb lesz a korábbi téli szezonokhoz képest – közölte az Elcom.


Ezért Svájcnak körülbelül 4 gigawattóra (GWh) áramimport-szükségletét a többi szomszédos országból, Németországból, Ausztriából és Olaszországból származó importból kell fedeznie. Az Elcom szerint azonban ezen országok villamosenergia-exportjának elérhetősége nagymértékben függne a rendelkezésre álló fosszilis tüzelőanyagoktól, főként a földgáztól.


Tsvetana Paraskova az Oilprice.com számára.

 

(fordítás: a www.DeepL.com/Translator /free version/ segítségével)


376 megtekintés

Kommentare


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page