top of page

Szenátorok banki adatokat hoztak nyilvánosságra Biden fia részére történt kétes kifizetésekről
Angelika Mihalik


Az USA szenátusának tagjai banki adatokat hoztak nyilvánosságra Joe Biden elnök fia részére történt kétes kifizetésekről


Hunter Bident Kína pénzelte


Chuck Grassley szenátor 2022. március 22-én


A nyilvánosságra hozott banki adatok szerint Joe Biden elnök fiának egy, a Kínai Kommunista Párthoz kötődő cég különböző kifizetéseket teljesített.

Sens. Chuck Grassley (R-Iowa) és Ron Johnson (R-Wis.) március 28-án és 29-én mutatták be az USA szenátusában a banki nyilvántartásokat.

Az egyik egy 100 000 dolláros átutalásról szól, amelyet Hunter Biden egyik cége, az Owasco kapott a CEFC China Energy-től, amely egy mára már megszűnt, a kínai kommunista rezsimmel szoros kapcsolatban álló cég volt

Egy másik egy 5 millió dolláros átutalás, kedvezményezettje a Hudson West. A cég egyik befektetője és vezetője Hunter Biden. A pénz a Northern International Capital-tól érkezett, ez a vállalkozástól, az előző bekezdésben szereplő, a kínai kommunista párthoz kötődő CEFC partnere. Egy, a szenátorok által szintén nyilvánosságra hozott szerződésből kiderült, hogy Hunter Biden személyesen 500 000 dollárt kapott "egyszeri megbízási díjként".

Két másik szerződésből kiderült, hogy a CEFC 1 millió dollárt fizetett a Hudson Westnek, és 1 millió dollárt utalt át a Hudson West az Owascónak. A dokumentumok alapján úgy tűnik, hogy a pénz Hunter Bidenhez került, akinek az volt a feladata, hogy Patrick Ho kínai üzletembernek a képviseletében járjon el Ho egyébként megvesztegetéssek segített a CEFC-nek előnyökhöz jutni.


(...) 

Tovább a cikkhez

327 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page