top of page

Szómágia

Ahol a főáramú média már nem tud érvényesülni és manipulálni a tömegeket, ott megpróbálja újradefiniálni vagy egyszerűen betiltani. Erről írt összefoglaló cikket a Russia Today News.

A főáramú médiabirodalom elhatározta, hogy minden formában és minden eszközzel felszámolja a „helytelen gondolkodást” és szent háborút hirdetett a szólásszabadság ellen.

A szólásszabadság egykor az amerikai társadalom és történelem alappillére volt. De ma azzal kell szembesülnünk, hogy átfogalmazzák valami kényelmesebbre. De ha ez nem sikerül, akkor jobb, ha feledésbe merül.

Ha mindenki szabadon beszélhet, és érvelése megalapozottá válik, az emberek élete veszélybe kerül. Ez a hazug mantra. Azoknak, akiknek a véleménye eltér a fősodortól, nem szabad megengedni, hogy ezeket a véleményeket hangoztassák, nehogy szavaik megzavarják a manipulálható embereket, vagy az emberek érzéseit, gondolatait.

Az elmúlt hetekben a New York Times-tól az NBC-től az Independentig tartó kiadványok felhívást tettek közzé a „szólásszabadság” újragondolására – vagy talán még jobb, ha teljesen le is selejtezik –, mert az már nincs összhangban a modern társadalommal. Ez hallgatólagosan elismeri, hogy a média-birodalom saját véleménye nem versenyezhet az eszmék piacán, és hogy a legnagyobb erőfeszítések ellenére sem tudják cenzúrázni a másként gondolkodókat.

Ugyanakkor hiába ragaszkodnak hozzá, ez a viselkedés nem korlátozza a közösségi média felhasználóinak a szólásszabadságát, akik egyre többen vannak, és az elmúlt hónapokban egyre erősebb a hangjuk.

Parler –Telegram – MeWe – Minds – Rumble – Brighteon – egymást érik a menekülési útvonalak, ahová a drasztikus és már-már fasiszta–bolsevik–kommunista cenzúrát és feljelentgetést idéző szólásszabadság korlátozást elviselni nem tudók és nem akarók átmenekültek kiutat keresve.

Ha nem sikerül diadalmaskodni az eszmék piacán – a szavak erőszakos tömegének logikája szerint – csupán azt jelenti, hogy a piacnak szigorúbb szabályozásra van szüksége. Ha nem lehet meggyőzni az embereket, hogy 2 + 2 = 5, az csak azért van, mert a matematika rasszista.

Azzal, hogy a szólásszabadságot – amely az amerikai társadalom alapja volt – a demokrácia veszélyeként jelölte meg a főáramú médiabirodalmat irányító gondolatrendőrség, ezzel lényegében befejezte azt a munkát, hogy elpusztítsa mindazt, ami az országot sikeressé tette.


Russia Today 2021. január 19


(A kép forrása: itt)

20 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page