top of page

Szomorú karácsony Párkányban (Szilaj Csikó-tudósítás)

A héten a szlovákiai Párkány városában jártam, ahol megnéztem, hogy a november 18-án kezdődött akárhányadik lezárás után milyen helyzet van.Teljesen megdöbbentő, hogy hova vezetett a 2020. óta tartó "húzd meg, ereszd meg" típusú "járvány"-kezelés az éltanuló Szlovákiában. Mi történt nemzettársainkkal, akik többségben élnek ebben a csodálatos, Esztergommal szemben lévő kisvárosban?

Ha valakinek bármilyen kétsége lenne, hogy valójában miről szól a COVID-19, akkor tegyen egy sétát a hajdan virágzó boltokkal, vendéglátóhelyekkel teli főutcán. Itt Magyarország közelsége, és az egész évben üzemelő híres fürdő miatt nyüzsgő élet volt mindig. Jelenleg alig van nyitva valami, amelyik üzlet vagy kocsma pedig még kinyithatna, már az is tönkrement.Nincs szórakozás párkányi moziSzolárium zárva


Moziba, fodrászhoz se járjon senki, mindenki menjen csődbe, a multinacionális áruházakban (Billa, Lidl) nyugodtan összefogdoshatjuk a kiflit, de az autóalkatrész-boltba nem léphetnek be az oltatlanok.


Kapufa kocsma tönkrement


Oltatlanoknak és kutyáknak tilos a belépés


Oltott sofőrt keresünk


A látogatásom után olvastam, hogy az oltatlanok a gyorsvonatokra és a távolsági buszokra nem szállhatnak fel. A személyvonatokon és a helyi járatokon egyelőre nincs szigorítás, úgy látszik, a lassabb járaton nem terjed a koronavírus. Vagy pusztán az oltatlanok szívatása a cél, hogy ne tudjanak karácsonyra emberi módon hazajutni vidékre?

A fanatikus COVID-hívőket kivéve talán már mindenki számára kirajzolódik, mi a valódi cél: a kisemberek, kisvállalkozások tönkretétele, az ünnepek megszentségtelenítése, az államtól való tejes függőség kialakítása, a kommunizmust meghazudtoló diktatúra kiépítése és az emberek minden mozdulatának szabályozása, megfigyelése.

Ezt érdemeljük, mert eltűrjük.

(tudósítónktól)452 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page