top of page

Úgy tűnik, Oroszországnak nem lesz szüksége téli offenzívára a háború megnyeréséhez

Paul Craig Roberts jegyzete


Eredeti cikk:

Schiller Mária küldeménye
Az alabamai Moon megbízható forrásnak bizonyult az ukrajnai konfliktusról szóló tudósításokban. November 23-i bejegyzése arra utal, hogy az orosz kormány vagy hadsereg egy része végre felismerte, hogy Oroszország háborúban áll. A beszámoló itt olvasható:

  • https://www.moonofalabama.org/2022/11/ukraine-lights-out-no-water-and-soon-no-heat-.html

Úgy tűnik, hogy a Kreml nyolc hónapja tartó politikája, hogy megvédje Ukrajnát a támadástól, és ezzel segítse Ukrajnát abban, hogy háborút folytasson az orosz erők ellen, véget ért. Ukrajna infrastruktúráját – áram, közlekedés, víz – leállítják. Az Ukrajna működőképessége elleni valódi háborús orosz támadások fokozatosan terebélyesednek, s ez szélesebb körű és súlyosabb károkat eredményezett. Úgy tűnik, hogy az oroszok nem akarnak mindent tönkretenni, feltéve, hogy a Nyugat és bábukormánya, Ukrajna észhez tér.


A nyugati kurvamédia természetesen nem számol be a valós helyzetről. A nyugati presszók egy propagandaminisztérium, és az orosz vereségről alkotnak képet. Nehéz lenne meghatározni a nyugati média legrosszabb hazudozóját, hiszen végtelen számú jelölt van, de

a brit Telegraph munkatársa, Charles Moore az egyik vezető jelölt a legelrugaszkodottabb jelentések közzétételében:

Lásd például: "Vlagyimir Putyin egyetlen reménye most az, hogy megrémíti a Nyugatot, hogy tárgyaljon Ukrajna győzelmeiről."

A Telegraph azt is közli, hogy "Ukrajna karácsonyra elérheti a Krímet".

Amerikai úgynevezett "orosz szakértők" ugyanezeket a téveszméket terjesztik.

Következésképpen a nyugati népek teljesen hamis képet kapnak a helyzetről. Oroszország egy nap alatt elpusztíthatná Ukrajnát anélkül, hogy nukleáris fegyvereket használna.

A Kreml visszafogottságának – ami véleményem szerint stratégiai hiba, mivel lehetővé tette a Nyugatnak, hogy belekeveredjen és kiszélesítse a háborút Ukrajnában – számos jogos oka van. Ukrajna és az ott élő lakosság évszázadok óta Oroszország része. Sok a vegyes házasság. Az ukránok többsége nem kedveli a neonácikat, akik az USA 2014-es kormánybuktatása óta uralják Ukrajnát, és szenvednek tőlük. A Kreml nem akar a határán egy szegénységtől sújtott romországot, és a Kreml nem akarja az ukrán infrastruktúra újjáépítésének felelősségét.


Hihetetlen számomra, hogy a nyugati "szakértők" és "riporterek" olyan ostobák és korruptak, hogy megírták a nevetséges beszámolókat a konfliktusról, amelyek az ő nevüket viselik. Ez teljes képtelenség, és azt a hamis hitet szította, hogy Oroszországot le lehet győzni, és hogy "Ukrajna karácsonyra a Krímben lehet".


Az, hogy az ilyen abszurd propaganda hatásos lehet, azt eredményezheti, hogy az USA/NATO bakancsokat helyez a földre, és akkor lesz harmadik világháború.


Washington szempontjából minél inkább elpusztul Ukrajna, annál jobb. Ha Putyin végre felhagy a félmegoldásokkal és belevág a valódi háborúba, akkor a háborúnak hamarosan vége lesz. Ha Washington meg tudja akadályozni, hogy Zelenszkij addig adja meg magát, amíg Ukrajna el nem pusztul, akkor Washington hasznot húzhat abból a gazdasági és pénzügyi tehermentesítésből, amelyet az újjáépítés Oroszországra ró.

Washington szempontjából minél több problémát okoz Oroszországnak, annál jobb, függetlenül attól, hogy az ukránok mennyibe kerülnek.

Amit most látunk, az Washington és a NATO-fővárosok óriási embertelensége.

Igazságtalan, hogy Ukrajna fizeti meg a nyugati embertelenség árát, nem pedig Washington és az európai fővárosok.

 

(Fordítás: a www.DeepL.com/Translator /free version/ segítségével)


667 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page