VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Ukrajna újabb tragédiája – Az ország után eladták szerveiket, most a gyerekek következnek

Keleti szomszédunk rendszeresen szállítja az elképesztőnél elképesztőbb történeteket, ennek ellenére a kormányzat idegen érdekeket kiszolgáló magatartása miatt nem kell tartania attól, hogy a „normatív imperializmust” exportáló, a kulturális dominanciájukat hirdető nyugati hatalmak bármit is számon kérnek rajtuk. A neokolonista országok soha nem fognak semmit számon kérni olyan kormányokon, amelyek bármikor képesek saját állampolgáraik jólétét, biztonságát feláldozni a nyugati felsőbbrendűség kiszolgálásáért. Ezeken a helyeken nem számít, hogy a nemzetközi normákat megsértő cselekedetek valósulnak meg. A lényeg, hogy az extraprofit hová kerül. Ha az országon belül marad, akkor szervezett bűnözés, ha a nyugati bankszámlákon landol, akkor következetes, átgondolt emberi humánum következménye.

Jó, ha mindenki tudatosítja magában, hogy a jelenlegi európai elit folyamatosan közreműködik a jelenkor legkegyetlenebb bűncselekményeinek elkövetésében.

A globális szervkereskedelemről, a gyermekkereskedelemről, a béranyaság kérdéséről nem sok hiteles információt hallani a napi sajtóban. A nagyobb hálózatok működése akkor válik csak igazán láthatóvá, amikor egy-egy térségben nagyobb háborús gócpont alakul ki.

A délszláv háborút és Jugoszlávia felbomlását övező időszakról tudni, hogy térségünkben ez volt a szervkereskedelem virágkora, s ezt a ténykedésüket egyes hálózatok a háború vége után is folytatni próbálták. Különböző visszaélések, erőszak, elhanyagolás, családi konfliktusok vagy pedig a szegénység miatt évente több ezer gyerek tűnik el Európában, és egyre többen kínálják szerveiket a rövid távú megélhetés érdekében a gazdag nyugati, ázsiai vevőknek.