VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Vajda Miklós: Figyelj magyar, nehogy elvegyék a hazádat!
Az Európai Bizottság hárommilliárd eurót szán

Lukansenka elmozdítására


Az Európai Bizottság 3 milliárd eurós gazdasági csomagot terjesztett elő Fehéroroszország demokratikus átmenetének támogatására – közölte az uniós bizottság.

A brüsszeli testület hangsúlyozta, a 3 milliárd eurós terv az Európai Unió elkötelezettségét tükrözi a fehérorosz nép augusztusi elnökválasztáson kinyilvánított, békés és demokratikus átmenet iránti vágyának támogatására. Az augusztusi fehérorosz elnökválasztás nem volt sem szabad, sem tisztességes – szögezték le. Amint Fehéroroszország megkezdi a demokratikus átmenetet, az Európai Unió aktiválni fogja a támogatási tervet – közölték. (Csak az a szabad és tisztességes választás, amely olyan eredményt hoz, ami megfelel a globalista bankárkaszt érdekeinek. VM)

Az EU támogatni fogja Belaruszt, ha Lukasenka nincs többé a képben.

A bizottsági közlemény Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét idézte, aki azt mondta: az EU az ország népének azt üzeni, hogy látja és hallja a változás, a demokrácia és egy jobb jövő iránti vágyukat. A fehérorosz hatóságoknak pedig azt üzeni: semmiféle elnyomás, brutalitás vagy kényszer nem törvényesítheti az önkényuralmi rendszert.

„Minszk mindezidáig figyelmen kívül hagyta a fehérorosz nép demokratikus döntését. Ideje megváltoztatni az irányt” – fogalmazott. Von der Leyen hozzátette: akkor, amikor Fehéroroszország megkezdi a békés demokratikus átmenetet, akkor az EU ott lesz, hogy kísérje ezen az úton. (Ez azt jelenti, hogy majd Brüsszel és a mögötte állók megmondják, hogy mi a jó a beloruszoknak, és – mint Ukrajnában – majd kiképzett CIA ügynököket ültetnek a kormányba.)

Az uniós bizottság közölte, a támogatási terv, számos gazdaságösztönző intézkedést foglal magában Fehéroroszország fejlődésének előmozdítására. (Ez pedig azt jelenti, hogy majd az utolsó rozsdás szögig kirabolják az országot.)

Ezek közé tartozik egyebek között a legfontosabb strukturális reformok támogatása, a beruházás segítése a fenntartható infrastruktúrákba, valamint a zöld és digitális átalakítás megkönnyítése. Segíteni fogja továbbá az innováció fellendítését, az éghajlatvédelmi fellépéseket, valamint a demokrácia, az átláthatóság és az elszámoltathatóság megteremtését. A gazdasági csomag mellett a javaslat kétoldalú keret-megállapodás megkötését is kilátásba helyezi az EU és a demokratikus Fehéroroszország közötti hosszabb távú kapcsolatok megerősítésére – tették hozzá. Forrás: MTI

Érdemes emlékeztetni rá, hogy Magyarországon áprilisban választás lesz. Nem kizárt, hogy az EB és Ursula majd felajánlja, hogy a minket is elkísér az úton, egészen a nemzeti önfeladásig.

72 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek