top of page

Vajda Miklós: Figyeljünk a jelekre! Elvárnám, hogy a kormány színt valljon

Néhány héttel ezelőtt Novák Katalin Köztársasági-elnök asszony hivatalában fogadta a magyarországi LMBTQ civil szervezetek vezetőit.

  • Ezek többek között azt kérték, hogy a Köztársasági elnök asszony nyújtson be olyan törvényjavaslatot, amivel újra lehetővé válik a nem, és ehhez kapcsolódóan a név megváltoztatása.

Aztán jöttek más hírek is:

  • A Honvédség vezérkarában bevezetik a gender-képzést.

  • Az EU Bizottsága meg akarja erősíteni a gyermekes homoszexuális párok jogait. Őket minden tagállamban szülőként kell elismerni. (Ursula kijelentése)

Majd a kormány karácsony előtt óriási eredményként adta hírül, hogy a tárgyalások eredményeként, Magyarország megkapja az eddig Brüsszelben visszatartott pénzeket.


Ezt mindenki nagy megnyugvással vette tudomásul, aztán jöttek más hírek is.


Például ez:


A Magyar Nemzet 2022. december 24-i internetes oldaláról:


Az Európai Bizottság eddig csak az igazságszolgáltatás függetlenségét hiányolta Magyarországon, de a lap szerint már az LMBTQ-jogokkal és a menekültügyi rendszerrel is baja van Brüsszelnek – olvasható a Mandiner cikkében.


Az EU jogi aggályok miatt tartja vissza a magyarországi kohéziós alapok teljes összegét – írta meg a Reuters. A lap beszámolójában érdekesség, hogy rámutat: az unió eddig csak az igazságszolgáltatás függetlenségét hiányolta Magyarországon, most viszont már az LMBTQ-jogokkal és a menekültügyi rendszerrel is baja van.


Mint a lap emlékeztet:


az Európai Bizottság csütörtökön közölte, hogy mindaddig visszatartja a Magyarországnak szánt 22 milliárd eurónyi uniós kohéziós forrást, amíg a kormány nem teljesíti az igazságszolgáltatás függetlenségével, az egyetemi szabadsággal, az LMBTQ-jogokkal és a menekültügyi rendszerrel kapcsolatos feltételeket.


Tényleg a gyermekvédelmi törvénnyel lenne baj?


A Reuter szerint a bizottság közölte, hogy „a vitatott magyar LMBTQ-ellenes törvény, amely korlátozza az iskolákban a homoszexualitással és a transzneműséggel kapcsolatos tanítást, valamint a »tudományos szabadságot és a menedékjogot fenyegető súlyos kockázatok« miatt Magyarország nem felel meg az EU Alapjogi Chartájának”.


A nekünk járó pénz addig nem folyósítható, amíg megfelelő nem lesz a hazai rendszer – tette hozzá a bizottság.


Eddig a cikk, a többit már én teszem hozzá.


Magyarra lefordítva tehát:

  • ameddig Magyarországon Brüsszelnek nem tetsző bírósági ítéletek is születnek;

  • ameddig az iskolákba nem engedjük vissza az aberráció oktatását;

  • ameddig nem engedjük be a gazdasági bevándorlókat;

addig egy árva eurót sem utalnak Magyarországnak.

Amennyiben ez az ára annak, hogy Magyarországnak átutalják az alaptalanul és jogtalanul visszatartott összegeket, akkor én szívesen lemondok róla, mert az univerzális emberi morál, a keresztény hit és erkölcs, a nemzeti kultúra, a hazám megvédése számomra fontosabb bármekkora délibábosan belengetett összegnél.

Mi jöhet még, hiszen ezek a feltételek – ha igaznak bizonyulnak – csak egy részösszeg átutalását érintik.


Úgy gondolom, hogy valaki megnyugtató magyarázattal tartozik, az ellentétes híreket illetően.


Továbbá elvárnám, hogy a kormány színt valljon ebben az ügyben.
563 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page