top of page

„Vérlázító, ahogy a Budaházy-ügyet kezelték a bíróságok”

Eredeti cikk: Magyar Nemzet


Korábban megírtuk, hogy államfői kegyelemben részesül a Budaházy-ügy hét érintettje, miután Novák Katalin köztársasági elnök aláírta az érintettek kegyelmi kérelmeit. Mint ismert, Budaházy Györgyöt 17 év fegyházra, további 14 vádlottat pedig összesen több mint száz év szabadságvesztésre ítélt terrorcselekmény és más bűntettek elkövetése miatt a fővárosi törvényszék idén márciusban.


Kondor Katalin, Hegedűs Loránt és a vádlottak családtagjai december 11-én jártak a Sándor-palotánál, hogy elvigyék a vádlottak kegyelmet kérő levelét a köztársasági elnöknek.

Lapunk Kondor Katalin rádiós és televíziós újságírót, a Budaházy-bizottság az Igazságtételért (BBI) nevű civil társaság alapítóját kereste az ügyben. Kondor Katalin üdvözölte, hogy hét vádlott kegyelmet kapott, ugyanakkor sajnálatosnak tartja a bíróságok jelenlegi működését.


Mint mondta, a köztársasági elnök asszony is elismerte közleményében, hogy változtatni kell a bíróságok gyakorlatán, mert tevékenységük adott esetben vérlázító.


(...)


– Budaházy Györgyék példátlanul szigorú büntetése súlyos támadás a magyar emberek igazságérzete ellen és felháborító a hosszú évekre elnyújtott késlekedés. Mondják, hogy a magyar társadalom jogásztársadalom, de ehhez az igazság keresése is hozzá tartozna, nem csak a létszám – zárta.


 


253 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page