top of page

Vukics Ferenc: A britek elutasítják a 12-15 éves korú fiatalok beoltását
Öt nappal ezelőtti a hír. Először úgy gondoltam, hogy legalább egy tucatnyian fognak erről tudósítani Magyarországon, ezért feleslegesen még egy cikket írni róla. Azóta szerencsére egy barátom figyelmeztetett, hogy valami oknál fogva ez a nyilatkozat mégsem lett olyan népszerű a magyar médiában.

Az Egyesült Királyság oltóanyag-tanácsadó testülete elutasította a Covid-oltások jóváhagyásával kapcsolatos kérelmet az egészséges, 12–15 éves gyermekek számára. A tanácsadó testület szerint csak az alapbetegségben szenvedő fiataloknak javasolják az oltás felvételét, de ahhoz nem járulnak hozzá, hogy az oltások általánossá váljanak a korosztály számára, azt állítva, hogy kevés gyakorlati haszna van. Pénteken az Egyesült Királyság Védőoltási és Védőoltási Vegyes Bizottsága (JCVI) közölte, hogy kiterjeszti a Covid elleni védőoltások beadását a 12 és 15 év közötti korosztályra, de csak azokra, akiknek alapbetegségei vannak. A világ más részein hozott döntésekkel ellentétben azonban a vakcinát nem kínálják szélesebb körben az adott korosztály számára. A JCVI azt állítja, hogy kevés haszna lehet az egészséges tizenévesek oltásának a vírus ellen.

A JCVI véleménye az, hogy összességében a Covid-19 elleni védőoltás egészségügyi előnyei a 12 és 15 év közötti egészséges gyermekek számára valamivel nagyobbak, mint a lehetséges ártalmak”– közölte a JCVI-vel foglalkozó Covid-19 immunizálási akciócsoport elnöke, Wei Shen Lim.

A csoport azt mondta, hogy „elővigyázatossági megközelítést” alkalmaznak a kérdésben, megjegyezve, hogy az egész korosztály Covid-19 elleni oltással történő beoltásának előnye csak csekély mértékben nagyobb, mint a lehetséges ártalmak.

Az mRNS-vakcinák, amelyek az Egyesült Királyságban csak a fiatalabb generációk számára elérhető oltások, ritka mellékhatásokhoz, például szívizomgyulladásos esetkhez kapcsolódnak.

A JCVI közölte, hogy ezeket a vakcinákat folyamatosan felülvizsgálják.

A kormány oltási tanácsadói hangsúlyozták, hogy a korosztályból csak nagyon kevesen kerültek kórházba a Covid-19 miatt, és azok többsége, akik komolyan szenvedtek az új koronavírus szövődményei miatt, azok korábban is akut betegségekben szenvedtek.

Adam Finn, a JCVI tagja a Reutersnek a következőt nyilatkozta:


"Bizonytalanságok vannak a Pfizer oltás okozta (szívizomgyulladás) hosszú távú következményeivel kapcsolatban, és emiatt valóban meglehetősen sokkal szűkebb tartomány van jelen a kockázat/haszon egyensúly kapcsán ezeknél a gyermekeknél, mint amire tiszta lelkiismerettel megfogalmaznánk az ajánlást."

 

Forrás:


44 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page