top of page

Vukics Ferenc: A Pfizer szerint a hat (hét) oltás elég lehet őszigA BioNTech szerint három adag Pfizerre van szükség az omikron elleni küzdelemhez. Ez azt jelenti, hogy összesen HAT injekció szükséges a „teljes” oltási sorozathoz. Ennyi oltás biztosíthatná (a jelenlegi állapot szerint) a „teljes védettséget” körülbelül a nyár végéig. Egy új variáns megjelenése persze tovább ronthat a helyzeten.


Ahogy eddig megismertük őket, bátran kijelenthetjük, hogy akkor is lesz majd egy új tervük a profit maximalizálására.

Ugur Sahin, a BioNTech vezérigazgatója bejelentette, hogy megkezdi egy háromadagos vakcina értékesítését, kifejezetten a vuhani koronavírus (Covid-19) omikron változatára.

Az elmúlt időszak alaposan megtépázta a Pfizer oltóanyagának tekintélyét, ennek ellenére elérték, hogy a legtöbb európai ország csak velük kereskedik, és a gyerekek oltására is csak az ő vakcinájukat alkalmazzák.

Jellemző, hogy mennyire „magabiztosan” nyilatkoztak. A Pfizer-BioNTech-től szokásos kétadagos kezelési rend már a múlté. Itt már eleve számításba vették az „emlékeztető” oltás(ok) szükségességét. „Nagyon világos, hogy az omikron-változat elleni oltóanyagunknak háromadagos vakcinának kell lennie" – mondta Sahin, hivatkozva „az omikron-változatból származó adatokra” állításainak bizonyítékaként.

A BioNTech márciusra tűzte ki az oltóanyag bevezetését, és hat hónappal ezután érkezik egy másik omikron-specifikus emlékeztető oltás (ami azt jelenti, hogy már a hetedik oltásnál fogunk tartani!).

Habár az EMA is felhívta a figyelmet az egymást követő oltások immunrendszert errodáló hatásaira, úgy tűnik, hogy a gyógyszergyárat nem nagyon hatották meg az elmúlt hetekben megjelenő tanulmányok figyelmeztetései.

A Moderna, a Pfizer-BioNTech versenytársa is jelezte, hogy ők is egy omikron-specifikus oltóanyag fejlesztésén dolgoznak, amelyet majd a közeljövőben „kiegészítő oltóanyagok” követnek majd. „A közelmúltban mRNS-kompatibilis egyének esetében ez körülbelül 6 mRNS-lövést jelenthet egy év leforgása alatt” – figyelmeztet a The Burning Platform arra vonatkozóan, hogy a BioNTech és a Pfizer a következő évre rengeteg oltást tervezett beadni az embereknek.

A The Burning Platform szerint ezt azért teheti meg, mert a WHO felerősítette az omikronnal kapcsolatos félelmeket, ezáltal hozzásegítette a Big Pharmát, hogy a végletekig növelje a profitját.

Tedros Adhanom, a WHO főigazgatója a közelmúltban tartott beszédet, amelyben az omikron variáns miatti félelmeinek adott hangot, arra utalt, hogy az „jelentős hatással lesz a járvány lefolyására” az új oltóanyag megjelenése.

Több szakértői csoport is teljes felháborodásának adott hangot a kijelentéssel kapcsolatban.

A The Burnig Platform szerint az új variánsban komolyabban csak a „teljesen beoltott” emberek betegszenek meg, míg a többiek csak enyhe megfázásos tüneteket tapasztalnak.

Állításuk szerint az omikron is gyorsan át fog alakulni, és a gyógyszergyártók (most már láthatóan föggetlenül attól a ténytől, hogy tovább szelídül, vagy veszélyesebbé válik) mindent megtesznek, hogy eddigi előjogaikat továbbra is fenntartsák.

A csoport szerint a plandémia előtt sem a Moderna, sem a BioNTech nem gyártott sikeresen egyetlen kereskedelmi forgalomban kapható terméket sem.

A cégek az általuk „Fauci-vírusnak” elnevezett kórokozó megérkezésével kerültek hirtelen a gyógyszerkartellek élére, és több milliárd dollárnyi jogosulatlanul szerzett hasznot halmoztak fel.

A csoporthoz hasonló véleményt megformáló Jordan Schachtel független újságíró olyan adatokat tett közzé, amelyek azt mutatják, hogy

minél többen kapnak védőoltást, annál jobban terjed a betegség. „Ez ellentétes az olyan emberek ígéreteivel és állításaival, mint Joe Biden, Tony Fauci és Rochelle Walensky, akik mind azt ígérték, hogy a plandémia véget ér, ha a legtöbb ember felveszi az oltást.”

A Pfizer készítményeinek „kiválóságát” alaposan megkérdőjelezi a terepen zajló események hosszú sora. A következő diagramon a Pfizerrel átoltott Izrael, a „kínaival” oltott Egyesült Arab Emirátusok és az „alig oltott” Dél-Afrika adatait láthatjuk. Emirátusok: Shinopharm; Izrael: Pfizer; Dél-Afrika 32% átoltottság.

Ez most már nagyon kínos. Érthetetlen, hogy mi miért rendelünk tőlük tízmilliószámra oltóanyagot.


Itt pedig azt láthatjuk, hogy a „Djokovics-űző” Ausztrália (noha kutya keményen betartotta a lezárási szabályokat) valójában hogyan is „küzd” a járvánnyal. Mi is ezt akarjuk?


 

Forrás:


870 megtekintés

Commenti


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page