top of page

Vukics Ferenc: A szegedi kutatók már áprilisban találtak megoldást a járványra


A Szilaj Csikó hasábjain már többször adtunk hírt reményteljes magyar kezdeményezésekről, amelyek megkönnyíthették volna a hazai járványkezelést, és bebuktathatta volna a világ egyik legnagyobb üzletét. Ide sorolható a heparinnal kapcsolatos magyar kutatás is.

Az Év példaképe-díjas szegedi kutatóorvos, Dr. Letoha Tamás 2012 óta dolgozik együtt a Pfizerrel és több, a világpiacot uraló gyógyszergyárral. Munkájának elismeréséül Dr. Letoha immár EU legnagyobb génterápiás projektjének, a Pfizer vezette ARDAT-nak (Accelerating the Reserch and Development of Advanced Therapies) lett a projektmenedzsere.Cégével, a Pharmacoidea Kft.-vel jelenleg gyógyíthatatlannak tartott betegségek ellenszereinek kifejlesztésén dolgozik. 2017 óta Európa legnagyobb gyógyszerfejlesztési programjában is részt vesz, többek között a humán koronavírus izolálójával, Albert Osterhaussal együtt.

Így írt Facebook oldalán eddigi pályájáról:


„Ezekbe a pozíciókba azért juthattam, mert lételemem a kritikai gondolkodás. Hezitálás nélkül képes vagyok megbuktatni gyógyszerjelölteket, ha a hatékonysági vagy mellékhatás-profil alapján az indokolt. Nincs bennem kétség, hogy a génterápiás fejlesztések számos, a COVID-nál sokkal súlyosabb és jelenleg gyógyíthatatlan betegségek megoldásához járulhatnak hozzá, de mindezek nem írhatják felül a racionális gyógyszerfejlesztés tudományos alapjait. Ezek pedig most, kb. másfél éve, gazdasági és politikai szempontok alapján ijesztő mértékben lebontásra kerültek.”


A hírneves kutató sokak megrökönyödésére a kínai Sinopharm-al oltatta be magát.


„Visszatérve a kínai oltásra, a Sinopharm vakcinájának alkalmazását sokan támadták, de az újabbnál újabb tüskefehérje-variánsok megjelenésével kijelenthető, hogy az immunizáció szempontjából a magyar lakosság jól járt vele. A teljes vírust tartalmazó kínai vakcina ugyanis nemcsak a tüskefehérje, hanem a nukleokapszid és a membrán-régiók ellen is kialakít egyfajta immunitást. Ez azt jelenti, hogy lehet ugyan, hogy a Sinopharm a SARS-CoV-2 tüskefehérje elleni védelme, így az antitestválasz esetleg gyengébb, de a többi oltással szemben a vírus egyéb, kevésbé változó részei ellen is védelmet nyújt, ami a variánsok ellen szélesebb körű védelmet eredményez. Mivel Magyarországon a lakosság egy része ilyen oltást kapott, és szemben például a kizárólag Pfizert alkalmazó Izraellel, több különféle vakcinát alkalmaztunk, így kellőképpen heterogén védettsége van a népességnek, hogy a variánsokkal szemben is védettebbek legyünk.”


Dr. Letoha és nővére (aki az antikoagulációs terápia alkalmazásával 25%-ra csökkentette a súlyos COVID-betegek halálozását) tavaly áprilisban tette közzé a heparin szerepével kapcsolatos kutatását. Azonnal lejárató cikkek jelentek meg róla. Hamar kiderült, hogy mennyi irigye van a saját kollégái között. Később Kemenesi Gábor pécsi virológus egyenesen oltástagadónak nevezte a neves kutatót.


„Az egyik a félelem ettől a szokatlan kihívástól, a másik pedig a tudatlanság, amely olyan vírustagadó posztok formájában akadályozza a vírus leküzdését, mint a nemrég megjelent Letoha-interjú. Kérek mindenkit, hogy se a félelemnek, se pedig a Letoha/Gődény/stb.-féle álszakértői megnyilvánulásoknak ne engedjen – mindkettő ellenszere pedig a tudományos tudás keresése, megértése és követése.”

Nézzük, mit írt legutóbb Dr. Letoha a heparin-ügyről:


„A modern orvostudományban, amikor egy betegség kiváltó oka bizonyítást nyer, a szakemberek mindenfajta molekuláris technikák igénybevételével elkezdik elemezni a betegséget kiváltó molekula kölcsönható partnereit. Ezen ún. szerkezet-hatás elemzések célja olyan gátló vegyületek feltérképezése, amelyek a betegséget kiváltó ágenshez célzottan kötődve képesek megszakítani a betegség patológiás lefolyását. Ezt a folyamatot nevezzük racionális gyógyszerfejlesztésnek.”


„Szerencsére a SARS-CoV-2 vírusnál sokkal egyszerűbb volt a helyzet: a vírus tüskefehérje S1 alegysége (ami egyébként felelős az emberi sejtekhez való kötődésért) tartalmaz egy evolúciósan konzervált, azaz az emberi szervezetben is megtalálható, ún. heparin-kötő szekvenciát (balra). Amiből, ugye, logikusan következne, hogy a vírus molekuláris felépítésének nyilvánosságra kerülésével a tüskefehérje-szekvenciát feltérképező szakemberek kórusban elkezdtek a véralvadás-gátlásra már évtizedek óta biztonsággal alkalmazott heparinért kiáltani.”


„Mégsem ez történt. És bár egy maroknyi szakember, köztük molekuláris biológusok, farmakológusok és klinikusok valóban ezt tették, a magukat szakmai szervezetnek csúfoló gittegyletek mereven elzárkóztak a heparin-származékok használatának népszerűsítésétől.”


„Még egyszer: egy heparin-kötő szekvenciát tartalmazó, a halálnál is halálosabbnak kikiáltott vírus ellen a szakmai szervezetek a napokig tartó tesztek mellett a citromos teát, C-vitamint és az emberéleteket tönkretevő karantént javasolták, mint szerintük tudományosan megalapozott és racionálisan célzott antivirális eljárást.”


„És mint ahogy a mi vizsgálatainkat sem lehetett vég nélkül eltitkolni, úgy a betegágy mellett dolgozó és a betegek érdekeit is felvállaló orvosoknak sem lehetett megtiltani, hogy heparint alkalmazzanak egy heparin-kötő szekvenciát tartalmazó, a betegek halálát valójában a tüdő mikroerekben kiváltott vérrögképződés miatt okozó vírus ellen (jobbra). És mivel a heparin-származékokat a gyógyászatban évtizedek óta alkalmazzák, még azt sem lehet rájuk sütni, mint egyéb állatgyógyászati szerekre. Azaz, hogy lógyógyszerek lennének.”

„De a heparin-származékokokkal van egy nagyon nagy probléma: a világ legolcsóbb gyógyszerei közé tartoznak.”

És bár a kövesd a tudományt szlogent sikerült az emberek fejébe beleverni, azt azonban nem árulták el, hogy a 21. század big-tech-je által cenzúrázott tudományt az árcédula ma már jobban befolyásolja, mint az emberélet, amit állítólag meg akarna menteni.

A szegedi kutató nem támogatja az egészséges gyerekek beoltását sem:


„Dr. Elek Jenő, a COVID-ellátásért felelős munkacsoport feje, a COVID-19 kezelésében Magyarországon legjáratosabb ember is kijelentette, hogy a SARS-CoV-2 fertőzés legsúlyosabb és legveszélyesebb tünete a tüdő mikroereiben fellépő vérrögképződés. Egészséges gyerekekben a felső légutak nyálkahártyájához kapcsolódó veleszületett immunitás és a keringési betegségek hiánya miatt a SARS-CoV-2 fertőzéskor a trombózis és egyéb súlyos szövődmények fellépte nem jellemzőek. A vírus egészséges gyerekekben is okozhat megbetegedést, de jóval enyhébb tünetekkel, mint a felnőtteknél. Járványügyi szempontból előnyös, hogy a különféle krónikus betegséggel élő, veszélyeztetett gyermekek számára is biztosítható az oltás.

De tekintve, hogy a gyerekre nézve a betegség jó eséllyel nem veszélyes, én nem biztos, hogy beoltatnám a gyerekemet, mert gyermekeknél a vészhelyzeti mRNS vakcina által nyújtott előnyök nem haladják nagyságrendekkel meg a természetes fertőzés általi veszélyeket. Főleg úgy, hogy a most felbukkanó változat, az Omicron ellen az eredeti tüskefehérje ellen kifejlesztett mRNS oltás is kevésbé hatékony.

A potenciális mellékhatásokat illetően pedig figyelembe kell venni, hogy a gyermekeknél alkalmazott, tüskefehérje mRNS-t tartalmazó oltások hatékonysága azon alapszik, hogy a tüskefehérje az oltottak szervezetében történő termeltetésével egy mesterséges vírusfertőzésre jellemző immunválaszt hoz létre. Azaz a szervezetbe juttatott mRNS alapján tüskefehérjét termelő testi sejtek is áldozatául fognak esni ennek a mesterséges immunfertőzésre emlékeztető, ám igen hatékony immunválasznak.

Kérdés, hogy a fertőzésen igen enyhe tünetekkel áteső, a súlyos fertőzés szempontjából védett egészséges gyermekek esetében ilyen mechanizmusú vészhelyzeti oltás alkalmazása nagyságrendekkel nagyobb előnyöket biztosít-e a krónikus alapbetegségek nélküli, egészséges gyermekekben igen enyhe lefolyással járó természetes fertőzésnél. Erre az én válaszom, hogy nem.

Azon krónikus beteg gyermekek esetében, akiknél a súlyos megbetegedés kockázata nagyobb, ott az alapbetegség miatt ajánlott lehet a gyermekkori mRNS oltás alkalmazása.”

 

Források:


2 131 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page