top of page

Anthony Fauci: A tudomány Én vagyok… (Vukics Ferenc jegyzete)

Az Amerikában már csak Dr. Mengeleként és Dr. Frankesteinként emlegetett egészségügyi vezetőt szerint, aki az ő véleményét meg meri kérdőjelezni, az valójában tudományellenes és a tudományt támadja. Rand Paul (R-KY) szenátor a tegnapi nap nyilvánosan szidalmazta dr. Anthony Faucit, amiért arrogánsan magával a tudománnyal azonosítja magát és mindent megtesz annak érdekében, hogy elhárítsa a kritikát a döntéseivel kapcsolatban.

Fauci a Face the Nation Sunday-nek adott interjújában megismételte azt az álláspontját, hogy azok az emberek, akik a koronavírus-járvány kezelésével (és annak eredetében játszott lehetséges szerepével) kapcsolatban kritikát fogalmaznak meg vele szemben, „a tudományt bírálják”.

Bárki, aki figyelemmel kíséri az eseményeket, rájön, hogy az engem ért támadásoknak van egy kifejezetten tudományellenes íze. Ha ezek az emberek kritizálják a tudományt, sakkor senki sem fogja tudni, miről beszélnek. Ha viszont Tony Faucit célozzák meg a fegyvereikkel, akkor az emberek felismerik, hogy tényleg van ott egy ember, akit könnyű kritizálni. Pedig ilyenkor nem engem, hanem valójában a tudományt kritizálják, mert én a tudományt képviselem.”

Rand Paul szenátor, Fauci egyik legjobb kritikusa, az „abszolút hübrisz” megtestesüléseként jellemezte az orvos kijelentését.

„Az abszolút hübrisz, ha valaki azt állítja, Ő a tudományt képviseli. Megdöbbentő és riasztó, hogy egy közegészségügyi bürokratának ilyesmi egyáltalán az eszébe jut. Különösen annál az embernél megdöbbentő ezt hallani, aki olyan keményen dolgozott, hogy figyelmen kívül hagyja az immunológia tudományát” – írta Paul a Twitteren.

A hübrisz ókori görög fogalom, amelyet leginkább a gőg, elbizakodottság szóval szoktak fordítani. Eredetileg túlkapást, áthágást jelöl, másvalaki szférájába ártva behatolást jelentett.

A klasszikus Athénben azonban konkrét büntetőjogi fogalom is volt. Az olyan erőszakos cselekedeteket jelölték vele, amelyek célja kizárólag az áldozat megszégyenítése és megalázása volt, valamint a saját felsőbbrendűség felmutatása.

Erkölcsileg ez jelentette a legnagyobb bűnt. A bűnös ember ilyenkor elfeledkezik az istenek elsőségéről, és önmagát hiszi mindenhatónak.

A túlvilági lét szempontjából a vallási hagyomány szerint két morális választási lehetőség létezett: a szophroszüné, azaz a jámborság erénye szerint élő ember túlvilági boldogságra számíthatott, ha viszont a hübrisz határozta meg magatartását, része az alvilági szenvedés lett. Az istenek közül Nemeszisz, a megtorlás istennője legfőképpen ezt a bűnt büntette keményen.

Októberben James Comer (R-KY), a képviselőház rangidős tagja bebizonyította, hogy a Fauci finanszírozta a Wuhani Virológiai Intézetben végzett funkciójavítási kutatásokat az Eco-Health Allianc-on kersztül. A bizonyítékok ellentmondanak Fauci állításainak, miszerint az intézete soha nem finanszírozta a funkciónyereség kutatását.

Rand Paul nyilvánosan kijelentette, hogy Faucit „felelősségre kell vonni” azért, mert hazudott a Kongresszusnak:


„Nem tudom, van-e idejük Fauci doktor hazugságait folyamatosan figyelemmel követni. Mindenképpen felelősségre kell vonni! Ő a felelős azért, hogy országunkban olyan egészségügyi rendszert alakítottunk ki, ahol az orvosok félnek megszólalni, mert megvonják tőlük a kutatások finanszírozását. Azok az orvosok, akik valóban innovatív kezelésekről beszélnek, segítik az embereket a COVID túlélésében, előadásokat, továbbképzéseket tartanak, ma attól félnek, hogy szakmai kritikájuk miatt elveszítik egészségügyi jogosítványaikat. Erről beszélnek nekem az orvosok és a kutatók is. Látható, hogy az egészségügyi hatóság felülről lefelé történő teljes vezérlése, központosítása nem jó hazánknak, és nem tesz jót az innovációnak sem.”

A Face the Nation-nak adott interjújában Fauci elhárította a vírus létrehozásával kapcsolatos felelősségét és azt javasolta, hogy a republikánusok Ted Cruz és Rand Paul szenátorokat „bűnbaknak” használják a január 6-án bekövetkezett capitoliumi zavargások miatt.


 

Forrás: 


Kapcsodó írások:312 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page