top of page

Vukics Ferenc: Dánia ma bejelenti az összes COVID-19 korlátozás megszüntetésétAz omikron megjelenése óta az EU-ban leginkább a dánok tettek közé „manipulációmentes” tanulmányokat és kutatásokat a járvány alakulásáról. Nem volt túl merész elképzelés azt gondolni, hogy az EU-ban (az írek után) az elsők között fognak észhez térni.


Mette Frederiksen dán miniszterelnök várhatóan szerdán este jelenti be a COVID-19-re vonatkozó összes korlátozás e hónap végére történő megszüntetését – jelentette kedden a Jyllands-Posten napilap több forrásra hivatkozva.

Dánia két héttel ezelőtt lazította a korlátozásokat egy hónapig tartó zárlat után, lehetővé téve a mozik és a zenei helyszínek újranyitását, de néhány szabály továbbra is fennállt, beleértve az éttermek korlátozott nyitvatartását és a kötelező arcmaszkokat.

A JP arról számolt be, hogy

az elmozdulás egy szakértői testület ajánlásain alapul, amely azt is javasolja, hogy töröljék el a COVID-19 betegségként való besorolását, amely kritikus veszélyt jelent a társadalomra, mivel lehetővé tette a jelenlegi korlátozásokat.

Az újság szerint Frederiksennek szerda este sajtótájékoztatót kell tartania a bejelentésről. Irodája nem kívánta kommentálni a jelentést.

A skandináv országban hétfőn 40 348 új esetet regisztráltak, ami a pénteki 47 831 csúcshoz képest jelentős csökkenés. A koronavírussal összefüggő kórházi kezelések száma 894-re nőtt, ami egy év legmagasabb értéke.

Az egészségügyi hatóságok azonban azt közölték, hogy a jelenleg kórházban lévők 30-40 százaléka, akiknél pozitív a koronavírus-teszt, nem a COVID-19 miatt van jelen.

A január 6-i 82-es csúcs óta az intenzív osztályon lévő COVID-19-es betegek száma folyamatosan 43-ra csökkent hétfőn.

Csak emlékeztetőként egy régebbi tanulmány összegző ábrája:


 

Forrás:
495 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page