VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Vukics Ferenc: Joe Biden a végrehajtó hatalmat mozgósítja a teljes átoltást akadályozókkal szemben!
Joe Biden elnök csütörtökön elrendelte a kötelező oltások széles körű kiterjesztésére adott megbízatásokat, követelve, hogy a magánvállalkozások kötelezzék dolgozóikat az oltás felvételére.

"Ez nem a szabadságról vagy a személyes választásról szól. Önmagad és a körülötted lévők védelméről van szó. Türelmesek voltunk, de a türelmünk fogytán van. Sokan csalódtunk abban a 80 millió amerikaiban, akik nem oltatták be magukat. Most már megértettem, hogy a beoltott amerikaiak miért haragszanak a betegek számának újbóli emelkedése miatt" – mondta Biden a Fehér Házban tartott beszéde során.

Biden a megszokottnál is élesebb hangnemet használt a vakcinázatlan amerikaiakkal szemben, és azzal gyanúsította őket, hogy elutasítják az oltási kampány célkitűzéseit. A Fehér Ház által közzétett terv megjegyezte, hogy a Munkaügyi Minisztérium Munkavédelmi és Munkaügyi Minisztériuma (OSHA) kidolgoz egy új szabályozást, amely előírja, hogy működési engedélye megtartásához minden 100 vagy több alkalmazottat foglalkoztató magánvállalatnak meg kell győződnie arról, hogy alkalmazottai teljes mértékben oltottak, vagy heti rendszerességgel elvégzett negatív teszteredményekkel rendelkeznek.

"Meg fogjuk védeni az oltott munkavállalókat a be nem oltott munkatársaktól" – mondta Biden.

Megjegyezte, hogy az amerikaiak „túlnyomó többsége” „helyesen cselekszik” az oltással, de ők mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy megnehezítsék az oltatlanok életét.