VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Vukics Ferenc: Jön a kötelező oltások hulláma – Vajon miért éppen a Pfizer?
Nemrégiben megérkeztek a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének augusztus 10-i ülésén hozott intézkedései a 2021/22-es bajnokságokra vonatkozó járványügyi szabályokról. A rendelkezések szerint a 12. életévüket betöltött sportolók csak akkor vehetnek részt hivatalos bajnoki mérkőzésen, ha védettségi igazolvánnyal vagy oltási igazolvánnyal rendelkeznek. Ha a játékos a mérkőzést megelőzően fel tud mutatni 72 órán belüli negatív PCR-tesztet vagy 48 órán belüli negatív antigéntesztet, amely feltöltésre került az EESZT-be, akkor szintén tagja lehet egyesülete csapatának. 12-18 év közötti fiatalok esetében hazánkban csak az amerikai Pfizer és a német BioNTech által gyártott koronavírus ellen kifejlesztett védőoltás (génterápia) került engedélyezésre. Ez azt jelenti, hogy a hazai sportági szakszövetségek arra kötelezik a szülőket, hogy Pfizerrel oltassák be gyermeküket.

Hónapok óta hallgatjuk a mantrát, hogy a delta variáns mennyivel fertőzőbb és különösen a fiatalok között terjed, ezért minden szülő aggódva figyelte az elmúlt hónapok kijelentéseit. Várták a hiteles tájékoztatást. A „szakértők” egymásnak ellentmondó, politikai érdekeket kiszolgáló kijelentéseiből már nemcsak a közembereknek, de az orvosoknak is elegük lett.

Ha a delta variáns okozza ma a legnagyobb problémát, akkor miért is a Pfizerrel való tömeges oltakozás a cél? Az eddigi eredmények azt mutatják, hogy ez az oltás a legkevésbé alkalmas az új vírusvariánsok ellen, és ez veszíti el leggyorsabban a hatás