VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Vukics Ferenc: Kínára mutogatott, pedig ő, Anthony Fauci finanszírozta a vuhani kutatásokat!
Anthony Fauci, az Egyesült Államok vezető fertőző betegségekkel foglalkozó járványügyi vezetője felszólította Kínát, hogy adja ki kilenc ember orvosi adatait, akiknek betegségei fontos nyomokat szolgáltathatnak arra vonatkozóan, hogy a Covid-19 először egy laboratóriumi szivárgás eredményeként jelenhetett meg – jelentette két hónappal ezelőtt a Financial Times. Fauci végig fontos szerepet játszott a WHO-nál és az új amerikai adminisztrációban a pandémia alatt. Fauci az elsők között bírálta Trump elnököt, mivel elégtelennek találta annak intézkedéseit.


„Az elnök többet is lehetett volna tenni a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében. Én és más egészségügyi szakemberek már február 21-én szigorú intézkedéseket sürgettünk a járvány terjedésének lassítására, de nem fogadta meg azokat.” – mondta másfél évvel ezelőtt.


A vírus eredete azóta is heves viták tárgyát képezi. Az amerikai hírszerző ügynökségek még mindig vizsgálják azokat a jelentéseket, amelyek szerint egy kínai virológiai laboratórium kutatói 2019-ben súlyosan megbetegedtek, egy hónappal az első Covid-19-es megbetegedések bejelentése előtt. Ráadásul éppen Vuhanban, ahol az első hivatalos eseteket is azonosították.

Az újonnan közzétett amerikai kormányzati dokumentumok most azt mutatják, hogy éppen a Dr. Anthony Fauci által vezetett Nemzeti Allergiás és Fertőző Betegségek Intézete (NIAID) finanszírozta a Vuhani Virológiai Intézetben (WIV) azt a kutatást,