top of page

Vukics Ferenc: Veszélyes az Omikron, vagy az ellenkezője az igaz?


„Veszélyes valakinek olyan dologban igazat adni, amelyekben az illetékes hatóságok tévednek.”

(Voltaire)

Az utolsó pillanatig ki fognak tartani. Annak ellenére, hogy a „villámsebeséggel” terjedő omikronnal kapcsolatban eddig csak pozitív kutatási eredmények jelentek meg, a halál- és félelemkampány tovább dübörög.

Sokan örültünk, amikor kijöttek az első tudományos eredmények az Omicron kiindulópontjából, Dél-Afrikából. Minden reményünk megvolt arra, hogy ez az igen enyhe tüneteket okozó variáns elhozhatja a járvány végét. Persze sejtettük, hogy a forgatókönyvben ott lehet még az a rész, hogy „felbukkanhat” egy mesterségesen létrehozott vagy természetesen kialakuló „még-fertőzőbb-halál-vírus”. Amikor a britek bejelentették, hogy elhunyt az első omikronnal fertőzött személy (nem az omikron miatt halt meg!), akkor más sejtettük, hogy a forgatást vezető rendező elképzelése szerint a járvány sohasem fog véget érni.A Tisztelt Olvasó bizonyára tudja, hogy a fejlett országokban a COVID-halálozást sosem csak a vírus által okozott, hanem a vírussal elhunytak alapján számítják ki.

Mivel a koronavírus örökre velünk marad, szinte zéró az esély, hogy egy ember sem fog a világban meghalni úgy, hogy orrnyálka-hártyájában ne tudnának virális RNS-t kimutatni. Ez a realitás. Erre ideje felkészülni. Maga az eljárás biztosítja a járvány „örökmozgó” jellegét.

Dr. Angelique Coetzee, a Dél-afrikai Orvosi Szövetség elnöke, aki az első Omicron-beteg orvosa volt, mély megrendüléssel fogadta a nyugati sajtóban az új variánsról szóló apokaliptikus híreket:

„Nem értem, miért nem bíznak meg bennünk, mikor azt mondjuk, ez egy enyhe megbetegedés. Négy hét elteltével azt látjuk, hogy az Omicron enyhe megbetegedést okoz, függetlenül attól, hogy Ön gyermek, 80 éves, beoltott vagy nem oltott, vagy van-e egyéb enyhe társbetegsége. Ez az igazság. Ami valódi megfigyeléseken alapszik."

Angelique Coetzee nem udvariaskodott az angol miniszterelnökkel, amikor azt nyilatkozta, hogy Boris Johnson túlreagálja az Omicront és valójában „hisztériát” kelt. Coetzee elmondta, hogy sok páciensének enyhe tünetei vannak, és

„hatalmas szakadék” van aközött, ami „a tudomány és a között, ami valójában itt történik”.

„Senki sem volt súlyos állapotban a betegeink közül. Egy HIV-fertőzött férfi kivételével, akinek társbetegségei voltak még komolyabbnak mondható esettel sem találkoztam. Sem én, sem kollégáim nem találkoztunk COVID-19 tüdőgyulladással az elmúlt időszakban. A munkatársaimat végre újra látom nevetni és örülni. Mindenki a szabadságát tervezi és nyaralni megy.”

Boris Johnson „hisztériát" kelt – mondta a dél-afrikai orvosi szövetség vezetője, hozzátéve, hogy az Egyesült Királyság sokkal jobban beoltott, mint az ő országa, így pedig egyáltalán nem kellene aggódnia senkinek.

Ehhez képest mit közölt erről a magyar média?


„Több kedvezőtlen hír is érkezett a koronavírus omikron variánsáról. A 'szupermutánsként' is emlegetett vírusvariáns nagyon gyorsan terjed a WHO adatai szerint, a britek szerint pedig nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy kevésbé súlyos tüneteket okozna, mint a delta variáns. Ráadásul úgy tűnik, még a víruson átesettek sincsenek biztonságban. A Reuters arról számol be, hogy a WHO szerint 1,5-3 naponta duplázódik a világ sűrűbben lakott országaiban a koronavírus omikron variánsa által fertőzöttek száma. Hozzáteszik: a járvány gyorsan terjed a magas immunitással rendelkező országokban is, de egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy az oltást 'kikerülné' az új variáns.”


„A Bloomberg közben arról ad hírt, hogy az Imperial College London adatai szerint szinte semmit nem véd az omikron-variáns ellen az, ha valaki korábban átesett a koronavírus-fertőzésen – a brit tudósok szerint az immunitás ebben az esetben alig 19%. Hozzáteszik: a booster (harmadik) oltás viszont akár 80% fölé is tudja növelni az immunitást súlyos kimenetelű betegséggel szemben.”


„Az Imperial College kutatói szerint arról sincs bizonyíték, hogy az omikron kevésbé súlyos tüneteket mutatna, mint a korábbi variánsok, mint például a delta.”


A legmegdöbbentőbb azonban Igor Matovič, volt szlovák miniszterelnök kijelentése:


„Én magam javasoltam, hogy ez esetben az egyedüli megoldás, sajnos, a 60 év feletti személyek mozgásának korlátozása. Képtelenek vagyunk több százazer embert extrém gyorsan beoltani. Ha védeni akarjuk az egészségüket, ha óvni szeretnénk a kórházainkat, hogy úgy-ahogy működőképesek legyenek, akkor lehetséges, hogy ezt a döntést is meg kell hoznunk.

Megtiltani a legkiszolgáltatottabb embereknek a mozgást, függetlenül attól, hogy be vannak-e oltva vagy sem.“

Dr. Letoha Tamás, a Pfizer magyarországi projektmenedzsere a következőt mondja erről a kérdésről:


„Bár a dél-afrikai adatok azt mutatják, hogy az Omicron enyhébb lefolyású fertőzést okoz, mint korábbi társai, az Omicron relatíve könnyen fertőz (igaz, nem elsősorban a tüdőszövetet). Ez rossz hír azoknak az országoknak, ahol a COVID halálozást nem a halál oka, hanem a COVID tesztpozitivitás alapján számítják. Ezekben az országokban minden elhunyt COVID-halott lesz, akiknél az Omicront valamikor ki tudják mutatni.

Így ezekben az országokban Dél-Afrikával szemben a COVID halálozás meredek növekedése várható. Az ok elsősorban nem az Omicron virulenciájában, hanem a COVID halálozási protokoll abnormalitásában (ld. bármelyik elhunyt COVID halott, ha valamikor volt pozitív COVID tesztje) keresendő.”


„Az Omicron sejtfúziós képességének összehasonlítása az eredeti SARS-CoV-2 és a Delta változatokkal (a Gupta Lab twitter.com/GuptaR_lab). A zéró felé közelítő tendencia senkit meg ne tévesszen! Figyelembe véve az Omicron fertőzöttek általános tüneteit (éjszakai izgalmat követő fejfájás, fáradtság, izomfájdalom), Újév napján tömeges Omicron-robbanás várható! Nem lennék a helyében Zacher doktornak, amikor el kell majd döntenie, a beteg szimplán másnapos vagy Omicron-fertőzött?!”


„A COVID-19 alapja a SARS-CoV-2 által a tüdővérköri kiserekben okozott vérrögképződési zavar, amely a tüdő vérállításának és a gázcsere akadályoztatásával másodlagos módon vezet hipoxiához és tüdő károsodásához (ti. a tüdő rossz vérellátása növeli a tüdő sérülékenységét). Nem meglepő, hogy a betegség elsősorban azokat veszélyezteti: i) akiknél a légutak nyálkahártyája és az ahhoz köthető immunitás nem akadályozza meg a vírus bejutását a keringésbe ill. ii) akiknél a vérkeringési zavarok miatt alapból is feláll a vérrögképződés veszélye. Mindkét feltételnek megfelelnek az idős, krónikus betegek (a fiataloknál a kokainfogyaztás ill. a sportolóknál a növekedési hormon, a szteroidok és az eritropoetin használata kockázati tényezők). A COVID-19 korfüggését alátámasztja a skót statisztikai hivatal kimutatása a COVID-19-ben (és nem a COVID-19 pozitívan) elhunytak statisztikája. Részletek: https://bit.ly/3p2pijI„A cambridge-i Prof. Ravi Gupta és mtsainak (twitter.com/GuptaR_lab) elemzése az eredeti SARS-CoV-2, a Delta, az Omicron és a tüskefehérje nélküli verziók fertőzőképességéről. Az 30 tüskefehérje mutáció miatt az Omicron eredeti SARS-CoV-2-nél majd 2 (a Deltánál pedig majd 3) nagyságrenddel kevésbé fertőzi a tüdőszövetet (a tüskefehérje nélküli kontrollhoz képest pedig nincs szignifikáns eltérés). Az ábra 4 független kísérlet átlagát mutatja. *p<0.05; **p<0.01”
„Az enyhe tüneteket okozó Omikron variáns, mely fertőzőképességében felülmúlja az eddigi SARS-CoV-2 törzseket,

jóval alacsonyabb halálozást okoz. Azaz a fertőzőképesség növekedése a virulencia csökkenésével járt.

Felül: a fertőzöttek számának alakulása Dél-Afrikában 2020 február és 2021 november vége közti időszakban, alul: a halálesetek alakulása ugyanitt.”
És akkor nézzük, hogy hogyan hazudnak a megvett újságírók!

Az „english.elpais.com” egy négy nappal ezelőtt közölt egy riportot a doktornővel, amit így vezetett be: „Angelique Coetzee, a Dél-afrikai Orvosi Szövetség elnöke szerint az új koronavírus-törzs továbbra is képes lesz súlyos Covid-19-eseteket okozni, különösen a be nem oltottak körében.

Döbbenetes hazugság! A riport során ugyanis a Coetzee nem állít ilyet! Az újságírónak azonban megvolt a saját prekoncepciója az üggyel kapcsolatban (fizették, vagy kényszerítették) és az első omikronos beteget megtaláló orvossal szerette volna azt hitelesíteni.

„Ezek olyan enyhe tünetek, amit az egészségügyi alapellátás szintjén is tudunk kezelni, nem igazán küldünk kórházba senkit. Még mindig ugyanaz a helyzet a fő klinikai tünetekkel: fejfájás, testfájás, fáradtság. Talán kicsit eldugult az orr, kapar a torok. Nem igazán találkozunk magas lázzal, és senkit sem raktunk oxigénre, még a kórházakban sem. Azok, akiket beoltottak, enyhe tüneteket tapasztalnak, és kevesebb fájdalmat tapasztalnak, bár az enyhe fertőzésben szenvedő betegek közül is jó néhány nem oltott. Azt kell mondanom, hogy a fejfájás elég heves. Mi orvosok azt mondjuk, hogy enyhe betegség, de a beteg számára ez egy nagyon erős fejfájás vagy testfájdalom. Ezek a tünetek sokkal erősebben jelentkezhetnek a be nem oltottaknál, mint a beoltottaknál.”

Vagyis orvosilag akkor is enyhe betegségnek számít, ha az oltatlanoknak jobban fáj a feje!

„Többnyire enyhe esetekről van szó, de persze később előfordulhat még néhány súlyos eset is. Emlékszem, hogy a deltával kapcsolatban a [dél-afrikai] orvosi egyesületnél a harmadik héten kezdtük kérni a kormányt, hogy kezdjék el az iskolák vagy az épületek bezárását, mert nagyon-nagyon beteg embereket láttunk. De erről most szó sincs”.

„Az első néhány komolyabb esetben túlnyomórészt fiatal, több társbetegségben szenvedő (HIV-fertőzöttek), védőoltás nélküli férfiakat vettek fel a kórházakba. Van egy háziorvosi hálózatunk, és összesen az ország háziorvosainak körülbelül 90 százaléka tagja ennek a közösségnek. Megkérdezzük: változik-e valami a klinikai képen? Nem igazán úgy tűnik, hogy ez változna. Néhány háziorvos kórházba küldi a betegeket, de ezen esetek száma nagyon kevés.”


Miközben minket ál-hírekkel etetnek, addig a következő hírre figyeltem fel:

Reuters: Bevándorlók tízmillióitól tagadhatják meg a COVID-19 elleni védőoltást egy globális program keretében, mert egyes nagy gyógyszeripari gyártók aggódnak a káros mellékhatásokból eredő jogi kockázatok miatt."

Mi van?! A bevándorlókat a különleges jogi státuszuk védetté teszi a COVID-diktatúrával szemben, az őslakosok" pedig jogilag védtelenek és bármire rákényszeríthetők? Elveszíthetik a munkájukat, fizethetik a büntetéseket és korlátozzák a mozgásukat?

Most már csak a kijelölt rezervátum helye kérdéses.

Menjünk és kérjünk túlélési tanácsokat az indiánoktól... 

Forrás:


345 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page