Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Német püspöki kar: "A homoszexualitás normális dolog"

2019/12/08

A vasárnap kezdődött német "szinódusi út" első megállapítása.


A német "szinódusi út" első megállapítása: a homoszexualitás a szexualitás normális formája.

 

Mindezt a német katolikus püspöki konferencia a házasság és a család témáiért felelős bizottsága (a katholisch.de cikkében nevesítve: a bizottság elnöke, Heiner Koch berlini érsek, valamint Franz-Josef Bode osnabrücki, Wolfgang Ipolt görlitzi, és Peter Kohlgraf mainzi püspökök) mondta ki egy csütörtökön orvos- és teológus szakértőkkel folytatott megbeszélés után. A fórum a vasárnap kezdődött és várhatóan két éven át tartó reformtárgyalás-sorozat, vagyis a német "szinódusi út" egyik első rendezvénye volt.

 

A püspöki bizottság egyelőre nyitva hagyta azt a kérdést, hogy a homoszexualitás normalitásának elismerésével szükséges-e újragondolni a homoszexualitásukat kiélőkkel szembeni egyházi tiltások beszüntetését is. Koch érsek és Bode püspök itt konkrétan a homoszexuális együttélésben lévők áldoztatástól való eltiltását említették, mint újragondolandó [egyébként nem a nemzeti egyházakra tartozó - KV szerk.] kérdést.

 

Az érsek és a püspök az álláspontjuk alátámasztására Ferenc pápa Amoris Laetitia buzdítását használták fel: szerintük a Szentatyának ez a buzdítása a válás utáni (polgári) újraházasodást többé nem tekinti súlyos bűnnek, és ezért immár megengedi az ilyen párok áldoztatását. A két püspök ennek nyomán az áldoztatási tilalom újragondolását képzeli el a homoszexuális együttélésben lévők esetére is.

(...)

Tovább a cikkhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu